Apache POI.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Avhengigheter og installering
Advertisements

v/Tormod Engebu, IKAVA KDRS 13. november 2013
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
HVORDAN LAGE GODE WORD-DOKUMENTER
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2011.
SkrivBIB - et verktøy for forskere, studenter og bibliotekarer.
Dokumenter og arkivering
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet,
JSP presentasjon Arild Strømhylden NTNU 26 June 2014.
Programmering i ActionScript - hva er det, og hvordan undervise?
En repitativ aften Torsdag Oppgave 1 • Hent filen standardbrev.docx fra cappa.hagali.com/utdanningshuset/repitisjon • Flytt avsnitt 3 ned ett.
Powerpoint, noen kreative tips v/ Terje Høiland april 2007
Versjonskontroll med Subversion.  Enklere å samarbeide  Full kontroll på endringer  Enklere å se progresjon på prosjektet  Endringer med konflikter.
Introduksjon til objektorientert programmering i PHP
Gjenfinningssystemer og verktøy II
IKT-forkurs IKT-seksjonen LUI 2011 Irene Beyer Log
Dokument med bilde, formatere i Word
 Pålogging  Hva må du kunne (IKT)  Brukergrensesnitt og vindushåndtering  Min datamaskin  Filbehandling – bruk av utforsker  Nettsøk.
Objektorientert programmering i PHP del 2
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •E-post •PPS •NEL •Studentweb •Its learning.
D IGITAL R INGPERM P ROSJEKTLEDELSE OG P EDAGOGIKK BRUK AV O NE N OTE I SKOLE OG UTDANNING Ped:Konsult
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
IS-102 Klassedefinisjoner
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Java Server Faces (JSF) en introduksjon Frode Eika Sandnes.
Manual for skoleavis i 6. klasse
© Lars-Erik Kindblad.  Et platformuavhengig verktøy for å automatisere build prosesser.  Støttes og drives av Apache Software Foundation.  Kommer ferdig.
Tema: Introduksjon Hvorfor Velocity? Installasjon Velocity VS. JSF / JSP Eksempler Oppsumering.
Den autentiske læringsdialogen
Reidar Wisløff 3DSU Hovedprosjekt 16E
Oppkobling VPN.
Gå inn på denne internettadressen:
INF111 Innføring i nformasjonsteknologi Praktisk informasjon. Professor Kai A. Olsen, Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen.
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Bokpresentasjon Bergen
Mohammad Ali Koteich Danial Siddiq Sheikh. Hva skal vi snakke om? Directory LDAP The Apache Directory Project.
XMLBeans av Vegard Skipnes (s141721). Agenda Hva er XMLBeans? Historie Eksempel  XML Schema  XML fil  Bruk i java Innstallering Min mening Sammendrag.
Our business, your advantage! DataManager
Opplæring: Digital Diktering
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet Epost PPS NEL Studentweb Its learning.
Singleton & Adapter Pattern Gruppe 3. Singleton Pattern Sørger for at en klasse kun kan ha en instans Vanligvis implementert med globale variabler –Singleton.
Programmering i Java versjon Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else Lervik.
Mandag 8. November Powerpoint..
Forelesing Word på 2 timer. Hurtigtaster som SKAL SITTE Ctrl-c Ctrl-x Ctrl-v Ctrl-p Ctrl-s ALT.
HØGSKOLEN I AGDER Agder University College © Bjørn Olav Hogstad, HiA, 2002 HØGSKOLEN I AGDER Agder University College Word - maler 1 DAT100 TEMA: Maler.
Høgskolen i Oslo Webprogrammering Ajax og PHP. I dag l Hvordan få en bedre brukeropplevelse via Ajax- script l Gjennomgang av kode l Oppgaveløsning på.
En enkel introduksjon Geir H. Hansen & Martin Setek SUAF-SO USIT jQuery.
Grunnleggende tekstbehandling
RSS og Alerts JDD 21. mai Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?
Programmering sif8005. Praktisk informasjon  Innleveringsfrist øvinger: mandag kl  Alle øvinger er obligatoriske  Studass tilgjengelig 6 timer.
Powerpoint v/ Terje Høiland
Eziz Annagurban Veiledere: Sven-Olai Høyland Carsten Helgesen
Arbeidsmetoder og teknikker
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Object  Klassen i java  Alle klasser arver fra denne om ikke noe annet blir spesifisert  ArrayList.add(Object instans)  Alle elementer formes til Object.
Skåring av HIT-skjema Frode Svartdal UiT / Diakonhjemmet høgskole NB! Nytt og enklere skåringsskjema!
XML og JDOM Helge Furuseth XML  XML = Extensible Markup Language Basert på SGML – Standard Generalized Markup Language  HTML =
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
Opplæring for Microsoft® Office Excel® 2007
Opplæring for Microsoft® Office SharePoint® 2007
OpenRefine.
Fag / tema VÆRET Naturfag Trinn 3. trinn
Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan.
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Forside/oversikt Fag / tema Naturfag Trinn 4.trinn
Utskrift av presentasjonen:

