Ny bløggemaskin for villfisk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Dødsulykker i norsk fiske-/fangstflåte
Advertisements

Behov for forskning og utvikling knyttet til brukerinvolvering i offentlige IT-prosjekter Asbjørn Følstad, SINTEF IKT Oslo, 10. juni, 2004.
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
NASJONALT OPPTAKSKONTOR FOR FAGSKOLEN
Økosystemforvaltning i nordområdene
Andel av befolkningen som leser bøker. 1 90% % 2014 **Q1** Utvalg: 100 % Leseundersøkelsen Gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Forleggerforeningen.
Frode B. Nilsen Drifts- og utviklingssjef, BankID Norge
Clas Ola Høsøien NAS høstmøte Trondheim 2009
Kompetanseprogram for FoU-strategi og –ledelse i sjømatnæringa Landskonferansen 2013 Astri Pestalozzi, prosjektleder (tel )
Kan teknologi erstatte hender?
Grønn bydistribusjon i Oslo
Verdens beste sjømatnæring Geir Ove Ystmark direktør industri, FHL.
BarentsWatch Lab Mål, funksjoner og oppgaver - Per-Arne Hoel, nov
NCE Aquaculture - partnerskapskonferanse Bodø, juni 2009 Noen resultater fra EuroCod Frode Alfnes og Kyrre Rickertsen.
Utredning av konsekvenser av fiskeri i området Lofoten - Barentshavet Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet.
Teknologi for et bedre samfunn Presentasjon av prosjekt 1 Fiskebåten som sikker arbeidsplass Krabbekonferansen 2012 av Trine Thorvaldsen.
FAU – Møte 8. oktober 2013 Marienlyst skole Velkommen  Registrering ved døren.
Brukerforum SSP, 28. mai Status Test & godkjenningsordningen 2008 Av Magnus Alsaker.
23. januar 2004TDT4285 Planl&drift IT-syst1 Tjeneroppgraderinger TDT4285 Planlegging og drift av IT-systemer Anders Christensen, IDI.
– en selvrenskende inntaksløsning for småkraft i Norge
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
Øving 2 – Elektronisk papir Ny teknologi (se ) Elektronisk blekk Bedre egenskaper enn dagens.
FAU – Møte 8. januar 2013 Marienlyst skole
Teknologi og samfunn 1 Ny griperteknologi for effektivisering av handtering og pakking i næringsmiddelindustri Målsetting: Utvikle nye og egnede griperkonsepter.
1 The Innovation Relay Centre (IRC) Network Et europeisk nettverk for forskning, teknologioverføring og innovasjon.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Rømmingssikker not for torsk
En blåkopi av et lakseslakteri? SINTEF Fiskeri og havbruk
Empiriske metoder Oppgaveanalyse, observasjon
1 Hvitfisk – hva skjer? Kolbjørn Giskeødegård SUROFI 9. mai 2008 Kolbjørn Giskeødegård.
s. 1 Evaluering av rådgivningstjenesten Foto: Crestock.com.
USHT Hordaland Velferdsteknologi
Biogass11, Ørlandet, 9. mars 2011 Oppsummering og konklusjon Odd Jarle Skjelhaugen, Senterdirektør.
IT-direktørmøte m/seksjonssjefene 11. desember 2013 Årsplaner på USIT.
Insentivperiode 1, 2012 Startet 26. mars Avsluttes 15. juni Krav for å delta: Fra hver bedrift skal 10 brukere samkjøre 4 ganger.
Prosjekt tidlig innsats
Steglyd.
Vern av kysttorsk 2012.
Torskenot -Riktig valg av not i oppdrett av torsk
Evaluering av UiOs kvalitetssystem 2013 Status og utfordringer i kvalitetsarbeidet Studiekomiteen
Nor-Fishing 2014 Informasjon om fangstbehandlingsprosjekter Roar Pedersen, Fagsjef Fartøyteknologi, FHF.
Fangstbegrensning i trål og snurrevad
Akvakultur og ny teknologi Florø 24 og
Teknologi for et bedre samfunn Velkommen til Avslutningsseminar ”Automatisk fangstbehandling av hvitfisk om bord på snurrevadfartøy” 1 Nor-Fishing 21..august.
Asle Bogen, Orientering om skrotnisseprosjektet i Lenvik Plan og utvikling.
Maritim strategi - ubalanse mellom tilbud og etterspørsel etter maritim kompetanse 17. September 2014 Ove Trellevik. Maritimpolitisk talsmann. Næringskomiteen.
Enova – bygg & bolig Knutepunkt Edinburgh oktober 2014 Nils Kristian Nakstad Adm. Direktør, Enova.
SIPOK - SINTEFs kunnskapsforvaltning
Norwegian Ministry of Fisheries Beslutning om opprettelse av en ny gruppe I for torsk, hyse og sei for kystflåten nord for 62°N Trondheim, 1. november.
SINTEF Fiskeri og havbruk AS 1 Hvordan oppnå økt deltakelse på Tromstrygdskolen? Signe Sønvisen og Trine Thorvaldsen SINTEF Fiskeri og havbruk.
Revidert utgave av 6. januar 2006
AquaDome -generasjon 2.
Kort om departementets arbeid mot 2015
Nor Fishing 2014 Arts registrering og vektestimering.
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
Fiskeripolitiske utfordringer og tiltak - for en økt marin verdiskaping Pressekonferanse G.O.Sars Nor-Fishing 11. august 2004 Fiskeri- og kystminister.
Norwegian Ministry of Fisheries Et fremtidsbilde av norsk fiskerinæring Bodø 18. september 2003 Fiskeriminister Svein Ludvigsen.
Barnehagekontoret Styrermøte 14.februar Barnehagekontoret Statens kompetansesatsing for barnehageansatte i 2013 Vennskap og deltakelse Omsette formålsparagrafen.
1 Hovedbygg-prosjektet 2012 Orientering til LOSAM August 2012 Jens Petter Nygård, prosjektleder Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget,
5 Handlingsplan kort sikt 6 Måling, oppfølging, sikre effekt
Nye Ramoen – Nye muligheter
Tilganger i DIPS May Evensen leder Arb.gruppe Tilganger/DP Løsning IKT Rådgiver Avdeling for kliniske systemer.
Fiskerisimulator i praksis FishTech 2016, Ålesund Olav Sjøvik Sjøvik AS.
SINTEF Fiskeri og havbruk AS Fartøydesign og beslutningsstøtte Karl-Johan Reite, SINTEF Fiskeri og havbruk.
Asbjørn Følstad, SINTEF IKT Oslo, 10. juni, 2004
Et verktøy for helhetlig styring Har kommunene behov for et verktøy for helhetlig styring? Markedsundersøkelse og utvikling av styringsverktøy.
Fredrikstad-Cup (pinsen)
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Velkommen til Newton energi- og havbruksrom i Midt-Troms
Frode Hammer Håvard Gustad
Utskrift av presentasjonen:

