Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan redusere frafall i fag- og yrkesopplæringen gjennom samarbeid?
Advertisements

2 Kommune og fylkestingsvalget 2011 Fag- og yrkesopplæring.
Læring på arbeidsplassen
Øvelse i utdanningsvalg for foresatte i grunnskolen
Ditt valg! Idrettsfag • Musikk, dans og drama Studiespesialisering
• Teknikk og industriell produksjon • Elektrofag • Bygg- og anleggsteknikk • Restaurant- og næringsmiddelfag • Helse- og sosialfag • Design, medier og.
Kunnskapsløftet i videregående opplæring Statssekretær Lisbet Rugtvedt Elevorganisasjonens nasjonale seminar 19. november 2005 Engebråten skole.
Tirsdag 6 november kl Onsdag 7. november kl Torsdag 8. november kl Onsdag 7. november kl der foreldre.
Det vanskelige valget En orientering om muligheter.
TELEMARK FYLKESKOMMUNE Skoletilbudet i Telemark Startkurs for rådgivere 19.sept 2012.
Fagarbeider i bibliotek
Foreldremøte 9. trinn 01. April 2014.
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
VIDEREGÅENDE SKOLE Du er elev i videregående opplæring i 3 eller 4 år, avhengig av om du velger et STUDIEFORBEREDENDE eller YRKESFAGLIG UTDANNINGSPROGRAM.
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Pressekonferanse Kunnskapsminister Kristin Halvorsen 23.august 2012 Økt gjennomføring i videregående opplæring.
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Opplæringstilbudet Fylkestingets vedtak.

Ditt valg! Idrettsfag • Musikk, dans og drama • Studiespesialisering
Gauldals konferansen 2. nov. 2011
Videregående opplæring -NYE VEGER -NYE MULIGHETER NYE UTFORDRINGER.
har vi gleden av å invitere til
har vi gleden av å invitere til
Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________.
Entreprenørskap som en del av prosjekt til fordypning
Karriereveiledning for 8. klasse på Holtan ungdomsskole aase
Karriereveiledning for 9. klasse på Holtan ungdomsskole aase
Videregående opplæring. Hva er videregående opplæring? Inngangsporten til videre studier og til yrkeslivet:  Studieforberedende opplæring legger vekt.
Informasjon om søknad til videregående opplæring Torsdag 13.september 2012 Nina Hågensen Venås rådgiver Mail: Informasjon.
Inntakskontoret bidrar med tall og erfaringer Fagopplæringen bidrar med tall, prognoser og erfaringer (innhentet fra arbeidslivet, intensjonsavtaler) Skolene.
-Ein tydeleg medspelar Ny i videregående opplæring Skoleåret 2014/2015.
YRKESOPPLÆRINGSNEMNDA (YON)
Oppdatert Side 1 Ditt val! Idrettsfag Kunst, design og arkitektur Medium og kommunikasjon Musikk, dans og drama Studiespesialisering Bygg- og.
Polarsirkelen videregående skole. Utdanningsprogram Studieforberedende Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Medier og kommunikasjon Kunst,
FORELDREMØTE 10. TRINN 6. september 2016 Inger Line Hvaal Rådgiver, Karuss skole.
Foto: Peder Austrud Vest-Agder fylkeskommune folkestyre- samarbeid - kompetanse Fagopplæring i Vest-Agder Bjørn Olaf Pedersen, rådgiver Utdanningsavdelingen.
Gjeldende per Side 1 Ditt valg! Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Bygg- og anleggsteknikk Design og håndverk Elektrofag Helse-
Maritim lærerkonferanse Gardermoen, april 2015.
Varhaug ungdomsskule Korleis er skulen organisert?
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Videregående skole? Gjeldende per Side 1.
Arbeid med ny tilbudsstruktur. Bygg, elektro og industri + transport fra Sercvice og samferdsel er foreslått samlet i ett program Kontor, handel og service.
FORELDREMØTE 10. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
Rådgiversamling Scandic Park hotell, Sandefjord 4. november 2015 Velkommen!
Medbestemmelsesmøte 21.januar 2013 Foto: Bjarne Eriksen.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
FORELDREMØTE 9. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
Rådgiver orienterer… 10. trinn høsten Hva er min jobb som rådgiver på 10. trinn?  Administrere og følge opp elevene i forbindelse med uke 43. 
FYLKENES INFORMASJONSTJENESTE FOR SØKERE TIL VIDEREGÅENDE OPPLÆRING Videregående opplæring i Follo Ås ungdomsskole – 14. september 2016.
Informasjon fra rådgiver 10. trinn SEPTEMBER 2016.

