Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Selskapspresentasjon 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Selskapspresentasjon 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 Selskapspresentasjon 2017
Point Resources AS Selskapspresentasjon 2017

2

3 Vår historie Opprettet i 2016 etter fusjonen mellom Pure E&P, Core Energy og Spike Exploration 1. november 2017 overtok Point Resources (Point) egenopererte felt fra ExxonMobil Det historiske lisensnummeret 001 (PL 001) er en del av porteføljen Investerer i tiltak for økt oljeutvinning på egenopererte og partneropererte felt Point Resources ble opprettet i begynnelsen av 2016 etter fusjonen mellom Pure E&P, Core Energy og Spike Exploration. 1. november 2017 ble operatørskapet for produksjon overført fra ExxonMobil til Point Resources (Point) - en viktig milepæl for selskapet og et skritt videre mot å bli en større aktør på norsk sokkel. Det historiske lisensnummeret 001 (PL 001) er med i porteføljen som ble overført fra ExxonMobil. Dette var den første lisensen som ble tildelt på sokkelen. Esso Exploration Norway Inc. fikk tildelingen i De første boreoperasjonene på norsk sokkel fant sted i 1966, og det første oljefunnet skrev seg inn i oljehistorien i 1967. Point planlegger å investere i nye borekampanjer på de egenopererte feltene. Historien om lisens nummer 001, som ligger i Balder-feltet fortsetter – nå med Point som operatør.

4 Hvem er vi? Point er et mellomstort, uavhengig lete- og produksjonsselskap med diversifisert portefølje på norsk sokkel Selskapets hovedkontor ligger i Stavanger- regionen, med avdelingskontor på Aker Brygge i Oslo. Selskapet har i underkant av 400 ansatte Gjennomsnittlig, netto dagsproduksjon er fat oljeekvivalenter i 2017 Innen 2022 vil gjennomsnittlig, netto dagsproduksjon øke til fat oljeekvivalenter Målet er å bli et ledende, uavhengig lete- og produksjonsselskap på norsk sokkel Point er et mellomstort, uavhengig lete- og produksjonsselskap med en sammensatt portefølje av produksjons-, utviklings- og leteandeler på norsk sokkel. Selskapets hovedkontor ligger i Stavanger-regionen, med avdelingskontor på Aker Brygge i Oslo. Selskapet har i underkant av 400 ansatte. I 2017 forventes Point å ha en samlet gjennomsnittlig nettoproduksjon fra opererte og ikke-opererte felt på om lag fat oljeekvivalenter daglig (foepd). Innen 2022 forventes produksjonen å ha vokst til over foepd. Point’s hovedmål er å bli et nytt, ledende, uavhengig lete- og produksjonsselskap på norsk sokkel.

5 Mål og strategi Bygge et teknisk kompetent og lønnsomt lete- og produksjonsselskap med robust økonomi Sikre vekst og verdiskaping Vurdere ny, inorganisk vekst gjennom framtidige fusjoner og oppkjøp Point Resources skal: Bygge et teknisk kompetent og lønnsomt lete- og produksjonsselskap med solid økonomi Sikre vekst og verdiskaping gjennom en kombinasjon av: Nye fusjoner og/eller oppkjøp Fortsatt letesuksess Kommersialisering og utbygging av funn Økning av reserve- og ressursbasen Kontinuerlig porteføljeoptimalisering Utvikle og videreføre en profesjonell og dedikert organisasjon

6 Point Resources’ leverandører spiller en nøkkelrolle i trygge operasjoner ved å levere gode produkter og tjenester Våre etiske retningslinjer for god forretningsskikk omfatter alle ansatte, leverandører, konsulenter og styrerepresentanter Point Resources’ leverandører spiller en nøkkelrolle i trygge operasjoner gjennom å levere høykvalitetsprodukter og -tjenester. Vi er innstilt på å samarbeide nært og grundig med våre kontraktører og leverandører. Point Resources’ mål er å bygge et ledende, uavhengig lete- og produksjonsselskap på norsk kontinentalsokkel. Vi benytter høy standard i tråd med lover og regler. Vårt mål er å ta etiske, ansvarlige og kommersielle avgjørelser og handle deretter.

7 Helse, miljø og sikkerhet (HMS)
Vår første prioritet er våre ansattes og kontraktørers helse og sikkerhet HMS reguleres av våre styringssystemer, i tråd med lover og retningslinjer Våre systemer og prosesser for å ivareta helse og sikkerhet, vurderes kontinuerlig for å sikre læring og forbedring Vi forplikter oss til å operere i samsvar med balanserte miljøbehov. Å begrense utslipp er et dedikert fokus. Vårt miljøstyringssystem er i tråd med internasjonal standard Det viktigste for oss er våre ansattes og kontraktørers helse og sikkerhet. HMS reguleres av styringssystemer i tråd med lover, forskrifter og retningslinjer. Våre systemer og prosesser for å ivareta helse og sikkerhet, vurderes kontinuerlig for å sikre læring og forbedring. Vi har forpliktet oss til å operere på en måte som er kompatibel med balanserte miljøbehov. Å begrense utslipp er et viktig fokusområde i våre operasjoner. Vårt miljøstyringssystem er i tråd med internasjonal standard, men kan alltid forbedres. 

8 Finans Selskapet har en solid kapitalbase med støtte fra HitecVision – Europas ledende private equity-selskap i olje- og gassektoren Planen er å investere over 20 milliarder NOK på norsk sokkel innen 2022 Selskapet har en solid kapitalbase med støtte fra HitecVision - Europas ledende private equity-selskap i olje- og gassektoren. Planen er å investere over 20 milliarder NOK på norsk sokkel innen 2022.