Apache POI

Hva er det? Apache POI er et prosjekt for og lage Java biblioteker for å lese og manipulere Microsoft Office dokumenter kun ved bruk av Java. Prosjektet inneholder biblioteker for og lese og manipulere de vanligste formatene basert på Microsoft’s OLE2-format (filformater brukt av Office 97 og senere)

Poor Obfuscation Implementation POI står for Poor Obfuscation Implementation Dette er fordi man det virket som man med vilje hadde prøvd og gjøre formatene vanskelig og lese, men dette var ikke gjort på en veldig bra måte, siden man til slutt allikevel klarte og finne ut hvordan man kunne lese de. Utviklerne at prosjektet har siden sluttet og bruke dette navnet, og andre lignende navn i prosjektet, for at prosjektet skal se litt mer seriøst ut for bedrifter og lignende. Det offisielle navnet er nå kun Apache POI

Komponenter Apache POI består av følgende komponenter: POIFS HSSF HWPF HSLF HPSF

POIFS POIFS er et generelt bibliotek som inneholder et set med API’er for å lese og skrive OLE2-formater. Dette er grunn-biblioteket i prosjektet og de andre bibliotekene er basert på dette. De andre bibliotekene inneholder API’er for egenskaper som er spesifikke til den enkelte filtypen.

HSSF inneholder API’er for Microsoft Excel filer (.XLS). HWPF inneholder API’er for Microsoft Word filer (.DOC). HSLF inneholder API’er for Microsoft PowerPoint filer (.PPT). HPSF inneholder API’er for og lese egenskapene til en fil.

Noen eksempler med HSSF En fil leses ved og lage en instans av POIFSFilesystem og sende med en åpen InputStream til konstruktøren. POIFSFilesystem fs = new POIFSFilesystem( inputstream ); Og deretter lage en instans av HSSFWorkbook hvor man sender med Filesystem-objektet HSSFWorkbook wb = new HSSFWorkbook( fs ); Herfra vil man ha tilgang til alle metodene for og manipulere filen ved og kalle de fra dette Workbook objektet. F.eks HSSFSheet sheet = wb.getSheetAt(0); Dette henter det første arket i arbeidsboken og lagrer det i et HSSFSheet objekt

Man skriver ut til filen igjen ved og bruke write() metoden til workbook-objektet og sende med en Outputstream som parameter wb.write( outputstream ); Man kan også bruke dette til og lage en ny fil, ved å først bruke create metodene i workbook-objektet til og lage innholdet i arbeidsboken, og deretter skrive dette ut til en fil på samme måte som man ville skrevet til en eksisterende fil

For og bygge applikasjoner med POI kreves det noen andre komponenter. Det kreves at man har Apache Ant og Forrest. I tillegg trenger man noen andre tilleggs biblioteker. Mer spesifikk informasjon om dette finnes på Apache POI siden. poi.apache.org

POIFS og HSSF er de mest ”ferdige”. POI er fortsatt under utvikling, men noen av bibliotekene er mer ”ferdige” enn andre. POIFS og HSSF er de mest ”ferdige”. HWPF er fortsatt på et tidlig utviklingsstadium. POI støtter på generell basis ikke de nye XML-baserte formatene som kom med Office 2007, men det er laget en versjon av HSSF, kalt XSSF, som har mesteparten av den samme funksjonaliteten for .xlsx formatet. Det finnes derimot ikke noe lignende for .docx og .pptx

Vurdering POIFS og HSSF var relativt enkelt og sette seg inn i, og det enkelt å gjøre grunnleggende ting med de. Det er også mange ”tutorials” på POI siden som forklarer de forskjellige funksjonene. De andre bibliotekene derimot er ikke spesielt godt dokumentert og det er lite informasjon om de på POI siden. Disse er også som tidligere nevnt en del mindre ”ferdige” enn POIFS og HSSF. Men hvis jeg skal gå utifra hvordan POIFS og HSSF er så har jeg tro på at de kan bli veldig bra og et godt og praktisk verktøy når de er ferdig utviklet.