Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

Fader Thomas - -Og de gode hjelperne. Det vil si St. Paul skole. Dere hjelper fader Thomas med nødsarbeid i India.
I.
Fra tegning til fortelling

Music: Nightengale Serenade
Verdens 7 underverk.

”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Verbal a) Form Verbalet blir dannet av verbene i setningen.
Kapittel 5 Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag.
Kapittel 17 I grønnsaksbutikken Hva ser du på bildet? sjampinjong (m)
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Kapittel 28 Norgeskartet
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Gammel kinesisk visdom
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
O PPGAVE 38 Side 165 – 169. FN S KLIMAPANEL MENER DET ER MER ENN 90 % SIKKERT AT KLIMAENDRINGENE ER MENNESKESKAPT. N OEN MENER FORSKNINGEN TAR FEIL. likevel:
• (så): • Han følte seg ensom, så han gikk på kino. • (derfor): • Han følte seg ensom. Derfor gikk han på kino. • (siden): • Siden han følte seg ensom,
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Kapittel 21 Transportsystemet i Oslo
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
LEDDSETNINGER Vedlejší věty.
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Onsdag 20. juni 2012.
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 10 På treningssenteret.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Sett inn synes eller tro.
Lag leddsetninger med som
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Side 162 Sett inn riktig preposisjon eller adverb
O PPGAVE 31 Side 155 Fyll inn riktig form av det refleksive pronomenet.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet Kapittel 10 oppgave c.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Værmelding – og noen fakta om Norge
Kapittel 13 I begravelse.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Fattigdommen ingen ser
O PPGAVE 28 Side 151 – 152 Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet.
Kapittel 20 Å reise kollektivt Kjører du kollektivt?
Kapittel 34 Ernesto intervjuer en bussjåfør og en ekspeditrise Ernesto.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
Oppgave 14 Side 123 i arbeidsboken.
Kapittel 12 Melissa og Petter gifter seg
Kapittel 16 På fotballtrening.
Kapittel 23 Årstidene.
Kapittel 26 Å søke lån i banken
Utskrift av presentasjonen:

Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken Adjektivet beskriver substantivet: Vakre, rosa blomster. Sett inn adjektivet i riktig form. Sett inn artikkel der det er nødvendig.

god: regelrett bøyning Studenten gav et godt / gode svar. Svaret var godt. Det var gode studenter i den klassen. Mange besvarelser ble levert inn til læreren. råd!

fin: regelrett bøyning De syntes festen var fin. Tre fine damer kom også på festen. Vi hadde en fin ferie på Kanariøyene. Mange ferier hvert år gjør godt for helsa! Det var fint at de kom.

koselig: adjektiv på -ig De koselige menneskene ble etter hvert mine venner. En koselig fest er nødvendig av og til i den mørke årstiden. Han er så koselig, synes du ikke? Noen av de menneskene kom på lørdag. Et koselig hus er viktig for nordmenn som sitter mye inne om vinteren med tente stearinlys.

billig: adjektiv på -ig Et billig hus er ikke enkelt å finne. Det er billig på Rema. Jeg kjøpte en billig genser i dag. Billige klær har ikke alltid god kvalitet. Jeg så et billig bord i en møbelforretning, men vi trenger ikke flere bord.

tysk: nasjonalitetsadj. på -sk Mannen ønsket tysk statsborgerskap. Mange tyske turister reiser på ferie til bygdene i Norge. Tyske skip gikk på grunn utenfor Skagerak. En tysk kvinne skrev en bok om norske kvinners forhold til tyske soldater under 2. verdenskrig. Tysk presse dekket Mette-Marits besøk til Tyskland over flere helsider.

frisk: adjektiv på -isk Frisk /En frisk vind blåste over Oslo nesten hele juli måned. Han har alltid vært et friskt barn. Friske mennesker vet ikke hvor heldige de er. Et eple om dagen holder deg frisk. Et friskt smil fra deg gjør hverdagen min lett og lys.

Praktisk: adjektiv på –isk (ikke –t i i adjektiv på –isk ved flerstavelsesord) Jeg skulle ønske jeg var like praktisk som deg. Et praktisk menneske blir fort naboens svigermors beste venn. Mannen min er flink til å fikse praktiske ting. Jeg trenger ikke å løfte en finger siden mannen min er så praktisk.

praktisk: adj. på - isk Jeg ville gjerne ta opp et praktisk / praktiske spørsmål med deg. Det var veldig praktisk at du kom akkurat nå.

ny – fri – blå … Takk for at du gav meg et nytt / nye slips med fiolette blomster! Det var akkurat det jeg ønsket meg. Mange nye meninger kommer fram gjennom debatten om mannsrollen. Jeg ønsker meg en ny mulighet. Jeg kjøpte ikke ny / en ny jakke i dag likevel. Det er jo ikke lenge siden jeg kjøpte noe nytt!

ny – fri – blå … Må jeg egentlig kjøpe nye klær hver måned? Nye aksjoner er forventet fra demonstrantenes side.

stille: adjektiv på -e Han var en stille gutt som barn. En stille stund hver morgen gjør godt for sjelen. De lever et stille liv. Mange stille studenter blir mer snakkesalige etter hvert. Hun vil gjerne ha liv, men med tre små barn er det aktivitet døgnet rundt.

vakker: adjektiv på -er Er det ikke vakkert? Alle foreldre synes egne barn er vakre, ikke sant? Du var et vakkert syn da du gikk nedover kirkegolvet. Var Mette-Marit så vakker, mon tro?

vakker: adjektiv på -er En vakker mann har ikke alltid et vakkert hjerte. Det beste er: hjerte i en vakker mann, eller hva? Liker vakre kvinner bare menn? ”Alle damer har en stygg venninne”, er tittelen på en sang.

moden: adjektiv på -en Dattera mi elsker modne epler. Jeg tar ikke i eplet før det er modent. En moden mann vet hva han vil. Det var få pærer på treet i dag. Modne barn kan leke selvstendig flere timer i strekk. mennesker vet at det er naturlig å gjøre feil her i livet.

liten: spesiell bøyning Jeg har en liten hund som jeg har med meg overalt, også på kino og teater! Små insekter lever godt om sommeren. Det jeg ønsker mest av alt er å kjøpe et lite hus med hage. Da jeg var (en) liten / (ei) lita jente, besøkte jeg min bestefar hver lørdag. En liten godbit til hunden kan være smart å ha med på tur. De små godbitene vil få hunden til å sitte på kommando.

annen: spesiell bøyning Jeg vil gjerne komme en annen dag, ikke akkurat i dag. Det er ikke noe problem. Jeg har ledig mange andre dager. Nå har det dukket opp et annet problem. Andre mennesker ville ikke ha klart det du har klart.

annen: spesiell bøyning Hun så ut som en annen / ei anna jente etter ”bli-ny”-programmet på tv. Skal vi gå til et annet klasserom? Jeg kommer tilbake en annen gang.