Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldremøte 2. trinn 14. September 2015. Presentasjon av lærere på 2. trinn:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldremøte 2. trinn 14. September 2015. Presentasjon av lærere på 2. trinn:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldremøte 2. trinn 14. September 2015

2 Presentasjon av lærere på 2. trinn:

3 Lekser Med bakgrunn i forskning, innspill fra FAU og prosesser i personalgruppen her på skolen har vi kommet fram til noen retningslinjer for hvordan lekser skal gis på Sørbø skole.

4 Leksene på Sørbø skole skal være slik at elevene i stor grad kan gjøre dem alene uten hjelp av en voksen (GJELDER IKKE LESING) Leksene skal være gjennomgått på forhånd og fulgt opp av skolen etterpå Dersom eleven strever veldig med leksene tar foresatte kontakt med skolen for å diskutere hvordan man kan tilpasse leksene I hovedsak vil leksene inneholde en leselekse og en skriftlig lekse. Disse vil kunne bli gitt i alle de forskjellige fagene.

5 Hvor lenge skal elevene jobbe med leksene? Det er vanskelig å noen absolutt anbefalinger om tidsbruken. Noen vil bruke lengre tid enn andre på leksene, men som en rettesnor kan vi si det slik: For de yngste elevene bør leksemengdenligge på max 20-25minutter daglig For de eldste elevene bør leksemengden ligge på max 30-35 minutter daglig Lærerne vil måtte gjøre vurderinger underveis på hva som er hensiktsmessig. Noen ganger vil det bli mer, andre ganger mindre.

6 Lesing En god leser: Leser småord rett, slik vi sier dem f.eks de, det, jeg, meg, som… Tar pause ved punktum Leser endelser på ord rett f.eks sommer leses sommer og ikke sommeren Leser med innlevelse/intonasjon Leser med flyt, stopper ikke opp i teksten eller leser hakkete Husk å lese 3 ganger uansett lesetekst/fag. Les høyt for voksen! https://www.youtube.com/watch?v=cN2AyANa8FU

7 Matematikk Før jul skal vi begynne med tallene opp til 100. Da er det viktig at grunnlaget for tallforståelse opp til 20 er på plass. På skolen har vi jobbet med: Tiervenner Tallvenner Dobling og halvering Enerplass og tierplass Dette er ting som bør være på plass nå, og som vi bør kunne før vi begynner med tallene opp til 100. Vær obs på, og jobb med dette hjemme, gjerne i lek form. F.eks ved middagsbordet/ i bilen: «Kan du fortelle meg tiervennen til 6». Spill spill, tell opp og ned.

8 Best sammen Best sammen- ulike tema hver uke Trivselsaktiviteter hvert matfriminutt Friminuttvenn «Voksne skaper vennskap» Vennegruppe

9 Voksne skaper vennskap Gjør skoleveien hyggelig for alle Før en inkluderende bursdagspolitikk Bli kjent med de andre foreldrene Bli kjent med barna i klassen og nærmiljøet

10 Internasjonal dag Vi vil arrangere en internasjonal dag på 2. trinn Med fokus på land elever på 2. trinn har røtter fra Kart, flagg, historien, litteratur og lignende til de ulike landene. Ønsker foreldre å bidra med litt mat fra de ulike landene? Også typisk norsk mat?

11 Skolens hjemmeside http://bestsammen.no/ SJEKK GJENGLEMTE KLÆR I GANGEN


Laste ned ppt "Foreldremøte 2. trinn 14. September 2015. Presentasjon av lærere på 2. trinn:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google