Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldremøte Steinkjer kulturskole 22. august 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldremøte Steinkjer kulturskole 22. august 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldremøte Steinkjer kulturskole 22. august 2018
Vi ønsker alle våre elever og foreldre velkommen til foreldremøte i Steinkjer kulturskole!

2 Sakliste Saker: Kulturelle innslag: Hanna Kristine Loeng Jullumstrø, piano/sang, Maria og Kristian Selnes, fiolin og Hwasue Warberg, klaver. Informasjon om kulturskoleåret - Felles info ved rektor Praktisk informasjon Årets aktiviteter Valg av foreldre- og elevrepresentanter til samarbeidsutvalget Lærere er tilgjengelig for spørsmål fra elevene/foreldrene - forventninger, arrangementer osv.

3 Informasjon om kulturskoleåret
Elevopptak – Det er ca 550 elevplasser. (462 elever.) Jevn fordeling på alle disipliner. Visuell kunst 36, Dans 221, musikk 293. Utgjør ca 15% av antall elever i grunnskole. Pris: Kr. 3800,- pr år (1900 pr semester). Ingen søskenmoderasjon. Årsverk: ca 10,5 årsverk fordelt på 19 ansatte. – presentasjon. Salg tjenester: Salg til korps (Egge-, Steinkjer-, Beitstad-, Binde-, Kvam/Følling- skolekorps, Steinkjer janitsjar og Beitstad Hornmusikklag), andre kommuner (Inderøy, Verran), grunnskoler (Mære, Ogndal, Egge U, Lø, Egge B), DKS, DKSS. Romsituasjon Visuelle kunstfag benytter biblioteklokaler i Dampsaga. Øvrige lokaler: Campus, grunnskolene og Dampsaga kulturhus. «Blås i skolen» prosjekt ved Mære skole, Egge skole og Lø skole. Kulturskoleundervisning foregår på Beitstad-, Egge-, Binde-, Ogndal-, Mære skole og Steinkjer Montessoriskole.

4 Årets aktiviteter Kulturskoleåret følger grunnskolens skolerute – dvs. fri i grunnskolen = fri i kulturskolen. Planlagt aktivitet skoleåret – hovedbolker: Hilmarfestivalen i uke 45 – «Morgendagens helter» onsdag, Kursdag og gallakonsert for stryk, blås og slagverk torsdagen, Kafè-konsert lørdag. Kirkekonsert i Steinkjer kirke fredag 7. desember kl Rubbel & Beat – bandkonsert overfor ungdomsskole-elever – Januar 2019 Skolekonserter ved grunnskolene – mars/april «Spill Norsk» festival juni 2019 – minikonserter, workshop, stor forestilling både i dans og musikk, kunstutstilling, andre aktiviteter. Ellers kan nevnes: Huskonserter, sykehjemkonserter, førjulstund ved Egge museum, Nyttårskonsert med Trondheimsolistene og SteinkjerSolistene, Fylkesmannsgårdens kafe m.fl.

5 Samarbeidsutvalget Samarbeidsutvalget i kulturskolen består på samme måte som i grunnskolen av politisk representant valgt av kommunestyret for perioden 2 foreldrerepresentanter 2 elevrepresentanter 2 lærerrepresentanter. Kulturskolerektor er sekretær for utvalget.

6 Valg samarbeidsutvalget 2018
Valg av foreldre og elevrepresentanter til samarbeidsutvalget: Forslag: 2 foreldrerepresentanter Mattis Hildrum Cathrine Wanderås Vara: Tormod Lånkan Vedtak: 2 elevrepresentanter Hanna Yu Nilsen - danseelev Sindre Sebastian Volden - slagverk Vara: Hanna Kristine Loeng Jullumstrø

7 Samarbeidsutvalget for 2018-19
Vedtak: Valgt i foreldremøte Samarbeidsutvalget i kulturskolen for skoleåret 2018/19: Politisk representant valgt av kommunestyret for perioden: Gunnar Winther. Vara: Emma Svarva Giskås. 2 foreldrerepresentanter: Mattis Hildrum og Cathrine Wanderås Vara: Tormod Lånkan 2 elevrepresentanter: Hanna Yu Nilsen og Sindre Sebastian Volden Vara Hanna Kristine Loeng Jullumstrø 2 lærerrepresentanter: Julie S. Ulvin, Bjørnar Følstad Vara: Gert O. Grande og Hanne S. Aasan. Kulturskolerektor er sekretær for utvalget.

8 Elevmedvirkning Vi har gjennomført brukerundersøkelse i kulturskolen 3 ganger tidligere og sist i april/mai Det som i hovdesak kommer fram er mer ønske om elevmedvirkning. Prosjekt 2019: Vi planlegger i juni 2019 en «Spill Norsk» festival med – minikonserter, workshop, stor forestilling både i dans og musikk, kunstutstilling, andre aktiviteter. Info ved Kristin Myrmel. Men --- Hva kunne elevene ønske seg av vi gjør? Oppgave med innspill fra elevene delt ut i møtet. Elever som var tilstede jobbet med denne oppgaven.

