Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SPØRSMÅL TIL AVGANGSSTUDENTENE VED HBV januar 2017 Campus Vestfold

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SPØRSMÅL TIL AVGANGSSTUDENTENE VED HBV januar 2017 Campus Vestfold"— Utskrift av presentasjonen:

1 SPØRSMÅL TIL AVGANGSSTUDENTENE VED HBV januar 2017 Campus Vestfold
Januar 2017 – årlig møte med avgangsstudentene for å gi gode råd til dem, når de nå skal ut i arbeidslivet 60 svar – 105 meldt opp til bachelor, representativt utvalg 2 menn 58 kvinner 13 har barn tilsvarende

2 41 av ønsket heltidsstilling
19 ønsket deltid – av dem to 50%, 9 ville ha 80 – 90% 8 sier barn og familie er grunnen til at de ønsker deltid, er sykepleiere «forsørget»? Her har både arbeidsgiver og organisasjonene en jobb å gjøre, legge til rette for og lyse ut100% og NSF motivere til!

3 Begrunnelse for å ønske deltid
Ca 67 %. Ønsker tid til å organisere eget liv og ikke risikere å overarbeide med en gang.   80 %. Fordi jeg har barn og ønsker å være der for dem. 70 %. Familie 80 %. Vanskelig med mer enn pga turnus når mannen jobber fullt. 50-75 %. Kombinerer med annen jobb. 70 %. Fordi jeg har små barn og 100 % turnus er krevende. 70 %. For å ha tid til barn og familie. 80 %. Hensyn til barn og familie. 75 %. Synes det kan være greit å kunne ta noen vakter opp mot 100 % hvis jeg skulle ønske det. 80 %. Fordi jeg er sliten – gjør det for å slippe ny sykemelding. Øker til 100% neste sommer(2018).  70 %. Usikker på om jeg kan jobbe heltid på grunn av skade. 80 %. På grunn av helgejobbing kan det bli veldig mange dager i strekk. Stress på grunn av arbeidsmengde, press osv. 90 %. Ønsker ikke 100 % fordi jeg vil ha litt fritid etter studiene. 75 %. Ha tid til barn og familie. 80 %. På grunn av barn. 80 %. Mulighet til å lese gang 1 dag i uka, mer fleksibel, ikke brenne meg ut med en gang. 50 %. Fordi jeg ønsker å reise, er usikker på yrket. 80 %. 3-delt turnus er en litt annerledes opplevelse av 100 % enn en vanlig 8-16 jobb er. 60-80 %. For å kunne ta vikar vakter innen andre felt jeg er nysgjerrig på, og for å innhente variert kunnskap og erfaringer.

4 48 ønsker å jobbe i Vestfold
8 ønsker ikke 4 vet ikke/kanskje, Henger det sammen med om de har fått tilbud? (Vet ikke). Positivt at så mange ønsker seg jobb i fylket!

5 14 har søkt jobb 46 har ikke søkt jobb som sykepleiere, 2 sier de ikke har søkt, men har fått tilbud om jobb I lyst av forrige bilde, hvor mange hadde ønske om å bli i fylket, er det her et potensiale som kommunene må merke seg

6 Her er det 57 som har svart fullstendig
67 + 7% ønsker å jobbe i sykehus somatikk – psykiatri/rus 26% ønsker kommunal sektor med hovedvekt på hjemmetjenesten. Her er det en svak utvikling fra for to år siden, men i riktig retning! Hvor mange % utgjør 7 av 36? Tall fra 2015 Det som er urovekkende er fordelingen mellom sykehjem og hjemmesykepleie, hvor tre av 60 oppgir sykehjem, og (10 av 60 hjemmesykepleie)

7 56 svarer ja, 4 nei her er også anledning til kommentarer; hvis ja, på hvilken måte? Det har vært både positive og negative erfaringer

