1 - 7/12/2014 I N T R A MELDINGSUTVEKSLING  IFTDGN – Deklarering av farlig og eller forurensende last  CUSREP – Informasjon om en reise  APERAK – En.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
14:00 Erfaringsutveksling
Advertisements

Generisk nettstruktur inklusive CT-iq Offentlig Nett (ON) Bedriftsinternt Nett (BiN) CTI(opsjon)CT-iq Bedrifts LAN IN lev. LAN InnringerINleverandør(IN)Mobiloperatør(MO)
Standardisering for å forenkle utveksling av studenter i Europa
Arild Haraldsen og Anne Salvesen NorStella
© NASJONALMUSEET Utforming av europeiske standarder for pakking og transport Seminar Gjenstandshåndtering i kunst- og kulturhistoriske museer,
28. februar – 1. mars 10 år med Fargisseminar FARGIS Fra visjon til realitet Kystdistriktssjef John Erik Hagen, formann i Fargis Forum.
SINTEF forum IKT i transport/logistikk - hvorfor
Dør-til-dør, transportlogistikk, rapportering
Arbeids- og Velferdsdirektoratet
IS/IT arkitekturer vs. forretningsarkitekturer
Standardavtale for utveksling av eHandelsmeldinger 1. april 2008 Jon-Ivar Paulsen, Orkla ASA.
Introdusere mandatet for Faglig Forum - Arbeidsgruppe operasjoner.
Reisekjeden.no REDSKAP FOR UNIVERSELL UTFORMING AV OFFENTLIG TRANSPORT Rudolph Brynn
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Del-prosjekt BAS.
Tiltaksplan for studiekvalitet: Status og videre utvikling Avdeling for IT Høgskolen i Østfold.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
EBIT - Prosjektet I 1998 fikk Qfree ASA tildelt leveransen av et nytt Elektronisk billetterings-system i Trøndelag (EBIT) Fylke:Nord- og Sør Trøndelag.
EU-prosjekt ”Stepping Stones into the Digital World” Internasjonalisering i Oppland
The Transport Chain Management System - TCMS
1 - 7/12/2014 I N T R A Del I - Orientering om IP prosjektet med linker til INTRA - 20 min(KEF) - Orientering om de meldingene som er påtenkt å inngå i.
Brukergrensesnitt for maritime informasjonsnettverk
1 - 7/12/2014 I N T R A INTRA EGET MØTE Velkommen og nytt fra INTRA v/Kay Endre Beskrivelse og gjennomgang av de meldingene som.
Adm. direktør/ vise adm. direktør
1 Kommunikasjon og samfunn Hva er et system? Et system består av et antall like eller ulike enheter, og der det er en viss avhengighet og forbindelse mellom.
Rammeverket i et overordnet perspektiv  Annebeth Askevold HelsIT, Rammeverket i et overordnet perspektiv Av Annebeth Askevold Brukerforum KITH.
Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren  Internasjonal helseinformatikk- standardisering Hva skjer og hvor bør Norge delta Av Torbjørn.
Det ligger 10 minnepenner med materiale som vi skal bruke i løpet av seminaret. Kopier hele mappe Lillehammer2011 over på din lokale harddisk c:\ Installer.
NOVAGate Erfaringer med flere samarbeidspartnere i å bygge opp en felles nordisk emneportal. Av Lisbeth Eriksen Norges.
Tele og data Arbeidet med å utvikle rammeverk FARGIS-seminar 5.mars 2003 Marit Natvig SINTEF Tele og data.
Status for Fargis Forum John Erik Hagen Leder Fargis Forum 1993.
Maritimt Informasjonsnettverk
Direktiv 2002/59 og SafeSeaNet Bjørn L Zwilgmeyer Kystdirektoratet, Juridisk avdeling.
SIE 50AB Non - repudiation. Introduksjon Non – repudiation referer til bruken av digitale signaturer for å løse uoverensstemmelser. ISO/IEC definerer.
NORFO - Norsk Rotary Forum 1 NORFO Norsk Rotary Forum.
Dr.ing. Jan Tore Pedersen
ARKMIN Server Geir Kjetil Hanssen SINTEF Tele og Data MARSIKT – INTRA – SHIPLOG II-møte 20 november 2001.
Handlingsplan for Oslostudentenes idrettsklubb 2013.
Kommunens nye retningslinjer og forslag til praktisk gjennomføring Sofiemyrtoppen skole FAU.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Samordning, arkitektur, PKI Hva skjer? Endre Grøtnes, Statskonsult
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
KONFIDENSIELT. Distribusjon bare til partnere i henhold til avtalen om taushetsplikt. Microsoft gir ingen uttrykte eller underforståtte garantier. © 2012.
International Water Association (IWA)  Vverdensomspennende medlemsorganisasjon og globalt nettverk for virksomheter og fagfolk som arbeider med vannrelaterte.
Fyrtårnprosjekt Individuell Plan Kongsvinger og Eidskog Kommune i samarbeid med Sykehuset Innlandet HF Kongsvinger.
Elektronisk fakturering mellom bedrifter Oversikt over den internasjonale utviklingen Arild Haraldsen‏ Adm. Dir. NorStella Vice Chair UN/CEFACT BUREAU.
Standard Norge Universell utforming og persontransport (SN/K 556) RUDOLPH BRYNN PROSJEKTLEDER Oktober 2014.
Hva er XML/EDI Per Myrseth Norsk Regnesentral
Masteroppgave Administrasjonsmoduler til eAccess.
11 Nettverksmøte for LP – Agenda – 10.10: Informasjon om EU-tjenesten ved NTNU v/ Per Inge Andresen og Øyvind Throndsen – 10.25:
1 Kap. 59 – Automatic Translation How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Drøfting om Frisklivssentral Molde Arbeidsgruppe:  Astrid Hagerup, leder fysioterapitjenesten  Tone Kristiansen Rånes, fysioterapeut  Jan.
Forvaltning av fondsmidler. Innhold Hva menes med forvaltning Retningslinjer for å kjøre prosjekt Samle inn og bruke TRF midler Regnskapspraksis Krav.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
Det nye forbrukerstyrte Reiselivet
Regions of Knowledge i EUs 7. rammeprogram
Fremtiden er elektrisk
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Forklaring til presentasjon:
RIS-metoden for prosessforbedring
EUROPEISK MOBILITETSUKE
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Guide til CuraGuard De fire hovedmodulene: 1 – Profil 2 – Kalender
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Prosjektbeskrivelse PROSJEKTNAVN Prosjekteier: …
Fagleg forum, 27. mars 2003 Tor Hovland
Use of ShipRep for Data exchange in the Port of Trondheim
Oversikt over skolens bruk av plattformen
Ymse om regelverksutvikling
Leder Årsplan EIER AV MÅLET: Leder Musikkforeningen Suoni Leder:
Utskrift av presentasjonen:

