Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BE FOR Marco og Mina At Jesus må trøste dem, helbrede deres indre sår og fylle dem med sin fred At Jesus må hjelpe Marco, hans søster Mina og deres.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BE FOR Marco og Mina At Jesus må trøste dem, helbrede deres indre sår og fylle dem med sin fred At Jesus må hjelpe Marco, hans søster Mina og deres."— Utskrift av presentasjonen:

1 BE FOR Marco og Mina At Jesus må trøste dem, helbrede deres indre sår og fylle dem med sin fred At Jesus må hjelpe Marco, hans søster Mina og deres mor, å takle livet uten pappa og ektemann At de må holde fast på Jesus og stole på ham på tross av de vonde opplevelsene Den 25. mai 2017 satt Marco (14) og Mina (10) fra Egypt på med sin far i bilen. Plutselig dukket det opp noen bevæpnede menn som tvang dem til å stoppe. Søsknene gjemte seg under setene, mens angriperne tvang faren til å gå ut av bilen. Han ble skutt fordi han nektet å konvertere til islam. Etter at mennene hadde dratt, prøvde Marco og Mina å skaffe hjelp. De hadde ingen mobildekning, men Marco klarte å kjøre videre for å komme til et sted med nett, selv om han aldri hadde kjørt bil før. De ringte sin mor.  Deretter forsøkte de å løfte faren, men de klarte det ikke. De måtte se på at faren blødde ihjel. Marco og Mina er sterkt traumatisert, og lider av angst og mareritt. 

2 BE FOR Marian At Jesus må fortsette å styrke henne i troen, og at hennes forhold til Ham må bli enda dypere At hun må klare å konsentrere seg på skolen, slik at hun kan komme inn på universitetet og studere medisin, slik hun drømmer om At hun gjennom det hun har opplevd kan være til hjelp og velsignelse for andre mennesker Marian (16) bor med sin familie i nærheten av Peterskirken i sentrum av Kairo. Morgenen 11. desember 2016 rett etter gudstjenesten, hørte hun en voldsom eksplosjon. Det var en selvmordsbomber som hadde sprengt seg selv i luften. Hun løp bort for å finne sin far som befant seg i kirken. Midt i alt kaoset fant hun ham på bakken foran inngangen. «Jeg la hodet hans i fanget mitt, han så på meg og smilte, så ba han meg passe på mine yngre søsken. Så døde han», fortalte hun. Marian var veldig glad i faren sin, og savner ham veldig. Selv med sorgen og alle spørsmålene om hvorfor dette måtte skje, opplever hun at Jesus er nær henne, hjelper henne og trøster henne. 

3 BE FOR Marilyn At Jesus må hjelpe henne til å leve et vanlig liv, og at hun må bli satt fri fra skam At hun gjennom Bibelen får se hvor verdifull og elsket hun er i Guds øyne At Jesus må beskytte henne og andre kristne jenter og unge kvinner mot flere overgrep Hver dag bortfører islamistiske grupper kristne jenter i Egypt. Målet deres er å tvinge dem til å konvertere til islam, og deretter gifte dem bort eller selge dem til andre. Det begynner ofte med unge muslimske menn som lokker dem ved å flørte og overbevise jentene om at de elsker dem og at de ønsker å bli kristne. Den 28. juni 2017 ble 16 år gamle Marilyn offer for en slik bortføring. Senere ble det lagt ut filmer på internett, der hun sa at hun hadde blitt muslim. Hennes mor var sikker på at de hadde tvunget henne til dette. 30. september fant politiet Marilyn flere hundre kilometer fra sitt hjemsted, og arresterte hennes kidnappere. Familien er kjempeglade for å være gjenforent med henne. De fleste foreldre som mister døtrene sine på denne måten ser dem aldri igjen.