8 Erfaringer fra praksisplasser har påvirket ønske om arbeidssted
Postoprativ avd. akutte hendelser, variert arbeidsdag At man må ha tredelt turnus på mange avdelinger på sykehus fungerer ikke for meg. Trivdes veldig godt på sykehuset. Dårlige erfaringer fra psykiatripraksis gjør at jeg ikke vil jobbe med psykiatri. Aktuell avdeling, interesse for samme fagfelt. Gitt meg en pekepinn. Ha vært på en avdeling hvor jeg fikk mulighet til å jobbe etterpå. Jobbet der i ca ett år, men trivdes ikke med pasientgruppen så jeg sluttet der. Hjemmesykepleien på grunn av arbeidsmåten er noe jeg stortrives med. Men ønsker mer klinisk erfaring fra sykehus. Praktisk håndlag ved prosedyrer osv. Føler ikke sykehuspraksis gir meg nok erfaring i hvordan det virkelig er å være sykepleier på sykehus. Høy sykepleierdekning på sykehus. Fant ut at jeg likte å jobbe i psykiatrien.

9 Erfaringer fra praksisplasser…
Jeg har en viss mening om hva jeg engasjerer meg for og hvor jeg fungerer best. Jeg har hatt det veldig fint på sykehuset. Mye skjer og høyt tempo passer veldig godt for meg. Trives i sykehjem men trenger å bli flinkere i det kliniske. Det jeg ønsker mest er å jobbe på ortopeden. Har sett hvor spennende det er. Erfaring om pasientgruppa. Liker måten man jobber på i en bolig. Fått innsikt i hvordan arbeidet er, blitt tryggere innenfor feltet. Godt arbeidsmiljø. Erfaringer. Et trygt sted å begynne. Godt miljø, forutsigbarhet i hverdagen. Gode ledere, pasientgruppe man trives med. Hvordan de har tatt imot pasientene. Trivdes på spesialisthelsetjenesten. Fantastisk praksis i psykiatri på sykehuset som gjør at dette er noe jeg ønsker å jobbe med i fremtiden. Psykiatri/rus har gått fra å være helt fjernt til å bli veldig spennende. God praksis i sykehus, både medisinsk og kirurgisk avdeling. Flere dagvakter i hjemmesykepleien, og slipper å jobbe natt (noen steder). Trivsel fra praksis gir lyst til å jobbe.

10 Erfaringer fra praksisplasser..
Mestringsfølelse og trygghet samt sosialt. Handler om å finne området jeg trives i. Har fått ulike erfaringer fra praksisplasser og har funnet ut hvor jeg trives best. Etter praksis i psykiatri fikk jeg innblikk, erfaringer med rus. Har lært utrolig mye om meg selv og synes det har vært spennende. Jeg ønsker å jobbe på sykehus for å bli så god sykepleier som mulig. Jeg kunne tenkt meg å bli helsesøster senere etter å jobbet som sykepleier noen år. Jobbet 5 år i hj.spl og alltid trivdes. Etter praksisen der ble det helt klart for meg at det er der jeg hører til. Har hatt veldig lærerike, spennende og gode erfaringer fra praksis. Søker derfor jobb på disse plassene. Hatt veldig positiv opplevelse av å være i kommunehelsetjenesten og ser at det er mange sykepleieroppgaver som kan være utfordrende og utviklende der. Praksisstedet i 2.skoleår var spennende med godt arbeidsmiljø med spennende pasienter. Med forskjellig case på hver pasient… Har gjort at jeg vil bli sykepleier og kanskje etter hvert intensivsykepleier. Godt tatt i mot av kollegaer ved medisinsk avdeling. Opplever at de har mye erfaring og mye fagkompetanse og spennende områder. Fordi det har gitt meg mulighet til å prøve forskjellige fagfelt. Har fått sett flere steder. Og opplevd flere plasser å jobbe. En får interesse for spesielle emner. Miljøet har også mye å si/trivsel. Ønsker svært gjerne å jobber der jeg har vært i praksis. Da jeg trives godt der, lærer mye og har godt arbeidsmiljø.

