Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Datamaskinens utvikling

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Datamaskinens utvikling"— Utskrift av presentasjonen:

1 Datamaskinens utvikling
Laget av Paul

2 Tidlig historie Charles Babbage var en engelsk matematiker. Han er en av de første som prøvde å utvikle den moderne elektroniske datamaskinen. Ideen hans var at maskinen skulle utføre beregningsoppgaver som moderne datamaskiner kan utføre men maskinen kom aldri lenger enn tegnebrettet.

3 Personlige datamaskiner
De første datamaskinene var både store og veldig dyre. Derfor var det ikke vanlig å ha datamaskinen. Det var ingen som hadde råd til det, men det hele endret seg i begynnelsen av 1970-tallet. Store kalkulatorer ble endret til datamaskiner beregnet for personlig bruk. De ble kalt mikromaskiner. Den første kommersielle mikromaskinen kom ut i 1973.Gata prisen tilsvarte 1300 dollar. Ved slutten av tallet var det bredt tilbud av mikromaskiner med skjerm, tastatur og diskettstasjon eller harddisk.

4 Apple vs Microsoft Det går ikke an å prate om datamaskinens utvikling uten å nevne de 2 største rivalene, Apple og Microsoft. Apple ble grunnlagt 1. April 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. Kun et år etter at Apple ble grunnlagt begynte de å endre hele bransjen. Apple 2 som ble lansert i 1977 var en utrolig datamaskin. Den skilte seg fra sine største konkurrenter, TRS-80 OG Commodore PET. Det helle begynte rundt 70-tallet. Det var da 2 barndomsvenner, Paul Allen og Bill Gates søkte å gjøre forretning ved å utnytte deres felles dyktighet. Både Bill og Paul hadde en stor lidenskap for programmering av datamaskiner. De etablerte Microsoft som et offisielt selskap den 4. April 1975.


Laste ned ppt "Datamaskinens utvikling"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google