4 BE FOR Maraya* At Jesus må beskytte henne og familien hennes fra voldelige angrep At Jesus må sette henne og hennes familie fri fra frykt, og fylle dem med sin fred At hun og hennes familie må klare å tilgi mannen som har gjort livet så vanskelig for dem Marayas* far driver en liten elektrobutikk i Egypt. Problemene begynte da en mann satte et bord foran butikken hans. Selv om Marayas far høflig ba ham om å la være å blokkere inngangen, var han frekk og reagerte med fornærmelser. Flere ganger kom han inn i butikken, tok varer fra hyllene og kastet dem ut på gaten. Deretter slo han Marayas far i ansiktet. En gang truet han med å kaste syre i ansiktet på Maraya. Han har truet med å brenne ned familiens hus, å bortføre hans kone og datter, samt å myrde Marayas far, men politiet gjør ingenting. Mannen fikk også andre med seg i plagingen av familien, slik at faren i perioder må stenge butikken.  *Navnet er endret av sikkerhetsgrunner. 

5 BE FOR Familier Om visdom til foreldre som skal oppdra barn i en tøff hverdag Om beskyttelse til barn i den forfulgte kirke At de må få kjenne at Gud er der sammen med dem, og være i stand til å dele Jesus med sine naboer og klassekamerater Det er tøft å være mamma og pappa og leve under forfølgelse. Presset er stort. Hvordan skal de oppdra barna sine under slike forhold? De blir gjerne banket opp på skoleveien, og sjikanert av læreren. Noe av det verste er isolasjonen og ikke ha noen å leke med. Foreldrene må forklare til barna sine hvorfor de blir holdt utenfor og mobbet. De må også forberede dem på at mamma og pappa kan bli hentet av politiet og satt i fengsel. Fordi de følger Jesus.

6 BE FOR Kristne ledere Om visdom og styrke for prester, pastorer og kristne ledere i den forfulgte kirken Om englevakt når de er ute på oppdrag At de skal få nåde til å bringe lys inn der det er aller mørkest Det er et stort ansvar å være prest, pastor og kristen leder i et land med forfølgelse. Risikoen er ekstra stor for ledere, samtidig som nøden til menigheten ligger tungt på deres skuldre. «Jeg kjenner meg ofte så sliten og redd. Min familie har lyst at vi skal forlate landet. Men jeg vet at Gud har kalt oss til å være her. Be for oss!» uttaler en prest fra Syria. Han er den eneste gjenværende i et stort område, og tjener flere kirker. De merker når de får bønnestøtte.

7 BE FOR Dem som sitter i fengsel
Om trøst midt i ensomhet og mørke Om helse og styrke Om rettferdig b ehandling, og at de må komme i frihet Om nåde til å dele Jesus med sine medfanger og fangevoktere «Husk på dem som sitter i fengsel, som om dere var lenket sammen med dem, og husk på dem som blir mishandlet, som om det gjalt deres egen kropp.» Hebr 13.3 Mange kristne sitter i fengsel eller fangleir under svært krevende og uverdige forhold, av en eneste grunn: de tror på Jesus. Vi har mange historier om at forbønn er med på å lette tilværelsen deres. Be for din søster og bror som lever i fangenskap. Asia Bibi sitter i fengsel i Pakistan

8 BE FOR Forfølgerne For kirkens undertrykkere; radikale hinduer, radikale buddhister, muslimske ekstremister, IS- krigere, statsledere som Nord-Koreas leder Kim Jung Un, be om at de må bli stanset i sine onde forsøk på å ødelegge kirken. Om at Guds sannhet må sette dem fri, slik at de ser hvem det er de egentlig forfølger og at Gud berører hjertene deres, som han gjorde med Paulus på veien til Damaskus. For forfulgte kristne at de må greie å tilgi og velsigne sine forfølgere Matt 5.4: «… Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere.» Jesus er radikal. For at lysets rike skal vinne over mørkets rike, er det dette som er veien å gå.


Laste ned ppt "BE FOR Marco og Mina At Jesus må trøste dem, helbrede deres indre sår og fylle dem med sin fred At Jesus må hjelpe Marco, hans søster Mina og deres."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google