Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BLI KJENT MØTE Luster ungdomsskule

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BLI KJENT MØTE Luster ungdomsskule"— Utskrift av presentasjonen:

1 BLI KJENT MØTE Luster ungdomsskule
23. April 2019 Del 1: Felles informasjon føresette og elevar Del 2: Elevar og føresette er delt i grupper – tema: livsmeistring

2 Leiing Kristin Vee, rektor
Mona Kristin Bukve, undervisningsinspektør, rådgjevar Team-leiarar, 8. team; Edmund Øygarden, 9. team; Randi V. Gjeitnes, 10. team; Mona Vik LUS-standard (Sikre meir lik praksis. Nye orden- og åtferdsreglar i fjor. Desse finn du på heimesida – plandokument).

3 Velkommen til skulen Kart/organisering skulen – forklare
37 8. klassingar til hausten To klassar (14/23) – 3 kontaktlærarar. Avklart til besøk i juni (kl ) Overgang frå barneskulen - hospiteringsbesøk Kva er heilt nytt frå barneskulen? Orden og åtferd – påminning/konsekvens Karakterar Kun skriftleg varsel om; fare for ikkje vurderingsgrunnlag i fag, nedsett orden/åtferd

4 Digital satsing i Luster
One Note – organisering, struktur, samhandling, undervegsvurdering, skriving mm Teams – Office 365 (Vekeplanar, undervegsvurdering, innlevering elevarbeid, kalendar med oversikt over innleveringar/prøvar mm. (nb. Dialog elev-føresette) Alle elevane har eigen pc/Surface til bruk på skulen Mobil som digitalt verkty Headset til alle

5 DIALOG HEIM-SKULE Gjennom Visma Flyt skole (app)
På ungdomsskulen kan elevane logge seg på sjølv med sin FEIDE- brukar Fråvær, kroppsøving Vurdering i Visma – eleven si faglege og sosiale utvikling. Førebuing til utviklingssamtalar Heimesida til skulen – aktivitetskalendar mm., trinn-sider, Instagram konto Kontoret, - Kristin; , Mona K.; SU og FAU Ta gjerne ein telefon for mykje!

6 Kva forventar skulen av deg som elev?
At du et frukost At du har med niste At du har med deg dei skulesakene du har behov for (gjeld og gymklede) At du følger orden- og åtferdsreglane At du følgjer med i timane og er godt førebudd til timane At du er aktiv aktivitetsfriminutt At du held innleveringsfristar og har gode rutinar for heimearbeid (øving) At du tek vare på utstyr og materiell At du er inkluderande og syner respekt mot andre elevar og lærarar At du seier frå om du eller andre ikkje har det bra At du får nok søvn (NB! Fortnite) At du gjer ditt beste

7 Læringstrykk – lesing -uthaldenheit
Utfordring – ting vert fort kjedeleg Konkurrerer med den digitale verden – gaming mm Lesing (gutar og jenter) – skule treng hjelp av heimen! Kun i kroppsøving at gutane no scorar betre karaktermessig enn jentene. NB! Det er også kult å vere god til å lære og meistre fag Korleis auke uthaldenheit i skulearbeid Kvifor lekser?

8 Kva forventar skulen av deg som føresett(e)?
At du orienterer deg om eleven si faglege og sosiale utvikling. Ein skal kjenne til; Periodeplan (mål for fag/tema), lekseplan, leselogg, vurdering i teams Delta på to utviklingssamtalar i løpet av året. Eleven blir oppmoda om å vere med på samtalen Møte på arrangement og møter for føresette – være inkluderande Støtte skulen aktivt, snakke positivt om skulen og lærarane Ta opp eventuelle negative erfaringar med lærarar/skulen så snart som råd Være realistiske i høve til borna sine føresetnader og jobbe med å auke ansvar for eige liv og lære (robuste barn)

9 Forventningar til føresette:
Organiserer veka saman med barna og følgje opp skulearbeid. Melde frå til lærar om det er område som er vanskelege. Held fristar – «underskrifter» Sørger for at barna et frukost, møter utkvilte og har med niste Set ramme for nettbruk (døme: Fortnite – 4 timar pr. døgn… ) Støttar opp om leselogg og signerer at eleven har gjort jobben Passar på at barna har det utstyret dei treng (NB! Aktivitetsfriminutt) Snakkar med og korrigerer barna ved evt meldingar frå skulen i høve eleven sin orden og åtferd og evt fråvær Søkjer minst muleg fri og legg feriereiser til skulen sine feriar/elevavspaseringar Er med på å byggje opp respekt for skulen og undervisninga

10 Kongen sin nyttårstale
«Hver enkelt har en mulighet til å påvirke egen og andres følelse av verdi og livsglede… Akkurat ditt smil kan gjøre en forskjell for et menneske du møter på gaten.. Akkurat din omtanke kan utløse nye gode handlinger».

11 Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Alle elevar har rett til å ha eit trygt og godt skolemiljø som fremjar helse, trivsel og læring. Det er elevane si eiga oppleving av korleis dei har det på skolen, som er avgjerande.

12 DEN KREATIVE – SKAPANDE ELEVEN
Felles opplevingar – gode tradisjonar Elevkveldar (rutinar) Fjelltur, skidag, volleyballturnering Jostedalen tur Leirskule Aktivitetsfriminutt Avslutning 10. trinn Nye valfag Entrepenørskap Kulturelle samlingar Påskelunsj/julelunsj Instagram konto – LUS (facebook grupper organiserer føresette evt sjølv)

13 FOLKEHELSE OG LIVSMEISTRING
Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte. Aktuelle områder innenfor temaet er fysisk og psykisk helse, levevaner, seksualitet og kjønn, rusmidler, mediebruk, og forbruk og personlig økonomi. Verdivalg og betydningen av mening i livet, mellommenneskelige relasjoner, å kunne sette grenser og respektere andres, og å kunne håndtere tanker, følelser og relasjoner hører også hjemme under dette temaet.

14 OPPGÅVE Kva legg de i omgrepet livsmeistring? Føresette:
Kva legg du i ordet livsmeistring? Korleis kan de som føresette samarbeide med kvarandre og skulen for å leggje til rette for livsmeistring hjå elevane? Kva ynskjer de at skulen skal setje fokus på? Elevar: Korleis kan de jobbe med dette som elev i ein klasse? Kva er viktig for deg som elev når det gjeld å meistre livet, kvardagen?

15 LÆRING FOR DET VIDARE LIV – å høyre til – vårt felles ansvar
Å høyre til - av Jan-Magnus Bruheim Vondt er av alle andre  bli trakka på og trengd Men vondare å veta  at du er utestengd Det er så mangt i livet  du ventar deg og vil Men meir enn det å vera  er det å høyre til


Laste ned ppt "BLI KJENT MØTE Luster ungdomsskule"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google