Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Likemannskonferanse NFCF midt-Norge 12.Februar 2010 Trondheim Hotel Britannia.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Likemannskonferanse NFCF midt-Norge 12.Februar 2010 Trondheim Hotel Britannia."— Utskrift av presentasjonen:

1 Likemannskonferanse NFCF midt-Norge 12.Februar 2010 Trondheim Hotel Britannia

2 Agenda Hva er en likemann? NFCF’s forventninger Økonomisk kompensasjon Hvordan bli benyttet? Huske liste!

3 Hva er en likemann? Som likemann er du først og fremst et medmenneske, en som er ”i samme båt”. Likemenn kan ha CF selv, være foreldre eller partner til en med CF. Eventuelt ha andre nære forhold til en med CF. Oppnevnes av hovedstyret etter forslag fra regionene for 4 år av gangen, men kan fratre tidligere dersom likemannen ønsker dette selv. Kan gjenvelges.

4 NFCF’s forventninger Likemenn bør i løpet av de to første år i vervet gjennomgå FFOs likemannskurs. Likemennene skal delta på NFCFs årlige likemannskonferanse som arrangeres fredag før NFCFs årsmøte. I tillegg forventes det at likemennene deltar regelmessig ved regionenes arrangement slik som trivselshelger og årsmøter og skriver likemannsrapporter fra disse.

5 NFCF’s forventninger Vær imøtekommende Vær en god lytter Gjøre et skille på å være likemann og venn Dele egne erfaringer? Snakk generelt!

6 Økonomisk kompensasjon Likemannsarbeidet er frivillig og ulønnet NFCF dekker utgifter (utover det som evt dekkes av NAV) som likemenn har Sentralt: Likemannskonferanse og årsmøtehelg, FFOs likemannskurs samt utgifter tilknyttet oppdrag (eks. telefon eller transportutgifter). Regionene: Dekker utgifter knyttet til regionale arrangement.

7 Hvordan bli benyttet? På www.nfcf.no står følgende informasjon:www.nfcf.no – Du (les: den som trenger en likemann) må ta den første kontakten. Helsepersonell er underlagt taushetsplikt. Likemannsordingen krever derfor at du tar det første skrittet, og kontakter en av våre likemenn på listen. Hvis dette er vanskelig i en ellers tung tid kan du be noen fra helsepersonellet gjøre det for deg.

8 Hvordan bli benyttet?? Være tilstede og presentere meg selv – Regionssamlinger – Fagdag/årsmøte – På weben (nfcf.no og andre relevante nettsteder) – I Cf-bladet Anbefalt av andre likemenn Brukt av sykehus/helsevesen/NAV

9 Hvordan bli benyttet? Alltid på post? Hva er en god setting for samtalen?

10 Huske liste! Vær synlig Lytt dobbelt så mye som du snakker Det er den andre som ”eier” samtalen Vi er ikke helsearbeider men et medmenneske Skap refleksjon ikke frykt Gjør avtale for oppfølging Husk taushetsplikt!


Laste ned ppt "Likemannskonferanse NFCF midt-Norge 12.Februar 2010 Trondheim Hotel Britannia."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google