Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Målrettet opplæring i grunnleggende norsk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Målrettet opplæring i grunnleggende norsk"— Utskrift av presentasjonen:

1 Målrettet opplæring i grunnleggende norsk

2 NorskPluss Ungdom/NorskPluss VGS
Læreverk i grunnleggende norsk utviklet av CyberBook med støtte fra Utdanningsdirektoratet. Forfattere: Marie Aalen, Annie Jakobsen

3 Hvorfor blir opplæringen målrettet?
I nettressursen kan elevene enkelt jobbe selvstendig med oppgaver på ulike nivå enten de er integrert i vanlige klasser eller går i egne mottaksklasser. Nettressursen tar vare på svar, kartlegger og retter. Resultatene presenteres i rapporter som kan brukes i underveisvurdering.

4 Hvorfor blir opplæringen målrettet?
3. Gradvis progresjon i tekster, vokabular og grammatikk fra nivå 1 til nivå 3 gjør det lettere å tilpasse opplæringen. Elevene får et aktivt forhold til lærestoffet. Lærestoffet bearbeides på mange ulike måter. 5. Den metodiske veiledningen i ressurspermen har forslag til undervisningsopplegg til hvert kapittel.

5 Komponenter i NorskPluss Ungdom/VGS
Tekstbøker Arbeidsbøker Tekstbok nivå 1 og 2 Tekstbok nivå 3 Arbeidsbok nivå 1 og 2 Arbeidsbok nivå 3

6 Ressursperm Generell lærerveiledning med opplegg for uttaletrening og litteraturtips Metodisk veiledning kapittel for kapittel (Undervisningsopplegg, metodiske øvelser, frie aktiviteter) Ekstra lese- og skriveoppgaver for elever med svak skolebakgrunn Elevgrammatikk 8 papirtester med fasit Fasit til kryssord i nettressursen Fasit til arbeidsbøkene Innholdsfortegnelse

7 Nettressurs NorskPluss Ungdom og VGS Nivå 1: 12 kapitler
8 kapitteltester 8 lyttetester Lydlære Bildeordbank: 11 tema Matematikk Naturfag NorskPluss VGS har egne moduler i litteraturhistorie, sjangerlære og tekstforståelse på nett i tillegg til innholdet ovenfor. Bøkene og ressurspermen er felles.

8 Vanlig organisering 3 timers forarbeid basert på bøker og ressursperm:
Uttaletrening Repetisjon Gjennomgang av lekser Nytt lærestoff Muntlige øvelser Skriftlig produksjon 1 time med data på skolen repetere, mestre og få tilbakemelding Hjemmearbeid

9 Hvordan jobbe målrettet på data?
Elevene må ha fokus. Still dem med jevne mellomrom spørsmålet: "Hva jobber du med her?". Diskuter rapportene med elevene. Hva er bra? Hva kan gjøres bedre? Gjør elevene mange feil i et kapittel eller i enkeltoppgaver, kan det gjøres om igjen. Elevene må bestå 80% av de digitale kapittelprøvene for å få gå videre Når elevene gjør oppgaver og lurer på noe, kan de som regel bla seg tilbake og finne oppgavesvaret på tidligere sider i kapitlet.

10 Hva sier brukerne? Programmene er veldig brukervennlige og lette å forstå. Det gjør at elevene kan jobbe selvstendig, samtidig som jeg får tid til å sette meg ned med de som strever litt ekstra Kari Staalesen, Nygård skole. Det er et fleksibelt læremiddel med alt fra de enkleste oppgaver til krevende lærestoff . Vigdis Amundsen, grunnskoleklassen på Thor Heyerdahl vgs. Klassen oppfordres til å jobbe mye med de selvrettende oppgavene hjemme, og så brukes det ofte i lommer i undervisningen. Andrianne Skjold, Rothaugen skole.

11 Les mer om læremidlene på Kunnskap.no.
Innlogging til nettressursen skjer enten via Kunnskap.no eller FEIDE.


Laste ned ppt "Målrettet opplæring i grunnleggende norsk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google