Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Cannabisprogram ungdom

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Cannabisprogram ungdom"— Utskrift av presentasjonen:

1 Cannabisprogram ungdom
CPU Cannabisprogram ungdom

2 Cannabisprogram for ungdom under 18 år
Følger de samme fasene som i IHAP: medisinsk, psykologisk og sosial fase Er ikke så omfattende som IHAP og har fokus på foreldre-pårørende samarbeid Programmet går over 6 uker Treff med ungdom og pårørende 2-3 mnd etter avsluttet program

3 To case Thomas 16 år Aqeel 17 år

4 Gjennomføring Uke 1 Informasjonsamtale med ungdom og foreldre Samtale med ungdom Uke 2 Foreldresamtale Uke 3 Familiesamtale Uke 4 Samtale med ungdom Familiesamtale Uke 5 Foreldresamtale Uke 6 Avsluttende familiesamtale Familiesamtale etter 2-3 mnd

5 Uke 1-2: Medisinske fasen
Uke 1 Informasjonssamtale med ungdom og foreldre. Beskriv de 3 fasene. Beskriv abstinenssymptomene. Legg plan for helgen. Urinprøver m.m. Samtale med ungdom: Kartleggingssamtale. Uke 2 Samtale med ungdom: Faktakunnskap om cannabis og de 7 kognitive funksjonene. Samtale med foreldre: Hvilke opplevelse har de vedr. ungdommens cannabismisbruk og hvordan skal de hjelpe ungdommen gjennom fasene.

6 Uke 3-4: Psykologisk fase
Uke 3 Samtale med ungdom: Be ungdommen beskrive sin psykiske tilstand. Forklar hvordan følelsene blir påvirket av cannabis. Forbered familiesamtalen Familiesamtale: Faktakunnskap om cannabis der ungdommen er med og underviser sine foreldre. Ta opp ting som det ble enighet om i forberedelsene Uke 4 Samtale med ungdom: Bruk nettverkskartet, hvem av vennene røyker. Risikosituasjoner og håndtering av disse. Forbered familiesamtalen Familiesamtale med søsken/andre pårørende: Hvordan cannabis påvirker tenåringsutv.; fysisk, psykisk og sosialt. Samtale rundt tillit og mistillit. Hvordan påvirker situasjonen resten av familien?

7 Uke 5-6: sosial fase Uke 5 Samtale med ungdom. Samtale om fritidsaktiviteter. Risikosituasjoner. Ungdommens egen evne til å finne løsninger m.m. Foreldresamtale: På hvilke måte kan foreldrene støtte ungdommen i en sosial nyorientering. Samtale om tillit og mistillit m.m. Uke 6 Samtale med ungdom: Forbered den avsluttende familiesamtalen. Avsluttende familiesamtale: Familiens egne erfaring med programmet. Hvordan hindre tilbakefall. Behov for fortsatt støtte? Lage en handlingsplan med familien for tiden etter programmet og frem til neste treff om 2-3 mnd.

8 Treff 2-3 mnd etter avslutning
Hvordan har det gått, har det vært tilbakefall? Hvordan ser livet ut for ungdommen i dag Hvordan har tiden vært for foreldrene siden sist møte? Finns det vanskeligheter eller uro fortsatt? Diskuter i så fall hva som kan gjøres for å minske dette.


Laste ned ppt "Cannabisprogram ungdom"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google