9 Vår portefølje Point har rundt 50 lisenser på norsk sokkel
Målet er å videreutvikle og optimalisere porteføljen med attraktive leteprospekter, kommersielle utbyggingsprosjekter og diversifisert produksjon Primær lete- og utbyggingsstrategi er fokusert rundt eksisterende produserende felt og infrastruktur Vi leter også i utvalgte områder uten etablert infrastruktur. Her har vi letemål med middels risiko og høy gevinst, samt prospekter med frittstående potensial Point har for tiden rundt 50 lisenser på norsk sokkel. Målet er å videreutvikle og optimalisere en sammensatt portefølje med attraktive leteprospekter, som kan levere robuste borekampanjer, kommersielle utbyggingsprosjekter og en diversifisert produksjonsportefølje. Primær lete- og utbyggingsstrategi er fokusert rundt eksisterende produserende felt og infrastruktur. Vi leter også i utvalgte områder uten etablert struktur. Her har vi letemål med middels risiko og høy gevinst, samt prospekter med frittstående potensial.

10 Produksjon Point er operatør på feltene Ringhorne, Balder og Jotun på Utsirahøyden i Nordsjøen Balder-feltet ligger i PL 001 – den første tildelte lisensen på norsk sokkel med det første funnet Ringhorne-feltet ligger nord for Balder-skipet (FPSO) og består av en integrert produksjons- og boreplattform Jotun-feltet er bygget ut med to installasjoner; en brønnhodeplattform (Jotun B) og et produksjonsskip (Jotun A) Point opererer feltene Ringhorne, Balder og Jotun på Utsirahøyden i Nordsjøen. I tillegg, er Point operatør for Ringhorne Øst og Forseti. Balder-feltet ligger i PL 001 – den første tildelte lisensen på norsk sokkel med det første funnet. Feltet hadde produksjonsstart i 1999 og er bygget ut med et produksjons- og lagringsskip samt et undervannsproduksjonssystem. Balder eksporterer gass til Statpipe via Jotun A. Ringorne-feltet ligger nord for Balder-skipet og består av en integrert produksjons- og boreplattform. O&G transporteres derfra til Balder- og Jotun-installasjonene for prosessering, lagring og lossing. Produksjonen startet i 2003. Jotun-feltet er bygget ut med to installasjoner; en brønnhodeplattform (Jotun B) og et produksjonsskip (Jotun A). Produksjonen startet i Jotun B-installasjonen er for tiden gjenstand for avvikling. Fjerning av plattformen er planlagt til 2020.

11 Utbyggingsprosjekter
Point investerer i egenopererte felt som Balder og Ringhorne og jobber med tiltak for økt oljeutvinning. Nye produksjonsbrønner skal bores og Balder- installasjonen skal modifiseres for levetidsforlengelse til 2030 Point er partner i en rekke olje- og gassfunn på norsk sokkel Portefølje av partneropererte utbygginger: Bauge (PL 348, 17,5 %) Fenja (PL 586, 45 %) Garantiana (PL 554, 30 %) Brasse (PL740, 50 %) Noatun (PL 107, 5 %) Beta (PL 375, 20 %) Snorre Expansion Project (Snorre Unit, 1,1 %) Point investerer i egenopererte produserende felt som Balder og Ringhorne - og jobber med tiltak for økt oljeutvinning. Vi planlegger å gjennomføre nye borekampanjer og modifisere Balder-installasjonen for levetidsforlengelse til 2030. Point har deltatt som partner i en rekke olje- og gassfunn på norsk sokkel. Portefølje av partneropererte utbygginger: Bauge (PL 348, 17,5 %) – operert av Statoil Fenja (PL 586, 45 %) – operert av VNG Garantiana (PL 554, 30 %) – operert av Total Brasse (PL 740, 50 %) – operert av Faroe Petroleum Noatun (PL 107, 5 %) – operert av Statoil Beta (PL 375, 20 %) – operert av Suncor Snorre Expansion Project (Snorre Unit, 1,1 %) – operert av Statoil

12 Leting Point er operatør for tre letelisenser på norsk sokkel
Vår første prioritet er å erstatte reserver i våre kjerneområder. Potensial for nye funn, utløser investeringer til leteaktiviteter Som partner har selskapet eierinteresser i flere funn på norsk sokkel De påviste funnene er i ulike stadier i planleggings- og utbyggings- prosessen og forventes å bli satt i produksjon fra tre til fire år Point er operatør for de tre letelisensene PL 826, PL 746S og PL 824 som skal evalueres for letevirksomhet. Fremtidige letetiltak på opererte, produserende felt som Balder og Ringhorne blir også vurdert. Vi er i ferd med å kartlegge hele ressurspotensialet i Balder/Ringhorne-området for å sikre maksimal bruk av eksisterende infrastruktur. Point’s første prioritet er å erstatte reserver i kjerneområder. Potensial for funn, utløser investeringer til leteaktiviteter. Som partner, har selskapet eierinteresser i flere funn som er gjort på norsk sokkel: Garantiana (oppdaget i 2012) Bauge (oppdaget i 2013) Fenja (oppdaget i 2014) Brasse (oppdaget i 2016) Funnene er på ulike stadier i planleggingsprosessen og forventes å bli satt i produksjon innen tre til fire år. 

13 Point vil både som operatør og partner vurdere muligheter i fremtidige lisensrunder

14


Laste ned ppt "Selskapspresentasjon 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google