Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ungdomsmusikalen i Nord-Gudbrandsdal er et musikalsk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ungdomsmusikalen i Nord-Gudbrandsdal er et musikalsk"— Utskrift av presentasjonen:

1 UNGDOMSMUSIKALEN i Nord-Gudbrandsdal Musikalt Samarbeidsprosjekt Sel, Vågå, Dovre og Lesja kommuner

2 Ungdomsmusikalen i Nord-Gudbrandsdal er et musikalsk
Samarbeidsprosjekt mellom Sel, Vågå, Dovre og Lesja kommuner. Gruppa består av ungdommer som sammen setter opp forskjellige store musikaler på tvers av kommunegrenser. Forestillingene er profesjonelt gjennomført og veldig populære med ca deltakere i hvert prosjekt. Musikalprosjektene har vært brukt som valgfag i ungdomsskolen og den videregående skolen, og som praksisplass for høgskoleelever innen kunst og håndverk . Undomsmusikalen har vist at den leverer på høyt nivå, og utvikler talent i hele regionen. Etter musikaldeltakelse blir ungdommene viktige ressurspersoner i det lokale kulturlivet. Gjennom deltakelsen stimuleres ungdommene til kulturaktiviteter. Over tid viser det seg at musikalarbeidet har resultert i at flere ungdommer tar kulturrelatert utdanning noe som etter hvert kan bygge opp en kompetanse det er behov for i distriktet.

3 Målsetninger: Målgruppe: Ungdom i alderen 15-25 år
Skape en fellesarena for organisert og uorganisert ungdom i et prosjekt som går på tvers av kommunegrensene Være et tilbud der ungdom får utviklet sine kreative evner og får utløp for sine uttrykksbehov Øve opp samarbeidsevne og tro på egne krefter og muligheter gjennom målretta arbeid og ansvar for å nå felles mål. Prosjektet sal gi ungdommene et positivt tankefokus som igjen skal danne grunnlag for positiv atferd og kommunikasjon Være med å ta ryggtak på jantelova. Det er lov å være flink! Prosjektet skal være et rusforebyggende tiltak Styrke regional identitet, stolthet og positive referanser via et prosjekt som baserer seg på interkommunalt samarbeid Bidra til å utvikle egenskaper hos ungdom som på sikt kan gi grunnlag for gründermentalitet, entreprenørskap og næringsutvikling Bidra til å fremme optimisme og pågangsmot via et prosjekt som baserer seg på positiv og offensiv tenking

4 Hva ønsker vi å oppnå? Alle kan finne noe de kan mestre og overraske seg selv med Skal få utviklet tro på egne evner gjennom et trygt miljø Øvelse av ferdigheter på alle felt innen prosjektet gir sans for disiplin, syn for eget verd og verdsetting av andres innsats Skal gi et godt grunnlag for de som ønsker å gå videre med en yrkesutdanning innen musikk, dans og drama Deltakerne skal få utviklet bevisstheten om hvordan øvelse, trening og anstrengelse er en forutsetning for fremgang og mestring. Skal utvikle evne til skapende samspill som krever disiplin, lagarbeid og lagånd.

5 TILBUD: Sang, dans, drama Lyd- og lysteknikk Kulisseproduksjon
Kostymeproduksjon Scenearbeid Sminke Regiassistent

6 MÅL og HOVEDMOMENT: KOR- OG STEMMEBRUK: DANS:
Deltakerne skal få erfaring i framføring av musikk i et korfellesskap, og derigjennom ha erfart det overskudd og den glede det gir å formidle musikk til andre. De skal kunne beherske grunnleggende oppvarmingsøvelser og pustetekniske øvelser. Deltakerne skal ha fått interesse, og et godt grunnlag for å delta i kor på fritiden utenom prosjektet. DANS: Deltakerne skal ha forbedret sin danseteknikk og ferdighet ut fra sine egne forutsetninger, ha utviklet sitt kunstneriske/estetiske uttrykk, og ha stimulert sin interesse for levende dans. Deltakerne skal ha forbedret koordinasjonsevne, balanse, spenst, styrke og mykhet/fleksibilitet. Deltakerne skal ha fått et godt grunnlag til å kunne gå videre innen dans.