9 Lov om kulturskole Opplæringsloven §13-6 "Alle kommuner skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbud til barn og unge, organisert i tilknytning til skoleverket og kulturlivet ellers." FN s Barnevernkonvensjon: Artikkel 31: 1. "Alle barn har rett til hvile og fritid og til å delta i lek og fritidsaktiviteter som passer for barnets alder og til fritt å delta i kulturliv og kunstnerisk virksomhet." 2. "Partene skal respektere og fremme barnets rett til fullt ut å delta i det kulturelle og kunstneriske liv og skal oppmuntre tilgangen til egnede og like muligheter for kulturelle, kunstneriske, rekreasjons og fritidsaktiviteter." Kulturskolen er en skole som forsøker å gi stabilt forutsigbart tilbud.

10 Rammeplan for kulturskolen
Vedtak i Hovedutvalg oppvekst og kultur : Rammeplan for kulturskolen «Mangfold og fordypning» skal legges til grunn for driften og utviklingen av Steinkjer kulturskole. Planen inneholder fire kapitler: Kapittel 1: Kulturskolens samfunnsoppdrag Kapittel 2: Prinsipper og retningslinjer for kulturskolevirksomhet. kapittel 3 som inneholder fagplaner kapittel 4 mal for kvalitetskriterier. Vi jobber: Ut fra at alle skal få faglig og planmessig tilrettelagt undervisning. At kulturskolen er en skole som gir faglig opplæring i kulturfag At vi er en arena for kulturelle opplevelser gjennom samspill og forestillinger

11 Kontinuerlig samhandling
Kommunikasjonsrutiner kulturskolen – heimen: Lærer – foreldrekontakt – foreldremøte – relasjonsbygging. SMS ved akutt avlysning timer Epost og brevinformasjon med heim Info på kommunens web side og på kulturskolens Facebook side. Speedadmin Halvårsplan – individuelle læreplaner Kunstneriske valg i kulturskolen: Kulturskolen møter den enkelte elev ut fra elevens egne forutsetninger og behov i forhold til musikkvalg, koreografier, temaer for prosjekt innen skolens aktivitet. Lærernes kunstneriske valg vurderes i en helhet kontinuerlig for å passe for både den enkelte elev/heim og kulturskolen som helhet. Variasjon i innhold i timer og i organisering må påregnes. Se skolens serviceerklæring. Viktig at kulturskolen får tilbakemelding via tett kontakt mellom lærer og heimen.

12 Web side

13 Serviceerklæring – se web side.
Steinkjer kommunale kulturskole er en arena for kulturell glede, utfoldelse og mestring. Vi tilbyr opplæring i musikk, dans, drama/teater og visuelle kunstfag. Målgruppen er alle i Steinkjer kommune, med hovedvekt på barn og unge ca. 4 – 19 år. Kulturskolen skal være: Et sted der elever og foreldre er trygge og opplever samhold. Et sted som gir god personlig voksenkontakt. Et sted som verdsetter elevens mangfald og utvikler elevens potensiale. Et sted der eleven kan oppleve mestring. Et sted der det er lagt til rette for samarbeid mellom og respekt for de forskjellige kulturfagene.   

14 Forts. serviceerklæring
Dette kan du forvente av kulturskolen: Undervisning minimum 20 min. pr uke, enten som enetime eller som gruppeundervisning. I perioder med prosjektarbeid eller annet kan undervisningen intensiveres med tilsvarande avspasering. Elevane får tilbud om å delta på minst 2 opptredener per skoleår. Tilbud om foreldresamtale 2 ganger per skoleår. Godt kvalifiserte lærere. Tilpasset undervisning innenfor de rammene kulturskolen disponerer. Dette forventer vi av elever og foresatte: At eleven møter til rett tid og vel forberedt til undervisning. Det skal gis beskjed på forhånd ved eventuelt fravær. At foresatte oppmuntrer til og legger til rette for elevens egenøving og delaktighet ved opptreden. Kjøp av noter og nødvendig utstyr etter avtale med lærer. At frister for inn- og utmeldinger og betaling av skolepenger blir overholdt. At foresatte og elevar setter seg inn i reglene ved kulturskolen (informasjonsbrosjyren)

15

16 Regler: Søknadsfrist til kulturskolen: 15. mai på web Utmelding: Elevplassen må sies opp skriftlig innen 15. mai for høstsemester, og 15. desember for vårsemester. Epost er tilstrekkelig. Oppmøte til kulturskoleundervisningen: Elevene plikter å møte presis og forberedt til undervisningen, og det må gis beskjed om forfall til kulturskolen/lærer hvis mulig. Eleven kan miste plassen ved stort fravær fra undervisningen. Hva skjer når kulturskolelærer er borte fra undervisningen? Vi gjør det vi kan for å skaffe en kvalifisert vikar slik at undervisningen kan gjennomføres som planlagt. Dessverre klarer vi ikke alltid dette ved akutt sykdom, og da kan undervisningen bli avlyst. Melding om dette sendes ut på sms til den som vi har registrert i vår database. Hvis det blir mange avlysinger i løpet av et skoleår og da flere enn 2 uten vikar, så kan vi gi reduksjon i elevpengene som en kompensasjon for mistet undervisning. Hovedmålet vårt er å gjøre undervisningen så stabil som mulig gjennom hele skoleåret.