Ny bløggemaskin for villfisk Avslutningsseminar "Automatisk fangstbehandling av hvitfisk på snurrevadfartøy" Ny bløggemaskin for villfisk Torsdag 21. august kl 14-17, Trondheim Spektrum Hall H Frode Kjølås (SeaSide AS) og Bendik Toldnes (SINTEF Fiskeri og havbruk)

Agenda Brukerkartlegging og aktuelle bløggemetoder Konsepter for automatisk bløgging Testing og evaluering av bløggemaskin Oppsett av maskinsyn for bløgging av villfisk Singulering og orientering av villfisk Konklusjoner Videreføring: BLØGGOMAT1 Snurrevad the Movie

Brukerkartlegging og aktuelle bløggemetoder Brukeraspekter på liten (<20m) og stor båt (>20 m) Kartlegging av bløggemetoder på mottak Evaluering av bløggemetoder på tokt Evaluering av bløggemetoder på lab

Konsepter for automatisk bløgging

Testing og evaluering av bløggemaskin Tokt med M/S Harhaug november 2012 (testrigg) Laboratorietester juni 2013 (prototype1) Feltforsøk på Myre og tokt med M/S Meløyfjord februar 2014 (prototype2)

Oppsett av maskinsyn for bløgging av villfisk

Singulering og orientering av villfisk Fisken må være immobilisert på forhånd (elbedøver) Fisken kan ikke ligge lagvis på båndet Flyten av fisk inn i enheten må kunne reguleres (og gjerne også videre i prosessen) Helhetlig tankegang (om mulig løse flere utfordringer i samme system) På små fartøy, med lite tilgjengelig areal for ekstra utstyr, vil det i praksis være vanskelig å få plass til en enhet for automatisk singulering og orientering. Dessuten kan det trolig bli for dyrt og komplisert for fiskerne til at en slik investering vil betraktes som hensiktsmessig. På større fartøy må singulering og orientering være en integrert del av prosesslinjen for elektrisk bedøving og bløgging. I og med at fisken fra bløggemaskinen er singulert og retningsorientert kan dette eventuelt utnyttes i videre prosessering.

Konklusjoner

Videreføring: BLØGGOMAT1 Hovedmål: En videreutviklet teknologiprototyp av eksisterende bløggeenhet som demonstrerer riktig strupekutt med adaptiv og automatisk tilpasning til hver enkelt fisk – uavhengig av størrelse og art (torsk, hyse og sei) slik at SeaSide kan ferdigstille produktet og den automatiske bløggemaskina kan tas i bruk om bord på fiskebåtene. Delmål: Videreutviklet ny løsning ved bruk av maskinsyn som med belysnings- og kamerateknologi sammen med intelligent dataprosessering sikrer riktig strupekutt Gjennomført vellykkede tester under reelle forhold om bord på en fiskebåt med representativt utvalg av råstoff.

Snurrevad the Movie