Bruk pulsklokke når du trener

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kombinatorikk for lærerstudenter
Advertisements

Energi og næringsstoffene
Den vesle gutten og julenissetoget
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
I.
2 Leseferdigheter og lesevaner
”Til Start” Treningsprogram for unghest
Ta livet og øyeblikket tilbake
Langkjøring/intervaller
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Hvor? Hvordan? Og ikke minst hvorfor studere videre -En latterlig bra framføring av SuperBjørn og StyreRichard Richard Schytte, Bjørn Tore Mathisen.
4 Bruk øynene riktig.
Harald Munkvold Høsten 2006
Hva skjer i kroppen ved trening?
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
Harald Munkvold Høsten 2006
Sone 1 (aerob) % av makspuls, lav intensitet
Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing
¾ Et løft i livet Smakebiter fra lysbildene
Harald Munkvold Høsten 2006
Mestring og forebygging av depresjon
Hvem er jeg? Rolle: 1._____________________ 2._____________________ 3._____________________ 4._____________________ 5._____________________.
Omstilling uten nedbemanning
Forbedringskunnskap kan læres gjennom personlig forbedringsarbeid
På disse sidene finner du litt informasjon om opplegget vårt!
Ikke gjør det vanskeligere enn det er!!!
Overtrening En ikke planlagt reduksjon i prestasjonsevnen i fravær av sykdom og til tross for normalt eller økt treningsnivå. Skyldes for stor belastning.
Råd og tips til Team Jæren Styrkeprøven Roy Hegreberg.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Bahá’í er en tro som bygger bro Innleggsholder: Saba fra 2Z Fjellhamar skole Fredag 28.mars 2008 Kontaktlærere: Magnus og Raymond.
Utholdenhet Treningsplanlegging
- Verdsettende ledelse
Helse og trivsel U-skole Psykisk helse, subjektiv livskvalitet og helseatferd.
Eldre & bevegelse Et møte med brukere av eldresentre
Av Thea Hermansen Bakke
NKIs erfaring med Læringspartnere
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
Systemstabilitet Spenningsstabilitet
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
Intervallarbeid Naturlig intervalltrening:
Pilotprosjekt: ”Fysisk aktivitet som behandlingsmetode i ettervern og i poliklinisk behandling av personer med rusrelaterte problemer og psykiske lidelser”
Fysisk aktivitet Bra for helsa!.
En multimedia presentasjon
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
Av Dan Christian og Stein Jørgen
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Du er skikkelig sliten og frustrert……
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
13-16 år år Økter for unge utøvere Øktene bør inneholde: Organisering/feedback: Oppvarmingsdel (generell og spesiell) Hurtighet/spenst Utholdenhetsdel.
OVERdrive ™.  OVERdrive bidrar til å gi maksimal utholdenhet under kraftig fysisk aktivitet, øker energiproduksjonen og bedrer restitusjonstiden.
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Livsstilsending - uke 5 -
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Veiledning Fræna SK Langtur: Langtur bør være over 2 timer, du bør ligge på en puls på % av din makspuls. En rolig/restitusjonstur kan være 
Hvordan beregne maks puls
Kondisjonstrening Uke 5.
Kondisjonstrening Uke 5.
Kondisjonstrening Uke 5.
Kondisjonstrening Uke 5.
Utskrift av presentasjonen:

Bruk pulsklokke når du trener                                                                                                                                                                                                                       

– Jeg veide 120 kilo og levde på cola og chips i årevis – Jeg veide 120 kilo og levde på cola og chips i årevis. Jeg beveget meg omtrent aldri, forteller Jarle. – Berlin Maraton? spør vi forundret.– Ja, og Birkebeineren, Holmenkollstafetten og en drøss med lokale og nasjonale mosjonsløp, forteller Jarle, og smiler fornøyd.

Hovedmål; bedre livskvalitet For Jarle er det viktigst at han har fått tilbake livet sitt. For et år siden sluttet han på medisiner. Han tok et år på folkehøyskole og fikk seg kjæreste, som han legger fremtidsplaner med. Samtidig har lysten på studier og jobb våknet. Fortsatt trener han fire ganger i uken – men nå på egen hånd.

intensitetssoner;

Marianne 25 år ; utrent sone 1 febr: 135 juni ; 155 sone 2 febr; 145 terskel; febr; 150 juni ; 170

Sone 1: 65-75% av makspuls lavintensiv trening, dvs trening du kan gjennomføre over ganske lang tid. optimal kondisjonstrening. styrker hjertet, gir god formforbedring samt et relativt høyt kaloriforbruk. I startfasen ;hold på i 30 – 40 minutter, etter hvert opp mot en time (eller mer) i denne sonen. Effekt; En løper fortere uten å forbruke mer O2

Sone 2: 75-85% av makspuls hardere trening ; må ’jobbe’ hele tiden, uten at man blir ubehagelig sliten. fin som avveksling fra trening i sone 1 og for de som har kommet i gang med treningen (har holdt på i minst 8 uker) er det fint å legge inn en en ukentlig 30 minutters økt i denne sonen. I denne sonen øker kaloriforbruket sammenlignet med trening i sone 1. Effekt; En løper fortere uten å forbruke mer O2

Sone 3: 85-90% av makspuls intensiv trening der de fleste bare kan jobbe i noen minutter før man må roe ned tempoet og pulsen. Muskulaturen begynner å stivne.; melkesyren begynner å hope seg opp i den arbeidende muskulaturen. tren intervalltrening i denne sonen slik at du ikke jobber så lenge at du blir stiv, men heller trene i sone 3 i to til fire minutter for deretter å roe ned i sone en i til tre - fire minutter før man gyver løs på en ny arbeidsperiode i sone tre. Slik kan fortsette gjennom en hel treningsøkt. gir et svært høyt kaloriforbruk og en betydelig formforbedring. Denne treningen egner seg ikke før man har kommet i brukbar form. Effekt; En løper fortere uten å få mer melkesyre

Sone 4: 90-100% av makspuls Her må man være i svært god form for å kunne tåle og ha utbytte av treningen. Faren for overtrening (for stor belastning) gjør at man skal ha et godt treningsgrunnlag for å trene i denne sonen. Trening i sone 4 forbedrer i første rekke kroppens evne til å jobbe med mye melkesyre. Stor belastning og stor produksjon av melkesyre, en klarer ikke å jobbe i denne sonen mer enn noen sekunder, ev opp mot noen få minutter før man må stanse. En løper fortere uten at hjertet slår fortere. Utviklingen skyldes i hovedsak økt slagvolum.

Pulserende moro med pulsklokke -www.pulsklokke.no http://www4.marathon.se/news/kalkyl7.cfm harald.munkvold@helse-forde.no atle.skrede.psk@helse-forde.no