Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Status Båtførerprøven

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Status Båtførerprøven"— Utskrift av presentasjonen:

1 Status Båtførerprøven
Tore Rushfeldt Norsk Test as

2 Agenda 12:50 Status Ny Båtførerprøve 13:30 kaffe Ny driftsmodell
Innhold Utvikling i volum Pensum Ny Båtførerprøve 13:30 kaffe Ny driftsmodell Utfordringer og planer Nytt fra Sjøfartsdirektoratet 14:15 Oppsummering av dagen, spørsmål, innspill… 14:30 Vel hjem

3 Hvem gjør hva hos Norsk Test
Lise M Hølvold – Daglige driftsrutiner, kart, søknader og annet rundt Båtførerprøven. Tore Rushfeldt – «2. linje» for henvendelser, support, markedsarbeid, rutiner, faktura og hjelper Lise. Alle andre hjelper til ved behov. Kenneth hjelper til i ferier og på messer.

4 Båtførerregisteret Vi fikk alle data da Sjøfartsdirektoratet ga oss oppdraget. kandidater. Flere har fått bevis, men ikke blitt registrert. Frivillig å registrere seg på 90-tallet. Sensorer rapporterte en gang i året. Dere har tilgang til deres kandidater. Politiet og Kystvakt har utvidet tilgang. Personlig pålogging.

5 QA Sjekk av bilder. Sjekk av betaling hvis KID. Gyldig data.
Har de fylt 16 år. Får statusmail hver morgen om endringer. Fyller 16 eller mangler bestilling.

6 Oppsett Båtførerprøven 2015
Trekkes fra spørsmålsdatabase. 7-17 spørsmål fra hvert emne. Sjømannskap m.v. Lover og regler Navigasjon og kartlesing Spesielt viktig emne Ikke vilkårlig, men hvert underemne har fast antall spørsmål.

7 Båtførerprøven Utviklet i mars 2015. Endret fagplan.
Sjøfartsdirektoratet ansvarlig. Har fjernet noen spørsmål som ikke har fungert så godt. Er det noen irritasjonsmomenter igjen? Går testingen smertefritt?

8 Årsrapport 2014 Båtførerprøven

9 Hovedtrekk Ca 20 % flere bevis Båtførerbevis utstedt
394 testsentre kan levere Båtførerprøven. 263 testsentre gjennomførte en eller flere Båtførerprøver.

10 Duplikat av bevis 1479 duplikater utstedt Tilnærmet likt 2013.

11 Aktivitet per måned

12 Oppdaterte tall for 2015 Over 20% økning fra 2014
Resten av Norge har også begynt å ta Båtførerprøven. Større kontrollaktivitet fra Politiet. Flest ungdommer

13 Aldersfordeling Eldste kandidat født i 1936 
I 2015 har 1998 og 1999 modellene vært de ivrigste.

14 Født før/etter 1980

15 Fordeling av kjønn Mange jenter kjører båt!
Totalt har det vært ca 20-25% jenter, nå har andelen steget til 29%. I årsklassene rundt 16 år er det mye høyere, ca 35%....

16 Bestått/ikke bestått 45 % av de som stryker gjør det på grunn av Spesielt viktig emne. 55 % på Totalt resultat under 80%

17 2015 Over 20.000 bevis utstedt. Økning på 22 % fra 2014.
20-25% flere tester for 2014. 248 testsentre har gjennomført test. 25 færre enn i 2014 Ny prøve Nytt pensum

18 Hvordan påvirker dette Norsk Test?
Testingen startet allerede i februar. Usikkerhet rundt nytt pensum og hva som var fjernet og hva som var tilført Mange spørsmål og noen klager mht. innføringen av pensum. Oppklarende skriv om nytt pensum lagt ut i mai. Fortsatt bare to bøker som annonserer med oppgradert innhold. Nettopplæring har vi ikke noen oversikt over.

19 Status hos dere Hvordan er det hos dere?
Har dere fulle lister, eller er det plass til flere? Påmeldingssystem?

20 ICC International Certificate for Operators of Pleasure Craft (ICC).
FN resolusjon nr. 40. Ulikt regelverk og praksis fra land til land. Mange land krever ICC. Kroatia Båtførerbevis og VHF. Husk 1980-regelen er norsk…

21 Båtførerbevis + praktisk prøve + helseerklæring = ICC
Informasjon om ICC på nettsidene til UNECE - United Nations Economic Commission for Europe finner du her: Båtførerbevis + praktisk prøve + helseerklæring = ICC Praktisk prøve må være for ICC eller Fritidsskipper. Fartstid gjelder ikke.

22 Praktisk prøve Hos godkjent sensor Båt må være 10 meter eller lengere
Godkjent virksomhet, egen søknad Sjøfartsdirektoratet Fastsatt øvelse som skal gjennomgås

23

24 ICC Ligger på ca 100-130 bevis i året.
D-sertifikat gir grunnlag for ICC, og kan søkes om nyutstedelse fra oss.

25 Pause

26 Ny driftsmodell 2015 Nye spørsmål Forarbeid Prøvedagen Etterarbeid

27

28 Ny modell 17.09.2018 Kandidat avtaler test med testsenter
Kandidat registrerer seg og betaler prøven på nett. Testleder logger på maskinene Kandidat logger på med personnummer og kode Prøve gjennomføres Sjekk av bilde Fakturer Norsk Test. Bruk fakturaunderlag

29 Våre inntrykk så langt Webbutikk for kjøp av Båtførerprøve.
Noen har problemer med betaling. Vi godtar kun «vanlige» debetkort. Selvregistrering av personalia Fungerer godt. Lite support. Alle testledere kan få tak i alle kandidater Fungerer godt. Ingen giroer på forhånd Over 90% benytter nytt system. Egen rutine for statlige organisasjoner; skoler, Forsvaret og andre Har vi ikke fått til ennå.