11 Erfaringer fra praksisplasser..
Fått innsikt i hvordan de ulike arenaer jobber og hva jeg trives med. Fått innsikt i hvordan spl jobber. Fornøyd med praksisplassene, spes nevro. Blitt gjort oppmerksom på at jeg ønsker mer utfordringer etter endt praksis. Jeg har greie praksiser, men savner mer oppfølging fra hjemmesykepleie. Heller en forsterkelse av interesse. Blitt kjent med ulike institusjoner. Hva jeg liker og ikke liker. Opplever at psykiatri og rehabilitering passer meg best å jobbe med. Hadde en fantastisk tid i praksis i hj.spl, men ønsker videreutdanning og må derfor innom sykehus. Gode veiledere har blitt rollemodeller. De har sett meg som kollega/ressurs i stedet for bare student. Ønsker å jobbe i psykiatrien, men har funnet ut at jeg må bli mer sikker og trygg på meg selv først. Interessant «pasientgruppe» og stort læringsutbytte. Fått sett arbeidsmiljø, rutiner og turnus. Kjent litt på presset og ønsker å prioritere en gradvis vekst. Fra sykehje til sykehus evt videreutdanning. Fant psykiatrien og operasjon svært spennende og kunne tenkt meg å jobbe med dette og ta videre master. Godt arbeidsmiljø og mye å lære. Har vært i praksis på barneavd. Har etter dette veldig lyst til å jobbe med barn.

12 30 har mottatt tilbud om jobb som sykepleier, (i tillegg 7 har fått tilbud om sommerjobb)
80 % II 75 % III 90 % I 50-100% I 22 % I Ringehjelp II Ex vakter I

13

14 8. Hva vil du vektlegge når du søker jobb, (hva vektla du)?
Arbeidsutfordringer/faglige utviklingsmuligheter 2,1,2,2,1,1,1,1,3,4,2,2,1,1,2,2,1,2,1,1,4,1,1,3,3,2,1,1,1,1,1,2,1,2,3,3,1,2 Trivsel, arbeidsmiljø 1,2,1,2,1,1,1,1,2,1,3,2,2,3,1,3,3,3,2,2,2,1,1,1,1,1,3,2,1,1,2,4,2 Stillingsprosent 1,3,3,2,3,1,1,1,3,2,2,1,2,2,2,2,2,4,1,2,1 Beliggenhet 1,2,3,1,3,3,2,1,3,2,3,1,2,1,3,2,3,1,3,3,1 Lønn 3,3,3,2,3,3,3,2,3,3,2,3,3,3,3,2,1,1,4 Arbeidstid 3,3,1,2,2,3,2,2,3,2,1,1,1 Fast stilling 1,3,1,1,2,2 Opplæringsplan for nyansatte 2,1,2,3,2 Bemanning, sykepleierdekning 3,3,2 Svar i fritekst, bør vi sette avkryssing her?

15 56 svarer ja på at de vil anbefale andre å ta sykepleierutdanning.
2 svarer ikke. 1 svarer nei. 1 svarer både og…

16 9. Hvorfor vil du anbefale andre å ta sykepleierutdanning?
9. Hvorfor vil du anbefale andre å ta sykepleierutdanning? Man får jobbe med mennesker og hjelpe Variert, spennende, flott yrke med mange muligheter, og utfordringer Gode, sikre jobbmuligheter Et givende yrke som også gir personlig vekst og utvikling God blanding av praktiske og teoretiske fag Spørsmål 10. Hva gjorde at du valgte å bli sykepleier? Svært individuelle svar – mye det samme som 9.

17 11. Hva tror du er viktig for å rekruttere flere inn i sykepleieryrket?
Høyere lønn Gode arbeidstidsordninger Vise frem mulighetene som ligger i og etter utdanningen, bredden av faget, snakke yrket opp Mer info om utdanningen til ungdom på vgs og i media Større stillinger Høyere sykepleierbemanning 111111 Faste stillinger 11111 Lønn under utdanningen NSFs videoer om hva sykepleiere er og gjør 111 Fokus på fagutvikling Bedre ledere 11 Det er mange søkere 1 Skape motivasjon Sammenfattet utsagnene og gitt de et poeng for hver gang. Her har 10 ikke svart – bakerst og nederst på arket Enn flere menn? De samme tingene, men reklamere med flere menn, vise flere mannlige sykepleiere Interessant? Noen spørsmål dere ville hatt med?


Laste ned ppt "SPØRSMÅL TIL AVGANGSSTUDENTENE VED HBV januar 2017 Campus Vestfold"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google