Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten ARBEID MED STATLIG BOSTØTTE LOKALT Ida Mboge – Boligenheten Bydel Stovner. Seminar Trondheim 12 november 2010.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten ARBEID MED STATLIG BOSTØTTE LOKALT Ida Mboge – Boligenheten Bydel Stovner. Seminar Trondheim 12 november 2010."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten ARBEID MED STATLIG BOSTØTTE LOKALT Ida Mboge – Boligenheten Bydel Stovner. Seminar Trondheim 12 november 2010.

2 Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten HVA FUNGERER BRA I SAMARBEIDET MED HUSBANKEN? Det som fungerer bra i samarbeid med Husbanken er at de er alltid hyggelige og imøtekommende og vi får alltid god hjelp når vi ringer angående saker vi vil drøfte eller det er noe i regelverket vi synes er litt uklart. Er det ting de også synes er litt uklare så går de gjennom det og sjekker det opp, og deretter kontakte de oss. Vi er veldig godt fornøyd med samarbeidet med Husbankens bostøtteseksjon. HVA FUNGERER MINDRE BRA I SAMARBEIDET MED HUSBANKEN? Vi kan ikke sette fingeren på noe spesielt.

3 Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten Hva etterlyser kommunene mer av fra Husbanken? Boligenheten i Bydel Stovner etterlyser hvordan personer med Duf- nummer kan inkluderes i bostøtte ordningen. I henhold til forskriften §2, er det et vilkår at søkeren er registrert i folkeregisteret og er lovlig bosatt. Det vil si at personen faktisk har lovlig opphold i landet, og har et fødsels og personnummer. Pr. i dag gis det ikke bostøtte til personer med D- nummer eller Duf- nummer. D-nummer har kun en skattemessig tilknytning til Norge, Duf nr. er UDI`s registreringsnummer for asylsøkere.

4 Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten Hva etterlyser kommunene mer av fra Husbanken, forts Flyktninger som blir bosatt i Bydel Stovner men som ikke har personnummer kan ikke søke om bostøtte.Dette er en økonomisk belastning for bydelen pga behov for supplerende sosialhjelp. Flyktninger bydelen mottar har et Duf-nummer, men dette nummeret er ikke gyldig når vi registrerer søknad om bostøtte. De som jobber med introduksjonsprogrammet setter det høyt på prioriteringslisten å hjelpe til med å besøke Skatt Øst og bestille personnummer. Det kan ta tid før de får det.Det kan ta fra en måned eller i ekstreme tilfelle ett år for å få et personnummer.

5 Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten Hva etterlyser kommunene mer av fra Husbanken? forts Er det muligheter for at man kan gi bostøtte til flyktningen uten personnummer manuelt? Eller som en klagesak som blir tatt til følge av Husbanken sentralt etter grundig dokumentasjon fra bydelen /kommune?

6 Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten Andre utfordringer for bydelen Studenter: Ubetaling av bostøtte baserer seg på et tillitsforhold mellom husbanken og søker. Men det er ikke alltid søkeren gir fullstendige opplysninger om seg selv eller sin husstand. Hva skal husbanken gjøre med søknader fra enslige som kanskje ikke førte opp at de er studenter. Søker som er separert/skilt: Vi ser eksempler på at flere søkerer som er separert/skilt fra ektefellen sin har forskjellig adresse, men bor i samme bolig eller fortsatt samliv. Hva slags konsekvenser skal dette få når vi er opptatt av at bostøtteordningen ikke skal misbrukes.


Laste ned ppt "Oslo kommune bydel Stovner Boligenheten ARBEID MED STATLIG BOSTØTTE LOKALT Ida Mboge – Boligenheten Bydel Stovner. Seminar Trondheim 12 november 2010."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google