30 Legge inn bilder Testlederen har ansvar for bildene til kandidaten.
Hvis dere ikke legger inn bilder, får kandidaten ikke ut bevis. Vi må ta grep overfor testsentre som ikke har kontroll på denne biten. 5 % er uten bilde i dag. Det er 1000 personer. Dere får ikke betalt for kandidatene.

31 Web-butikk Gjennomføre kjøp på web rett før prøven om ønskelig
Pålogging kommer på mail og sms Kan hente glemt passord vha. sms Visa og vanlige kort akseptert… med forbehold om store kostnader for transaksjoner.

32

33 Testledersiden To adskilte systemer nå.
Vi har et fungerende backup-system hvis noe inntreffer. Forvirrende med to system. De «snakker» ikke sammen, og er teknisk forskjellige. Fører til to forskjellige testledersider.

34

35 Etterarbeid Laste opp bilder Eventuelt klage Fakturere oss
Følge opp kandidater

36 Oppfølging av kandidater
Ta en runde på bilder og andre mangler nå i lavsesongen. Ta kontakt med de som ikke bestod

37 Faktura Lage fakturaunderlag for hver måned.
Vi lager nytt fakturaunderlag. Ikke mulighet for å få ut for inneværende måned. SKAL legges med faktura. Hurtigere fakturabehandling hos oss. Gjelder alle faktura med tester fra og med 1. januar 2015. Fakturabetalingen går kjappere og nå rekker vi forfallsdatoene

38 Faktura for 2015 Vi forventer siste faktura for 2015 innen 15. januar.
Regnskapsåret vårt og deres må avsluttes, ikke vent med å send faktura.

39 Dette lovte vi i fjor, stemmer det?
Mindre arbeid Ikke noe tull med betalinger. Ingen betaling, ingen test. Bedre tid for dere til å forklare kandidaten Båtførerprøven forsvinner som test du kan tildele og kjøre rapport på i Testadmin. Nye rapporter i Båtførerregisteret eller lukkede sider. Gi oss innspill på hva dere trenger.

40 Presiseringer Kandidat må bruke testsentrets PC
Vi skal oppgradere testsystem så vi får en bedre testhverdag Automatisk skalering av sider for forskjellige nettlesere Bedre støtte til Mac når vi oppgraderer testsystem Nettbrett Nye rapporter Ingen Testadmin for testsentre med NT-xxx

41 Utviklingsplaner Bedre rapportmulighet. Bedre håndtering av kandidater
Hva ønsker dere?

42 Ny testledertest båt Nye rutiner. Dårlig kjennskap til lovverk?
Kjennskap til testsentrets forpliktelser For å sikre forståelse av rutiner. Alle må avlegge prøven innen 1. februar 2016. Tar ca 10 minutter.

43 Sjøfartsdirektoratet
Fagplan og annet nyttig ligger på deres hjemmeside. De håndterer alle høyere sertifikater. Vi er med de på messer der det er naturlig. Hjemmeside

44 Pensum for Båtførerprøven
Pensumliste Få til en mer detaljert pensumliste for båtførerprøven. Er ikke påbegynt ennå. Blir påbegynt neste år.

45 Fritidsskipper Nye læreplaner til fritidsskipper som ble gjeldende i mai i år. De gamle læreplanene går ut 31. desember i år, og nye læreplaner overtar for fullt i 2016. Alle skoler som tilbyr fritidsskipperkurs må re-godkjennes. skoler som kommer til å måtte re-godkjennes. Antall utstedte fritidsskippersertifikat (D5L og D5LA) har lagt på rundt 800 per år, og det ser ut til å bli liggende på det samme antallet dette året.

46 Sjøfartsdirektoratet
Olav Akselsen sa at «det etter fem år med dagens ordning av båtførerprøven er på tide med en evaluering av ordningen». Evaluering av redningsvestpåbudet. Dette er Nærings- og fiskedepartementet sitt ansvar. Endringer blir selvsagt eventuelt oppdatert i spørsmålsdatabasene.

47 Tips og triks Sett opp timelister for prøve, ikke la de komme en og en
Gjør de oppmerksomme på Min side. Der har de tilgang til resultatet og kortbestillingen sin. Sett deg inn i emne fire så du kan svare på spørsmål Ved klage har vi tre ukers behandlingsfrist Hvis dere har problemer med lyd i tester kontakt Bjørn eller Terje hos Norsk Test

48 Tips og triks Bruk Firefox for administrasjon og IE for å avvikle prøver Bruk det gamle Kid-systemet hvis det blir feil.

49 Takk For at dere tar dere tid til å forklare hvorfor de stryker.
For at dere jobber for at testingen og kursene skal være av høy kvalitet. For at dere kontakter oss når det er noe feil. For at dere hjelper kandidatene hvis bevisene uteblir. For ris og ros.

50 Status Båtførerprøven
Når noe går feil Ring 09917 Åpent man-fre (sommer 15.00) Status Båtførerprøven


Laste ned ppt "Status Båtførerprøven"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google