CAKE Session no. 2 Du kan delta i en ulykke – eller stoppe den.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

For å sitte og ikke gjøre noen ting
• År 1998 • Kjell Arne Holen og Pelle diskuterte baneprosjektet på jobb, vi må få tak i en gravemaskin, han var jo i familie med en entreprenør. Det skulle.
6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING SHARING TO BE BETTER CAKE Q2 Løftecase.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
- Avslutningsseminar prosjekt Fallende gjenstander
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Norges Bilbransjeforbund ”Samhandling mellom forsikrings- og bilbransjen for samfunnsansvar” Skade- og lakk konferanse Gardermoen 22. mars 2011.
Revisjon av Norsk olje og gass retningslinje Stillasbygging
Det gode Det rette Det rettferdige
Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2013.
Hva skal vi gjøre med våre stille avvik? Stille avvik-serien # 3
Å skrive en god innledning
Arbeidsløs.
Hva er audit? Et redskap for å stimulere og fremme kvalitetsutviklingen Audit innebærer et tilbakeblikk/vurdering av et hendelsesforløp for å avdekke tilfredstillende.
Servicerådet i Fredrikstad kommune
vorfår mistet i minn favoritjåbb?
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Det var en gang et slott, hvor det bodde en konge
Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”
Vannforsyning til Trondheim, Melhus og Malvik kommune
Samtaleteknikk ledertrening i Skien kommune Ketil Mjøen, rådgiver
Litt biljard historie Hvorfor er duken grønn? Fordi gresset er grønt!
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Gruppe 5!! Anne Pernille Fagerdal Ane Hilde Gilberg Brit Eva Eidsmo
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
April 2007, Per M, Jorunn og Mads
MTO diagram Avvik Hendelse- og årsaksanalyse Barrieresvikt Normalt:
Tre alvorlige hendelser i perioden siden Sikkerhetsforums møte den
SUT prosessen - status og erfaringer.
Sikkerhetsforum Rune Solheim
”Mannen som skulle stelle hjemme”
Hai ! Hai !.
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Lukas 18,35-43 Den blinde mannen ved Jeriko
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING
Hvordan forholder vi oss til stille avvik?
CAKE session no. 7 Skader på hender og fingrer. Siden sist … Vi har nylig avsluttet vår stille avvik-serie, og vi er fornøyde med både form og innhold.
Care, Awareness, Knowledge, Engagement CAKE Verdier Q1.
Av Åge Særnmo MALERKURS I MORA. KURSHOLDERE OG LÆRERNE FRA TRYVIS Kursholdere: Örjan Nilsson Hans Wikström Per Inge Peterson Lærere fra Tryvis: Einar.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
CAKE session no. 10 Stille avvik og veien videre i CAKE.
Grammatikk tirsdag 14. oktober Læringsmål: - Lære når du bruker og - Lære når du bruker å.
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
Og.
CAKE session no. 3 Læring og erfaring.
Oppfølging av Bekymringsmelding Motorflyseksjonens fagseminar 9. og 10. november 2013.
Cake Q3 Storulykke 1.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
CAKE session no. 8 Do your worst. Så langt … Forrige CAKE session var et samarbeid med Hands On Safety- kampanjen Vi fikk mange gode innspill, og de sender.
CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.
CAKE En sterkere HMS-kultur
Arbeidsløs En arbeidsløs søker stilling som toalettvasker hos Microsoft.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes.
1. KRANBANE FOR KRANBRO Kranbanen må være dimensjonert for den belastningen som oppstår når traverskran med last kjører på kranbanen. Dette kan direkte.
Frem.
Utskrift av presentasjonen:

CAKE Session no. 2 Du kan delta i en ulykke – eller stoppe den

Vi er godt fornøyde •CAKE session no. 1 gikk bra. Godt engasjement på alle enhetene •Innspill knyttet til Care, Awareness, Knowledge og Engagement er samlet, og vil bli trykket som posters •CAKE er presentert for våre kunder, og tilbakemeldingene er positive

”MÆRSK GALLANT”, 8 mars 2007 Mann fanget av styreline under løfteoperasjon •Anhuker / flaggmann ble hektet fast i styreline og løftet opp fra dekk under blindløft •Ingen personskade

”MÆRSK GALLANT”, 8 mars 2007 Mann fanget av styreline under løfteoperasjon Sagt om hendelsen:

”MÆRSK INSPIRER”, 19. mars, 2008 Mann klemmer armen mellom tool og konteiner under løfteoperasjon •Roastabout går oppi konteiner under blindløft, og får klemt armen mellom et tool som velter i feil retning. •Fraværsskade

”MÆRSK INSPIRER”, 19. mars, 2008 Mann klemmer armen mellom tool og konteiner under løfteoperasjon Sagt om hendelsen: Toolet som skulle ned på main deck ble løftet vertikalt med en løftekappe i den ene enden. Roustabouten som senere ble skadet hektet på krankroken til løftekappen som allerede satt på toolet oppe på drillfloor. Han gikk deretter til main deck for å ta i mot løftet der. På veien ned kontaktet han den andre Roustabouten på crewet og spurte han om han kunne hjelpe til med å ta imot løftet. Løftet var et blindløft. Den første Roustabouten dirigerte kranfører til toolet var posisjonert ca. 50 cm over bunnen i basketen det skulle legges i. Han klatret så opp i basketen. Dette ble observert av den andre Roustabouten som sto på utstiden av basketen for å trekke toolet ut mot kanten av basketen før det ble senket ned. Kranfører observerte ikke at noen klatret opp i basketen. Den første roustabouten ga så beskjed til kranfører om å senke toolet videre ned i basketen. Enden av toolet nådde bunnen og toolet begynte å legge seg innover, ned i basketen. Når det nådde en vinkel på ca. 45 grader svingte det inn mot personen som befant seg i basketen og klemte hans venstre underarm mellom toolet og veggen i basketen da han forsøkte å hindre toolet i å treffe han. Dette medførte at personen brakk venstre underarm.

Gyda, 1. november, 2002 Mann klemt i hjel mellom kontainer under løfteoperasjon •Roastabout skulle hekte av løfteskrev som hang fast på en kjemikaliekonteiner. Da det ble huket på kran, satt det fast og løftet konteineren slik at den veltet. Roastabout kom mellom den fallende konteiner og en annen. •Dødsfall

Gyda, 1. november, 2002 Mann klemt i hjel mellom kontainer under løfteoperasjon Sagt om hendelsen: En person omkom på Gyda da han ble klemt mellom en fallende kjemikaliecontainer med en vekt på ca 1400 kg og en annen container. To kjemikaliecontainere var stablet oppå hverandre. Den øverste kjemikaliecontaineren ble utilsiktet løftet av kranen, da krankroken eller presskoblingen hadde kilt seg fast mellom tanken og transportrammen til tanken. Forulykkede arbeidet i høyde med toppen på den øverste kjemikaliecontaineren, og skulle huke på krankroken, da denne ble løftet og veltet/skled inn mot en annen container. Det er avdekket en rekke brudd på forskrifter, prosedyrer og god praksis i forbindelse med planlegging og gjennomføring av løfteoperasjoner, dette gjelder både den forutgående løfteoperasjonen og forberedelser av den aktuelle løfteoperasjonen.

Work shop 1.Hva er likt i disse ulykkene? 2.Hva skal til for at vi skal lære av tidligere ulykker? 3.Hvordan kan et økt fokus på CAKE hindre den neste ulykken?