Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ulik praksis for føring av 1- og 2 trinnssøknad

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ulik praksis for føring av 1- og 2 trinnssøknad"— Utskrift av presentasjonen:

1 Ulik praksis for føring av 1- og 2 trinnssøknad

2 Ulik praksis Ulik praksis ved føring av ett- og to-trinnssøknad i matrikkelen. Vi ser at det har oppstått en situasjon hvor det er ulik praksis for føring av dato for rammetillatelse for bygningsdelen i matrikkelen. Samtale med Einar Jensen (Norge digitalt) som påpeker at de har blitt anbefalt å nytte dato for rammetillatelse for opptelling av nye bygg (Refusjon i Geovekst). Ulik tolkning for føring av en- og totrinnssøknad gir feil i opptellinger (Manglende oppdatering, sen oppdatering og ulik praksis) Viser til vedlagt boligbyggestatistikk for Rogaland 70 % av kommunene i Rogaland, 65 % for resten av landet opplyser bare om dato for ramme i forbindelse med totrinnssøknad. Dato for ramme er et frivillig felt i matrikkelsystemet + programvaren til Norkart mangler dato for ramme ved Ett-trinnssøknad. Jorunn Bakken Toft (SK matrikkeldatabase) Ingen kontroll i system på føring på dato for ramme for ett- eller to-trinnssøknad. En slik innføring måtte i tilfelle forberedes og kan tidligst produksjonssetting juni 2012

3 Ett- og to- trinnssøknad (2010)

4 Fra kommentarutgaven Ulik praksis ved føring av ett- og to-trinnssøknad i matrikkelen. Vi ser at det har oppstått en situasjon hvor det er ulik praksis ved føring av matrikkelen Fra matrikkellforskriften: §60. Føring av bygningsopplysninger (1) Kommunen skal matrikkelføre opplysninger om søknadspliktige tiltak som gjelder oppføring av bygning, tilbygg, påbygg eller underbygning, riving, bruksendring, tap eller annen hendelse som endrer bygning, samtidig med at det gis rammetillatelse, igangsettingstillatelse og midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Merknad til § 60. Første ledd. Kommunen skal samtidig med at kommunen gir rammetillatelse, tildele bygningsnummer og registrere opplysninger om tiltaket, bl.a. bygningstype, næringsgruppe, bebygd areal for hele bygningen og bruttoareal for hver etasje, tilknytning til vannforsyning og kloakkrensing og antall bruksenheter og etasjer. Registreringen skal være ført senest fem dager etter at rammetillatelsen er gitt.

5 Statuskoder To trinnsøknad RA – Rammetillatelse IG – Igangsettingstillatelse Ett-trinnssøknad IG – Igangsettingstillatelse MT – Meldingssak registrert tiltak Fullført MB – Midlertidig brukstillatelse FA - Ferdigattest MF - Meldingssak tiltak fullført TB - Tatt i bruk (Kun i unntakstilfeller)

6 Ulik praksis Ulik praksis ved føring av ett- og to-trinnssøknad i matrikkelen. «6.2 Føring i bygningsdelen Føringen gjøres ihht. matrikkelforskriften § 60. Søknadsbehandlingen i byggesaker kan deles i ett trinns og totrinns søknad, ref. PBL Kapittel 20 Søknadsplikt: Ett trinns søknad gis som; igangsettingstillatelse (samlet søknad om ramme- og igangsettings tillatelse). To trinns søknad gis som; -1 rammetillatelse og -2 igangsettingstillatelse.»

7 Ett- og to trinnssøknad (2011)


Laste ned ppt "Ulik praksis for føring av 1- og 2 trinnssøknad"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google