Videregående opplæring i Follo
Informasjon fra rådgiver 8. trinn
Arbeidet med ny tilbudsstruktur for yrkesfag
Foreldremøtet 9. trinn 6. sept
Forskrift til Opplæringslova
Fagforbundet Vest-Agder
Inntaket til skoleåret
FORELDREMØTE 10. TRINN 26. september 2017
Rådgiver Marianne Stray Aas
Inntaket til skoleåret
Informasjon om videregående skole 2018
NY STRUKTUR.
NOU 2018:2 Fremtidige kompetansebehov
NY STRUKTUR.
Læreplanarbeid yrkesfag
Utdanningsvalg 10. trinn -valg av videregående opplæring
Foreldremøtet 9. trinn 24. sept
Utskrift av presentasjonen:

Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________

Opplæringsloven § 12-2 Departementet nemner opp faglege råd for fag- og yrkesopplæringa. Kvart fag eller fagområde som kan ha læretid i bedrift, skal vere knytt til eit fagleg råd. Departementet avgjer etter framlegg frå organet for samarbeid om fag- og yrkesopplæringa kva for faglege råd som skal skipast, storleiken på råda, kva for fagleg felt det enkelte rådet skal dekkje og reglement for oppgåvene til råda.

Videregående opplæring i Norge – Sentrale aktører Staten: Kunnskapsdepartementet Utdanningsdirektoratet Samarbeidsrådet for yrkesopplæring (SRY) og Faglige råd Fylkeskommunen Videregående skole Lærebedrifter Yrkesopplæringsnemnda ______________________________________________________________________________

Om faglige råd Oppnevnes av Utdanningsdirektoratet Konstitueres for en fireårsperiode, sist i september 2008 Er sammensatt av representanter fra arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner og utdanningsmyndigheter/ pedagogisk personell Utdanningsdirektoratet er sekretariat for de faglige rådene Utdanningsdirektoratet har det økonomiske ansvaret for faglige råds møtevirksomhet og regnskap En sekretær for hvert råd ______________________________________________________________________________

Om faglige råd Oppgaver: gi innspill og råd om endring av tilbudsstrukturen bistå i arbeidet med oppfølging av læreplaner i opplæringsløpet bistå i arbeid med vurderingsordninger, kompetanseutvikling og kvalitetsutvikling bidra med evaluering og oppfølging av Kunnskapsløftet gi råd i faglige spørsmål når Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet og SRY ber om det ta opp saker av overordnet karakter knyttet til fag- og yrkesopplæring på eget initiativ ______________________________________________________________________________

De faglige rådene 1)Faglig råd for bygg- og anleggsteknikk 2)Faglig råd for design og håndverk 3)Faglig råd for elektrofag 4)Faglig råd for helse- og sosialfag 5)Faglig råd for medier og kommunikasjon 6)Faglig råd for naturbruk 7)Faglig råd for restaurant- og matfag 8)Faglig råd for service og samferdsel 9)Faglig råd for teknikk og industriell produksjon ______________________________________________________________________________

Faglig råd for naturbruk En av de største utfordringene for utdanningsprogrammet er rekrutteringen. Sentrale problemstillinger: - kryssløp- problematikken - innhold i læreplaner – ulik forståelse av kompetanse - utprøving av lærlingordning i Agronom og Gartnerfaget - behov for mer informasjon om næring og arbeidsmuligheter En utfordring er å forholde seg til hvordan naturbruksnæringen vil utvikle seg – dette er en næring preget av sterk politisk styring og markedsorientering ______________________________________________________________________________

Kontaktinfo For mer informasjon, se vår nettside: ______________________________________________________________________________