17 Ordensregler Ordensreglene bygger på "Forskrift om ordensreglement for grunnskolene i Steinkjer kommune" Hjemmel: Fastsatt av Kommunestyret i Steinkjer kommune med hjemmel i lov 17. juli 1998 nr. 61 om grunnskolen og den vidaregåande opplæring (opplæringslova) § 2-9. § 1 Formål Skolene i Steinkjer skal være preget av læring, trygghet, trivsel, respekt, toleranse og inkludering. Ordensreglementet for skolene i Steinkjer er et virkemiddel for å nå denne målsettingen og sikre at alle elever har et godt og trygt skolemiljø. § 2 Virkeområde Ordensreglementet omfatter alle elever i kommunale grunnskoler og herunder også kulturskolen.

18 Opplæringslovens Kap 9A
Kulturskolen og 9 A – om mobbing. Vi har fått spørsmål om kap. 9 A gjelder for/i kulturskolen. Dette er ikke et enkelt ja/nei-spørsmål. Selv om kravet til at kommunen skal ha et musikk- og kulturskoletilbud er hjemlet i opplæringsloven § 13-6 så gjelder kap 9 A i utgangspunktet ikke for kulturskolen (kun krav om politiattest er spesielt nevnt). Dersom kulturskoleopplæringa skjer på skolen og i skoletida, vil de ansatte imidlertid være omfattet av den vide personkretsen som vil ha en plikt til å følge med, varsle og gripe inn på linje med f.eks. vaktmester og renholder («Alle som arbeider på skolen», jf. § 9 A-4 og rundskriv Udir pkt. 6.3). Det vil i slike tilfeller være nødvendig å ansvarliggjøre også ansatte i kulturskolen etter kap. 9 A når tilbudet er lagt til/på skolen. Hvis tilbudet er organisert i egne lokaler utenfor grunnskolen er det nok enklere å skille. Da gjelder ikke kap 9 A (inkl. § 9 A-4.) Samtidig kan hendelser på kulturskolen også medføre at eleven ikke har det trygt og godt på skolen. Rundskrivet pkt. 2 siste avsnitt, sier at kap. 9 A ikke gjelder på fritiden, men hvis elevene opplever noe på fritiden som gjør at de ikke har det trygt og godt på skolen, så inntrer skolens aktivitetsplikt. Når ansatte fra kulturskolen leies inn/tar timer i grunnskolen (eks. skolekor, band, musikalprosjekter) som en del av grunnskoleopplæringa, er disse omfattet av aktivitetsplikten.

19 Øvetips/Foreldrehjelp
Å delta på undervisning en gang pr uke gir kun små resultater. Utvikling fordrer øving også hjemme mellom undervisningen. Vi ber foreldre/foresatte om å hjelpe barnet med øvingen i form av å kun vise interesse for aktiviteten – oppmuntre til øving. Still opp ved konserter- /forestillinger. For å bli flink til noe kommer en ikke unna øvelse. Du, som alle andre, spiller vel på ditt instrument for å ha glede av det? Øver du mer, vil du merke jevn utvikling, og da er det mer moro å spille! En musiker må faktisk bruke øyne, ører, muskler og følelser for å kunne fremføre musikk som oppleves som godt å lytte til. Alt dette skal samkjøres og må derfor trenes opp.   Daglig øvelse er bedre enn en intens øvelse rett før spilletimen. Start med ca. 10 minutter. Etter hvert kan du gjerne øke til ett kvarter per dag. Når du har spilt en stund, er 30 minutter hver dag nødvendig for å få rask fremgang på instrumentet. Det kan være lurt å sette av en bestemt tid på dagen til øvelser, eksempelvis rett etter middag. For å bli flink til å spille fort, er det viktig å øve sakte og presist. Slurv vil fort straffe seg i lengden, og lett bli en uvane. Øv som om det skulle være en konsert i sakte tempo. Ta derfor med deg alle detaljer, sånn at stykket høres ut slik det skal når det er ferdig innøvd. Finnes det et vanskelig parti i stykket er det lurt å øve litt ekstra på akkurat denne delen, fremfor å øve gjennom hele stykket om og om igjen. Lykke til!! 

20 Avslutning Lærere er tilgjengelig for eventuelle spørsmål. Husk at hvis dere lurer på noe i forhold til kulturskolen så ta kontakt med oss, enten læreren eller administrasjonen. Takk for at dere møtte opp i kveld og vel heim!


Laste ned ppt "Foreldremøte Steinkjer kulturskole 22. august 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google