1 - 7/12/2014 I N T R A MELDINGSUTVEKSLING  IFTDGN – Deklarering av farlig og eller forurensende last  CUSREP – Informasjon om en reise  APERAK – En melding brukt for å bekrefte blant annet mottatt forespørsel  CUSCAR - En melding brukt til å rapportere last  VESDEP- Avgangsmelding Marintek, SINTEF og LogIt deltar i EU-prosjektet Intermodal Portal (IP), som har som målsetting å forbedre informasjonsflyten mellom fartøyer, havner/terminaler og overgangen til landtransport. Hva er oppnådd til nå: Vi har utarbeidet en rapport som beskriver meldinger som skal benyttes til utveksling av informasjon mellom de forskjellige IP-nodene som skal utarbeides. Disse meldingene er: Vi holder nå på å utvikle en Norsk IP-node som støtter kommunikasjon mot de Europeiske nodene, og som gir en kobling mot IP-nodene fra systemer som ShipRep. I løpet av første halvdel av 2001 forventer vi at denne demonstratoren skal være operativ.

2 - 7/12/2014 I N T R A TRIM Standardisering TRIM datamodellen er brukt i mange utviklingsprosjekter. Jobben med TRIM kan allikevel ikke sies å være sluttført da mange aktiviteter fortsatt pågår. For at vi skal kunne få en kontinuitet i arbeidet med standardiseringen av TRIM er det viktig at vi kan fortsette med å fremme TRIM som bidrag til relevante standardiseringsorganisasjoner, samt fortsette med ajourhold av TRIM. Vi har deltatt i og deltar nå i: Open seminar on IT Standardisation in Freight Transport, CEN/CENELEC CEN TC 278 WG12, ISO TC 204 and ISO IEC SC31 WG4, AEI and AVI Themis 7th World Congress on Intelligent Transport Systems, TRIM and TCMS presentations Vi har som mål i EU-prosjektet Themis å mappe TRIM opp mot EU-prosjekter i 4. FP. TRIM Standardisering

3 - 7/12/2014 I N T R A Delta i Pharos prosjektet Organisasjonen EDIFACT Transport i Sverige har siden 1995 arbeidet med standardisering av transportmeldinger. Arbeidet har vært utført innen PHAROS- prosjektet, og det har vært produsert såkalte MIGs - Message Implementation Guidelines, basert på EDIFACT meldingstyper. Pharos prosjektet har gode kontakter inn mot blant andre UN/EDIFACT meldingsdefinisjonsgruppe for transport, og betraktes som ressurssenter for utprøving av XML som en mulig erstatter for EDIFACT. Hva er oppnådd: Vi har utarbeidet en rapport og en mal for oversetting av EDIFACT meldinger fra EDIFACT til XML via UML. Rapporten blir presentert på Microsoft siten biztalk Vi har utviklet XML meldinger i henhold til de skisserte EDIFACT meldingene i aktivitet meldingsutveksling Delta i Pharos prosjektet

4 - 7/12/2014 I N T R A Faglig forum: Det skal skapes et fagforum for utveksling og drøfting av resultater fra norske aktiviteter. Forumet vil kunne benyttes til å fremme problemstillinger og satsninger fra de enkelte prosjektene slik at vi får en mer helhetlig norsk satsning mellom de forskjellige aktivitetene. Hva er oppnådd: Vi har innhentet synspunkter om problemer rundt intermodal transport (fra både trafikk og transport systemer) fra Intra deltakerene Vi har skapt relasjoner til øvrige NFR prosjekter (Fargis, ArkMin, ArkTrans, AP-234, ….) Vi har opprette relasjoner til Europeiske prosjekt som Themis, IP, Advances, Waterman Vi har opprette et forum som møtes for å legge retningslinjer for norske interesser innen multimodal transport. Forumet er i første omgang forankret i SINTEF gruppen. Faglig forum: