Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samarbeidslivet. Samarbeidslivet Dette er ikke en typisk norsk virksomhet Jeg kan peke på to åpenbare feil med dette bildet Den typiske, norske virksomheten.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samarbeidslivet. Samarbeidslivet Dette er ikke en typisk norsk virksomhet Jeg kan peke på to åpenbare feil med dette bildet Den typiske, norske virksomheten."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Samarbeidslivet

3 Dette er ikke en typisk norsk virksomhet
Jeg kan peke på to åpenbare feil med dette bildet Den typiske, norske virksomheten er IKKE en industrivirksomhet Den typiske norske virksomheten driver med tjenesteyting MEN selv om vi hadde byttet ut bildet av en industrivirksomhet med en virksomhet som driver med tjenesteyting, f.eks. en dagligvarebutikk, hadde det likevel vært en betydelig feil med dette bildet Det er for mange ansatte (hvis de da ikke er kunder)

4

5 den er liten Den typiske virksomheten er liten
SSB (per 1. januar 2016): Åtte av ti virksomheter i Norge hadde fire eller færre ansatte ved inngangen til 2016 Én promille av virksomhetene har mer enn 250 ansatte I gjennomsnitt har norske virksomheter 12,9 ansatte

6 ledere og ansatte jobber skulder ved skulder
I en så liten virksomhet så jobber ledere og ansatte skulder ved skulder Det er ingen HR-avdeling Det er ingen tradisjon for formelle samarbeidsstrukturer, utfordringer løses der og da – "på gølvet"

7 den preges av godt samarbeid og godt arbeidsmiljø
Norske yrkesaktive er blant de yrkesaktive i verden som trives best og er mest motiverte på jobb 9 av 10 yrkesaktive er fornøyde eller svært fornøyde i sitt arbeid Kilde: NOU 2016:1 Aldersgrenseutvalget, pkt 7.1. /Statens arbeidsmiljøinstitutts (STAMI) «Faktabok om arbeidsmiljø og helse»

8 den er seriøs

9

10 Medlemsutvikling Virke samt antall medlemsbedrifter med tariffavtale
2007: medlemsvirksomheter

11 Medlemsutvikling Virke samt antall medlemsbedrifter med tariffavtale

12 Andel av ansatte i Virkes medlemsbedrifter som har tariffavtale

13

14 Organisasjonsgrad: OECD

15 Organisasjonsgrad: Bransjer

16

17 Globalisering Tilgjengelighet Inntjeningskrav Økt konkurranse Digitalisering Kompetansebehov Nye markeder

18

19 Del 3 SWOT – her skulle du finne på fire enkle illustrasjoner?

20 Å se verden gjennom arbeidsgiverbriller
Del 4 – om å se verden gjennom AGs briller – SATS som analogi på «Hvorfor være medlem av Virke/AG-org»?? Å se verden gjennom arbeidsgiverbriller Kilde: pinterest.com

21 Blodfansen «Whatever» Ideologene

22 Arbeidsgiver opplever at tariffavtale:
gir større fleksibilitet og muligheter for tilpasning gir økt konkurransekraft og bedre inntjening gjør deg mer attraktiv for de arbeidstakerne du ønsker å rekruttere og beholde bidrar til omstilling og nytenkning forenkler hverdagen

23


Laste ned ppt "Samarbeidslivet. Samarbeidslivet Dette er ikke en typisk norsk virksomhet Jeg kan peke på to åpenbare feil med dette bildet Den typiske, norske virksomheten."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google