Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jordbær 2011 Gjennestad.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jordbær 2011 Gjennestad."— Utskrift av presentasjonen:

1 Jordbær 2011 Gjennestad

2 2011 vil bli husket for regnen!
Tør, kald og stabil vinter. Varm sommerlig april Våt sommer med normale temperaturer. (562 mm mot normalt 263 mm(april-aug); Drammen)

3 Jeg ser sesongen som En sesong som gik bedre enn man kunne frykte, men vi hadde: Overvintringsproblemer i spesielt Florence Snegleproblemer selvklart Råte ja, men ikke værre enn forventet, været tatt i betraktning. God effekt av jordherbicidene!

4 Herutover Jordbærsnutebiller Jordbærmidd Ugrass Andre emner
Sonata og sorter i det hele tatt Tunnel Bladprøver, gjødsling mm. Annet??

5 Ny sort! Hvordan klarte Sonata seg? Det jeg har hørt og sett er
Elendig!!! Mye utfald pga. cactorum ”jeg har avbestilt mine kommende sonataplanter!” Godt!!! Hurtigere å plukke enn Korona, god kvalitet. ”jeg har bestilt flere planter!”

6 Jeg tror på at Sonata vil etablere seg, men
Jeg tror ikke den vil slå ut Korona foreløbig! For store problemer med rotsykdommer. Ikke alle vil kunne takle dem! Noen gråskimmel i år. Generel ok bærstørrelse og kvalitet. Blir interessant å se bærstørrelsen i 2. året.

7 Andre nye sorter! Graminor har noen sorter på vei. Noen av dem er til prøvedyrkning i Akershus. Vi bærrådgivere har lavet en uttalelse hvor vi konstatere at det nuværende systemet er utilfredsstillende! Sendt til Bærdyrkerlaget som er gått videre med saken.

8 Bruk av halm! Ofte så bruker de som har problemer for lite halm.
Ugrass: Noen har altid problemer, andre aldri, og så er det alle de andre… Bruk av halm! Ofte så bruker de som har problemer for lite halm. Vi er begynt å anbefale lavere doser men hyppigere sprøyting, noen erfaringer? Etter forsøk med Boxer i år er det planen å søke off-label i vinter. Kanskje etter ”dansk model”

9 Jordbærsnutebille Generelt ikke kjempe problem i år, MEN
Hvor den er slem koster den penger. Set et tilfelle av totalskade i år! Vekstskifte i tid og rom! Sprøytinger så korrekte som mulig Andre ideer?

10 Snutebiller sprøyting
Pesticidsituasjonen blir ikke bedre! Risiko for at også Calypso bare bliver tilladt før blomstring. Calypso/Biscaya virker i andre lande?? Kanskje vi skal prøve med oljetilsetting (calypso+olje=Biscaya. Sviskader?) Ingen nye midler på vei! Kulturtekniske løsninger???

11 Gjødsling/bladprøver.
Følger noen her de nyere principper som vi rådgivere taler så mye om? Eller gjør dere som dere pleier? Bladprøver Jeg ser veldig få! Er det fordi ingen tar dem?

12 Bladprøver Det er stor forskjell på praksis mellom landsdele og lande.
Vi har tenkt oss å diskutere det rådgiverne imellom på kursuka i november. Kan man bruke bladprøver hele sesongen og mere aktivt?

13 Tunnel Jeg har vært på noen ture til Danmark hhv. Rogaland.
I Danmark brukes tunneler primært til tidlig produksjon. Man legger vekt på drivning, på rett vekstkraft. Gjødsling, kronetynning, blomstermengde, klima. I Rogaland har de hatt det prosjekt som vi hørte om på bærseminaret.

14 Annet? Ordet er fritt.

15


Laste ned ppt "Jordbær 2011 Gjennestad."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google