7 Resultatet blir en herlig gjeng som føler seg trygge under prøvene og STRÅLER på scena slik dette bildet viser…… ,

8 MUSIKK: Deltakerne skal ha forbedret evnen til å formidle musikk, få trening i samspill, gehør og til å opptre for andre. Skal ha vist aktiv deltakelse i utvikling av et musikalsk og sosialt fellesskapet og et godt miljø. DRAMA: Deltakerne får innsikt i hvor viktig ensemblekunsten er for alt dramatisk arbeid, de skal ha økt sin evne til skapende dramatisk virksomhet, og fått kjennskap til noen av de tekniske elementene i forbindelse med en sceneoppsetning. De skal ha samarbeidet i små og store grupper, og trent opp sin inntrykksvarhet overfor andre i gruppen. De skal ha vist medansvar ang. trygghetsnivået i gruppen og ha arbeidet bevisst for å oppleve gleden ved å utfolde seg i et ensemble.

9 JESUS CHRIST SUPERSTAR, JUTULHEIMEN 2001
Jesus Christ Superstar, siste forestilling ute i Jutulheimen I vågå 2001

10 SMINKE: Deltakerne skal kunne legge en sminke som er tilpasset rollefigurene og handlinga i stykket. De skal kunne bruke sine kunstneriske og kreative evner og kunne planlegge arbeidet i samarbeid med regissør, kostymestab og lysdesigner. KOSTYME: Deltakerne skal få grunnleggende ferdigheter i å lage kostymer for teater. De skal kunne vurdere og bedømme plaggets helhetsinntrykk med tanke på lyssettingens innvirkning.

11 Lyd- og lyssetting: Kulisse:
Deltakerne skal få en innføring i å rigge og bruke det tekniske utstyret. De skal lese manus og sette seg inn i stykket. Deltakerne skal få en innføring i mikrofonteknikk, og i hvordan man planlegger ut i fra idè og tekst Kulisse: Deltakerne skal få en innføring i produksjon og montering av kulisser. De skal ta initiativ til løsning av ulike problemer, og få en innføring i bruk av farge- og materialvalg, og i å lage fysisk funksjonelle kulisser.

12 Tidligere produksjoner:
1997/98 HAIR 1998/99 GREASE 1999/00 FAME 2000/01 JESUS CHRIST SUPERSTAR 2002/03 FOOTLOOSE 2004/05 BOOGIE NIGHTS 2006/07 HAIR 2008/09 BACK TO THE 80’s

13 PRODUKSJONSPERIODE: Ungdomsmusikalen arrangeres annethvert år, og hver
produksjon har en varighet på ca, 8-9 mnd. Audition: For å plassere, ikke ekskludere. Alle som melder seg får et tilbud. Prøver: 11 prøvehelger à 12 timer. Prøver hver kveld i oppkjøringsuke før premiere. Forestillinger: 9 forestillinger i Otta kulturhus Turnè: Hver produksjon avsluttes med turnè. Har vært i Maihaugsalen Lillehammer, Chat Noir, Edderkoppen Teater, Oslo og Olavshallen Trondheim Evaluering: Deltakere, kunstnerisk team, stab, skoler og foreldre

14 PRODUKSJON 2010/11: PREMIERE: 25. Mars 2011 OTTA KULTURHUS
: Maihaugsalen Lillehammer

15 Kunstnerisk team: Regi og scenografi: Arild Halvorsen
Koreografi og dans: Anne Bryhn Solist: Ann-Cathrin Tessnes Kor: Bjørn Sigurd Glorvigen Orkester: Ken Stebergløkken Ole Johnny Bekkemellem

16 KONTAKT: Sel, Vågå, Dovre, Lesja kommuner Prosjektleder Kristin Haave
Botten Hansensgt. 9, 2670 Otta Tlf.: / E-post:


Laste ned ppt "Ungdomsmusikalen i Nord-Gudbrandsdal er et musikalsk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google