Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Arktisk Landbruksting

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Arktisk Landbruksting"— Utskrift av presentasjonen:

1 Arktisk Landbruksting
Bodø 7. Februar Landbruk i nordområdene

2 I november var æ på den store konferansen for næring politikk og samfunn i Nord Norge. Vi snakka og hørte om olje/gass, skole, utenrikspolitikk og fiskeri. MEN kor er landbruket? Her skal man altså peile ut Nord Norge 2030 og den landbaserte matproduksjonen blir ikke nevnt. Det e ingen som snakker om våres verdigskapning, ingen som snakker våres sak til politikeran og næringslivstoppan. La det være klart! Æ har ingen tru på at vi nån gang blir invitert dit. Og å kjempe om oppmerksomhet med lobbyistan til Statoil og ENI e ikke nå enkel jobb. MEN den må gjøres. Og den må gjøres nu! Det e nemlig her vi kan sette landbruket på dagsorden.

3 500 daa fulldyrka, 300 daa innmark/beiter 25 slaktemodne okser
Badstubakken: 400 tonn melkekvote 45 årskyr 500 daa fulldyrka, 300 daa innmark/beiter 25 slaktemodne okser 3 ansatte (4 årsverk) New Holland Kjære allesammen. Æ heter Hanne og driver et melkebruke 15 km vest for Vadsø. Nu vet dåkker sånn ca kordan gården min ser ut, kor mye jobb som legges ned MEEEEN

4 Badstubakken: 5 mill omsetning 4 årsverk Verdiskapning Syselsetting
Hvordan presentere et gårdsbruk til dem som ikke kjenner landbruket? Neste en halv milionerl i skatter av avgifter til kommune og stat. Tilsvarer en lærere eller sykepleier. Hvor mange km vei??

5 Landbruket inn i framtida
Opplæring En samla næring Visjon for landbruket i nord Kordan presenterer vi oss sjøl? Gjennom samvirke bedriftan? Vi skaper et bilde av et landbruk som æ ikke kjenner mæ igjen i! -Geir Ove Bakken -Det gammeldags landbruket -Funker til forbruker men kjenner vi oss igjen i det? Og når vi blir beskylt for å ikke ta ut det berømte effektiviseringspotensialet kan vi kanskje se det litt i den markedsføringa? Opplæring om landbruk inn i skole/barnehager. For de færreste har en tante/bestemor med et lite småbruk. En samla næring: Om en forent visjon. Ikke neste års jordbruksforhandlinger, ikke neste stortingsperiode. Men la oss si 2030! Landbruket i arktisk inn i framtia. Vi må slutte å krangle høylytt internt! Små og store, økologisk, konvensjonelt. Vi trenger hverandre.

6

7 Inn i framtida Bedriftsutvkling Premisser for landbruk i nord Klima
Forbrukermakt Politikere Samvirke Media

8 Premisser for landbruk i nord Klima Forbrukermakt Politikere Samvirke
Bedriftsutvkling Premisser for landbruk i nord Klima Forbrukermakt Politikere Samvirke Media Kordan presenterer vi oss sjøl? Gjennom samvirke bedriftan? Vi skaper et bilde av et landbruk som æ ikke kjenner mæ igjen i! -Geir Ove Bakken -Det gammeldags landbruket -Funker til forbruker men kjenner vi oss igjen i det? Og når vi blir beskylt for å ikke ta ut det berømte effektiviseringspotensialet kan vi kanskje se det litt i den markedsføringa?


Laste ned ppt "Arktisk Landbruksting"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google