Soppsesongen står for døra

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kombinatorikk for lærerstudenter
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
God Jul ? Du behøver ikke å vente til Jul….
Fader Thomas - -Og de gode hjelperne. Det vil si St. Paul skole. Dere hjelper fader Thomas med nødsarbeid i India.
I.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Internett for nybegynnere
Kanskje Gud vil at vi skal treffe noen mennesker som er feil for oss før vi treffer den ”rette”, så vi er bevisst på hvor takknemlig vi skal.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Music: Nightengale Serenade
Brukerveiledning for gruppeledere
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Litt mer om PRIMTALL.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
En reise med Hurtigruten Mai-seminaret 8. mai – 5. juni 2001.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Hvordan lager du en konto?
Gudstjeneste med Skattejakt.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Innbydelse til grillfest I fritidshuset mitt. For enkelhetskyld ordner jeg med festen og drikke.
KVINNER… For noen dager siden var jeg inne på Statoil. Da kom det en kvinne inn og spurte etter en sjuhundreogti. Vi tittet alle forundret på hverandre.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Sett inn riktig tid/form av verbet
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Gammel kinesisk visdom
Spøken som gir deg lykke!
Dokument med bilde, formatere i Word
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
M ÅNEDSEVALUERING MAI Sommeren er kommet! Håper den varer lenge! Vi nyter dagene ute med vannlek, leting etter insekter og lek og moro. I mai har vi vært.
Målene våre for september og oktober er:  Komme inn i rutiner og bli kjent med gruppa.  Lære seg å se endringene i naturen når høsten kommer.  Få kjennskap.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Skattejakt-samling på torsdag
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
MOSER I HOFSTADSKOGEN STIKLESTAD SKOLE.
God morgen.
Hvordan lager du en konto?
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Kapittel 3 oppgave h Sett inn riktig stedsadverb
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Matteus 2,1-12.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
NFA nytt april 2006 Hei på dere! Da er vi i det nye styret i gang for fullt. Vi har nå gjennomført 2 styremøter etter at flere av de mest erfarne medlemmene.
Problemet og løsningen:
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
100 lure ord å lære.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Age Of Mythology. The Titans. Expansion pack Her er ett fint eksemplar! Ett eksemplarisk bilde av Expansion Packen!
Carina Fjelldal-Soelberg
Kroppen som Gud har villet
Agent for rettferdighet
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
“Disippel-høring”.
Informasjon fra reindriftsseksjonen
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Kapittel 38 Petters familie.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Sommermåneder på Pytten
Gang.
HIPP HURRA FOR 17-MAI EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
under- og undredag! Kom og bli med på Undring Jesu under Natursti
Utskrift av presentasjonen:

Soppsesongen står for døra I august starter soppsesongen for alvor – for dem som er ute etter matsopp. Enkelte tullinger er imidlertid mest interessert i å spore opp flest mulig arter, kanskje i håp om å komme over sjeldne saker. Og å bidra til å kartlegge litt av det som fins ”der ute”. De to digre soppene på bildet ved siden av oppdaga jeg inntil gardsvegen østom Rindalsholt en av de siste julidagene 2010. De grodde på en morken stubbe, og navnet er flatkjuke. Det rustbrune pulveret er soppsporer som har drysset fra undersida av hatten til den øverste kjuka. - Bla deg videre for å se flere (og mest uspiselige) sopper.

Inni granskauen Du ser hundrevis av dem på barmatta inni granskogen: barnålsopp er navnet. Bare rundt 1 cm i diameter. Bildet er tatt like ved Svartvassvegen i Rindal 26. juni 2010.

Nok en minisopp, i elvekanten Noen ganger stopper det opp, du kan ikke være sikker på hvilken art du har funnet. Slik med denne vesle, oransjegule vokssoppen som sto i bergveggen helt nede ved Rinna (sør for Vangen i Løsetgrenda i Rindal) 24. juli 2010. Mye taler for at den heter liten vokssopp – en art som helst vokser i naturbeitemark.

- Og så like bak T-Komp, da Soppjakta kan godt begynne i veikanten. Eller som her, bak fabrikkbygningene til T-Komponent i Rindal. Inntil en av de gamle almestubbene som Ola Honnstad pila for 30 år siden, vokste det 17. juli 2010 en enslig blekksopp. Tok den med hjem og tørka den, sendte ”pjusket” til en spesialist i Østfold – og fikk i går beskjed om at den heter Coprinellus xanthrothrix, en meget nær slektning av vedblekksopp. Det fins ca 50 arter av blekksopp, og rindalsfunnet var ikke hverdagskost.

Enslig sopp i myra 28. juli rusla jeg sammen med HE Folden i lia nordvest for Knapphaugen i Rindal (ned mot Litlbuludalen). Nappa med meg en enslig liten sopp i bakkemyra der, og knipsa dette bildet etter at jeg kom hjem. I posten med den, og bare tre dager etter kom ekspertuttalelsen tilbake: Et komplett utypisk eksemplar av en av torvmoseklokkehattene, nærmere bestemt Galerina hybrida. Ikke overvettes mange funn før i Norge – men kanskje ikke så mange som samler på slikt småtteri heller!

Rustsopp – på stornesle Mange planter blir angrepet av rustsopp, det gjelder både villblomster, hagevekster (for eksempel roser) og nyttevekster (for eksempel korn). De fleste rustsopper holder seg til en bestemt art (eller slekt) vertsplante, men kan også skifte art i soppens forskjellige stadier. Bildet viser det dekorative skålrust-stadiet til Puccina urtica-caricis, som holder seg til brennesle. Løften i Rindal, 8. juli 2010.

Rustsopp – blå! Ved Kysingvatnet i Rindal 15. juli 2010 snubla jeg over fjellfrøstjerne, en liten og spinkel plante med uanselige grønnbrune blomster. Men her med en desto mer fargesterk rustsopp, også den i skålrust-stadiet: Puccina septentrionalis. - Og det var alt for nå. Hilsen Gunnar Bureid Løften, 2. august 2010