Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!

2 Hvorfor flere kvinner i Lions? Til pynt? Til inspirasjon? Til praktiske oppgaver? Til administrative oppgaver? Til kontorarbeid? Sekretær? PR? Kasserer? Til ledelse? Av arrangement? Møter? For å bringe inn nye ideer?

3 Hvorfor ikke flere kvinner i Lions? Distraherer? Forstyrrer? Skravler? Kan ikke ha samme tone i humor og ”tullprat” Bringer inn nye tanker? Kan ikke holde på hemmeligheter? Klarer ikke de oppgavene og aktivitetene klubben har tradisjon for å gjøre?

4 Hvem er Lionsmedlemmer? Snille menn i blå genser ? Eldre menn som trives sammen? Samfunnsengasjerte menn og kvinner? Inkluderende og vennlige menn og kvinner? Mennesker som vil utvikle evner og talenter gjennom utfordringer ved oppgaver de ikke har gjort før ?

5 Hva må skje med oss?- den blå ”Hæren” Vi må ta VERDIENE til oss VENNSKAP ÆRLIGHET LOJALITET INTEGRITET være FRONTPERSONER – tydelige LIONS BEGRIPE starten – omforme den til vår tid Vi trenger å vite mer om Lions og grunnlaget – Melvin Jones visjon og ide

6 Mot – til å blitt sett og vurdert

7 Hva ønsker potensielle medlemmer? Hvem er ”Drømmemedlemmet”? Ung? Pen? Sterk? Har tid ”til overs” Strukturert? Engasjert? Snill? Til å stole på? Punktlig? Rik? Fattig? Innvandrer? Praktisk sans? Klok? Faglig dyktig på sitt område? Som vil påvirke og utvikle? Som vil utvikle seg selv Som vil klatre til posisjoner og bety noe for mange Hva er det ved oss som gjør at de vil være med? Unge? Pene? Sterke? Kloke? Gir råd? Er til å stole på? Er engasjerte? Overtaler? Overkjører? Overhører? Har tid til å lytte? Bryr oss om? Tar med på råd? Inkludere i fellesskapet? Inspirer til innsats for andre? Gir ny kunnskap? Gir mening til fritiden?

8 HVA KREVES AV ET MEDLEM? Engasjement og kunnskap om Lions mål. Ønske om felleskap Ønske om å være til nytte for samfunnet Ønske om å gi noe positivt til andre Interesse for barn og ungdoms livskvalitet Forståelse for behov for hjelpetiltak andre steder i verden.

9 Medlemsskapets muligheter: LIONSKLUBBEN ER ET STED DER JEG KAN VÆRE MEG SELV OG BRUKE MINE EVNER OG TALENTER (også de jeg trodde jeg ikke hadde) JEG KAN BIDRA TIL Å SKAPE ET BEDRE LOKALSAMFUNN DER JEG BOR JEG KAN SØRGE FOR AT ANDRE FÅR ØYNENE OPP FOR VERDENS BEHOV

10 MÅL OG STRATEGI Hva er klubbens mål og strategi for å beholde medlemmer og rekruttere medlemmer? Hvilken prosedyre har dere for å rekruttere? Hvilken informasjon får nye medlemmer som introduksjon til Lions og hva Lions står for og gjør? Hvordan legger dere opp møtene for å gi nye medlemmer innflytelse på klubbens møteprogram og aktiviteter?

11 Fornyelse innad ”Summing” to eller tre om spørsmål som: Hva synes du er det beste ved Lions? Hva synes du er det beste ved å være Lionsmedlem? Hva er det mest positive ved DIN Lionsklubb? Hvilke aktiviteter i din Lionsklubb synes du det er triveligst å være med på? Hvilke av klubbens aktiviteter er mest synlige i lokalsamfunnet? Hvilke aktiviteter betyr mest i lokalsamfunnet? Hvilke aktiviteter gir mest inntekt til eventuelt andre formål? Hva er ”Mitt valg”? Markedsfører klubben sin service effektivt til lokalsamfunnet og hvordan? Gi rom for innspill som fører til handling og endring i forhold til dette

12 Hvem trenger tjenestene våre? Ensomme? De som er blitt alene? De som kommer flyttende til bygda/ byen? Fysisk funksjonshemmede? Psykisk funksjonshemmede? Gamle? Barn? Ungdom?

13 Hva skal vi fylle møtene med? Invitere et Lionsmedlem fra en annen klubb? Lek som bedrer kjennskap og vennskap? Sang og musikk? Gode måltider? Quiz som gir kunnskap om Lions prosjekter Små innledninger fra medlemmer rundt et av punktene i Lions etiske norm. ” Hvorfor liker jeg dette ordet? Denne setningen? Åpne møter? Innspill til diskusjon eller samtale av kommuneansatte, næringsdrivende, fra andre foreninger, ungdom, andre?

14 Utvikling og fornyelse Når på året gjennomgås nettsidene for å vise hvordan medlemmer kan skaffe seg informasjon og hjelp til selvutvikling og ledelsestrening? Hva skaper et godt klubbmiljø? Hva betyr det for klubbmiljøet og engasjementet å delta i aksjoner? (LRF, TV-aksjon) Har du/ dere tilhørighet til distriktets aktiviteter? Hva med Lions nasjonale og internasjonale aktiviteter?

15 Klubbmiljø og Mitt Valg Hvordan kan klubben praktisere aktiviteter fra det holdningsskapende programmet ”Mitt valg” på møtene? Hvilke aktiviteter fra ”Lek-boka” kan gjøre klubbmøtene morsommere og bedre miljøet? Hvordan kan dette bidra til at klubben på en god måte kan markedsføre dette programmet overfor skoler, barnehager og kommuner?

16


Laste ned ppt "Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google