Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Definisjon av en ”FRUST”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Definisjon av en ”FRUST”"— Utskrift av presentasjonen:

1 Definisjon av en ”FRUST”
INF5290 L.Monrad-Krohn GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

2 FRUST er grunnlaget for nye produkter (tjeneste eller megling)
FRUST er som å tenke på en teknologi som skal løse et problem, bare i omvendt rekkefølge. Vi skal tenke problemet først, deretter nødvendig teknologi, tjeneste eller megling for å løse problemet Den gamle tankesett i Norge var (er?) at ideene kom fra forskere, måtte utvikles og tilslutt selges Dog: Forskere kan jo være direkte markedsorientert og styrt av markedet GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

3 Nytt tankesett i et kjøpers marked
Det nye tankesett er å ha teknologiene i bakhodet mens man ”jobber i markedet”, dvs blandt de som har penger til å betale for ”å tjene flere penger” (bli mere effektiv, bli kvitt en frustrasjon, flaskehals, problem, få til noe, gjøre noe lettere, osv) Nøkkelen for en ”teknolog” er å lære hva som foregår i næringslivet, (og forvaltning) med åpent øye for forbedringsmuligheter (som noen er villig til å betale for) GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

4 FRUSTer finnes overalt
Hvor finner jeg en ”FRUST som passer for meg” Ledertreneren finner sikkert FRUSTer i alle organisasjoner Legen og terapeuter finner sikkert FRUSTer hos alle mennesker Databehandleren (system) finner også sikkert FRUSTer i alle organisasjoner GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

5 GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?
Hva kan en FRUST være? Potensiale for å bli mere effektiv, å bli kvitt en frustrasjon, å bli kvitt en flaskehals, å bli kvitt problem, få til noe ønskelig gjøre noe lettere, Gjøre noe billigere Osv SOM NOEN ER VILLIG TIL Å BETALE FOR! GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

6 Klassiske fruster (i Norge)
Tomflaskene hoper seg opp og må telles på lageret i dagligvareforretningene Noen må løfte på tunge lokk for å peile bensinstasjonenes bensinbeholdning Internett-browsere vil gjerne ha bedre nettlesere som er greie å bruke og som tar liten plass Geitosten er vanskelig å skjære med kniv GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

7 De ”fruktbare” FRUSTer er de som både er ”kostbare” og ”lette å løse”
Definisjonen av FRUST er at den er ”løsbar”, men mange personer er pga vanetenkning og gammel teknologi ikke obs på at ”noe kan gjøres med saken” (vi mennesker er gjerne vanedyr pga synapseimpulsfacilitering) Den typiske erkjennelse:”Det behøver kanskje ikke absolutt å være slik at ” Den beste FRUST gir ”most bang for the buck” GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

8 FRUST leting er problem- og markedsfokusering, ikke teknologi
Gammel tenkemåte i Norge: ”Forskning gir automatisk produkter”’ SND’s gamle foil må brettes på midten!! GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?

9 Prosessen etter FRUST-funnet:
Du har en MÅLGRUPPE som kan være adressater for et kundeløfte 1 Finn fram til det Kundeløfte som kan gis 2 Forklar hvordan Kundeløftet han oppfylles. 3 Sett en PRIS på oppfyllelsen 4 Forklare hvordan oppfyllelsen kan BESTILLES Og du har starten på en forretningsplan (A4-arket) GSFK2003-LMK- Hva er en FRUST?


Laste ned ppt "Definisjon av en ”FRUST”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google