Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foto i en digital delekultur. I vårt teknologidrevne samfunn er fotografiet over alt. Konstant fotograferer vi. Vi ser på bilder, vi deler dem, vi snakker.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foto i en digital delekultur. I vårt teknologidrevne samfunn er fotografiet over alt. Konstant fotograferer vi. Vi ser på bilder, vi deler dem, vi snakker."— Utskrift av presentasjonen:

1 Foto i en digital delekultur

2 I vårt teknologidrevne samfunn er fotografiet over alt. Konstant fotograferer vi. Vi ser på bilder, vi deler dem, vi snakker om dem og vi kan forandre utseende på dem på noen få sekunder. Visuell kommunikasjon har vunnet oppmerksomhet like raskt og viktigheten av visuell kompetanse har vokst i samme takt. Folk må kunne lese, vurdere og forstå et bilde for å forstå dets ofte implisitte mening. Innflytelsen til et enkelt fotografi kan ikke sammenlignes med måten det fungerte noen tiår tilbake. Det visuelle landskapet og måtene vi handler i dette landskapet er drastisk forandret, og vil fortsette å forandre seg. (FOAM, Om visuell kultur, 2011) What a difference 8 years makes. St. Peter's Square in 2005 vs. 2013. #NBCPope

3 Spørsmålet «Hva er fremtiden for fotografiet?» handler om langt mer enn om «bare» fotografiet. Det handler også om en fremtid der samfunnet er diktert av visuelle medier, et samfunn der mennesker primært kommuniserer med teknologiske verktøy som har blitt utviklet og etablert som konsumentprodukter i en utrolig hastighet. En fremtid der hver og en kan og vil være fotograf, og deler sine erfaringer i nettopp nyopprettede nettbaserte grupper, et samfunn der erfaringen av tid og rom har forandret seg drastisk. (FOAM, Om fremtiden for fotografiet, 2011) Consumer Electronics Show, 2012

4 kilde, 2011: http://blog.1000memories.com/94-number-of-photos-ever-taken-digital-and-analog-in-shoeboxhttp://blog.1000memories.com/94-number-of-photos-ever-taken-digital-and-analog-in-shoebox Muligheter for øyeblikkelig deling: • sosiale nettverksplattformer (Facebook, Flickr, Twitter) • bloggtjenester (Tumblr) • kameraapplikasjoner (Instagram, Hipstamatic, Snapchat)

5 http://www.facebookstories.com/stories/2200/data-visualization-photo-sharing- explosions

6 Nasa foto, Marvin the Martian

7 «I figured everyone could use a little smile this morning.» 160 000 liker 79 deler 859 kommenterer «I don't have any reason to post these bulldog pups with this baby other than to make you smile. And that's not a bad reason.» 193620 liker 48 920 deler 649 kommenterer Delt av George Takei

8 Eric Fischer: Geotaggede tweeter 29 oktober 2012 (blå) og 30 oktober (hvite). Iwan Baan, ISO 25 000, lukkertid 1/40, sittende i helikopter Forside New Tork magazine.

9 now.jit.su This is Now

10

11

12 Help us document #FakeSandy photos

13 http://www.dagbladet.no/2013/04/23/nyheter/innenriks/politikk/sv/sosiale_medier/268124 88/

14

15 #heygirlaudunlysbakken

16 http://feministryangosling.tumblr.com/archive http://fuckyeahryangosling.tumblr.com http://heygirlitspaulryan.tumblr.com http://www.theawl.com/2012/11/the-meme-election https://twitter.com/heygirlaudun/media/grid

17

18 kollaborativ produksjon (crowdsourcing)

19 kollaborativ læring «Hvilke konsekvenser får det for kunnskapsformidlingen dersom kimen og forutsetningene til kunnskaper ligger i språket, i virksomheten, i en dialog om gyldighet, i opplevelse, i menneskets konstruksjon av verden?» I et komplekst samfunn må vi tilnærme oss fagdidaktikken mer relasjonelt enn kategorielt. Mer oppmerksomhet må rettes mot metanivået, slik at det opparbeides omstillingsberedskap og endringskompetanse som er nødvendig i et mer komplekst, fragmentert og foranderlig samfunn. Sigmund Ongstad i «Fagdidaktikk som forskningsfelt». i Norges forskningsråd» (Red.), Kunnskapsstatus for forskningsprogrammet KUPP: kunnskapsutvikling i profesjonsutdanning og profesjonsutøving. Oslo: Norges forskningsråd (2004:93f)

20 Eivind Lentz 2005-2013 (Den kulturelle skolesekken) FOTOGRAFIS K ERFARING

21 Mathieu Grac 2012

22

23 "Jeg fant, jeg fant!" ropte han. "Hva fant du?" spurte brødrene. "Jeg fant en død skjærunge," sa han. "Fy kast 'n! Hva skal du med den?" sa de to, som alltid trodde at de var de klokeste. "Å, jeg har slikt å gjøre, jeg har slikt å føre, jeg fører vel den," sa Askeladden.... «God dag,»sa han, «God dag igjen,» svarte hun og vrikket og vridde på seg. «Det var da godt og varmt her,» sa Askeladden. «Det er varmere i glohaugen,» svarte hun. «Det var råd å få stekt skjæra mi her da,» spurte han. «Jeg er redd hun sprekker,» sa kongsdatteren. «Å det er ingen nød, jeg slår omkring denne vidjespenningen,» svarte gutten. «Den er for rom,» sa hun. «Jeg driver i en blei,» sa gutten, og tok fram bleien. «Fettet renner av henne,» sa kongsdatteren. «Jeg holder under dette du,» svarte gutten, han viste frem skålbrottet. «De er så kroket i ord du,» sa prinsessen. «Nei, jeg er ikke kroket, men dette er kroket,»svarte gutten, og dro frem bukkehornet. «Nei, nå har jeg aldri sett maken! ropte prinsessen. «Her ser du maken,» sa gutten, og tok opp det andre. «Jeg mener du er utgått for å målbinde meg, du?» sa hun. «Nei, jeg er ikke utgått, men den er utgått den,» svarte gutten, og dro frem skosålen. Prinsessen som ingen kunne målbinde, Asbjørnsen og Moe´s Norske Folkeeventyr (utdrag). Du får faktisk en levende HUND for den prisen =) - Men denne varer evig! Trenger bare litt støvtørk av og til. - Ikke rart fuglen viser fingeren.


Laste ned ppt "Foto i en digital delekultur. I vårt teknologidrevne samfunn er fotografiet over alt. Konstant fotograferer vi. Vi ser på bilder, vi deler dem, vi snakker."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google