IB - International Baccalaureate

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
STUDIESPESIALISERING 2012/2013
Advertisements

Studieforberedende utdanningsprogram
INFORMASJON OM FAGVALG TIL VG2
INNTAKSFORSKRIFTEN KAPITTEL VI
Informasjonsmøte U. Pihl videregående skole
Hopp i det! Studietilbud i utlandet
Velkommen til kontaktmøte Vg
STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM
Studiespesialiserende med formgiving
Velkommen til informasjon om fagvalg for 1ST for skoleåret
Oslo kommune Utdanningsetaten Oslo Handelsgymnasium Fagvalgorientering Vg2 ST november 2010 Fagvalg til skoleåret
Fagvalgorientering Vg2 ST oktober 2013
Velkommen til informasjonsmøte for Vg Resultater/fullført og bestått Karriereveiledning Eksamensperioden Møte m/kontaktlærer Fagvalg.
Velkommen til informasjonsmøte for Vg Resultater/fullført og bestått Karriereveiledning Eksamensperioden Møte m/kontaktlærer Fagvalg.
Velkommen til informasjonsmøte om utveksling neste skoleår i auditoriet onsdag 26. februar kl For elever i Vg1 og foresatte.
Informasjon om fagvalg
Velkommen til foreldremøte om fagvalg
Drammen International Programme Nytt tilbud for VG1-elever.
STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM
RISØR VIDEREGÅENDE SKOLE 2010/2011 PROGRAMFAG TIL VALG Fag og timefordeling i programfagene Vg1Vg2Vg3 Fellesfag 30timer/uke Fellesfag 12/15 timer/uke Fellesfag.
Språk og språklig fordypning
Oslo kommune Utdanningsetaten Oslo Handelsgymnasium Avdelingsleder Einar Guldvog Informasjon om fagvalg ORIENTERING TIL VG2 JANUAR 2010.
Tilbud til Studiespesialiserende Olsvikåsen vgs 2013/2014
Det viktige valget Informasjon om fagvalg Foreldremøte Vg1 29. oktober 2014.
Idrettsfag Foreldremøte Oslo kommune Utdanningsetaten Persbråten videregående skole.
Valg av fag til Vg3 Foreldremøte Oslo kommune
Valg av programfag for studiespesialiserende utdanningsprogram
Velkommen til informasjon om valg av programfag for skoleåret
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Valg av programområde og fag til Vg2
Informasjon til vg1 Valg for neste skoleår.  Alle må søke om inntak til Vg2  Inntakskontoret foretar inntaket  Søknadsfrist 1. mars  Svar.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Velkommen til Hersleb vgs v/ Rektor Ann-Kristin Høgseth
Orientering om valg av programfag Et stort antall elever på VG1 ST/IDR/MDD opplever lavere nytteverdi av skolen enn YF-elever Hvordan velge slik.
Idrettsfag Foreldremøte Oslo kommune Utdanningsetaten Persbråten videregående skole.
Velkommen til informasjon om valg av programfag for skoleåret
Fagvalg Studiespesialisering Ole Vig vgs. Våren 2015.
Idrettsfag. VG1VG2VG3 12 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag) 17 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag)
Orientering om valg av programfag Et stort antall elever på VG1 ST/IDR/MDD opplever lavere nytteverdi av skolen enn YF-elever Hvordan velge slik.
Valg av programområde og fag til Vg2 Et viktig valg for tiden din her på Nadderud, og for veien videre.
Velkommen til kontaktmøte Vg Skolemiljø: klassene, VIP, revy, russ, Fagvalg Vg2 Eksamensperioden Foreldre-/elevsamtale uke 5 og 6, 2016 Møte.
Valg av programområde og fag til Vg2 Et viktig valg for tiden din her på Nadderud, og for veien videre.
Orientering om valg av programfag på studiespesialiserende utdanningsprogram Velkommen til foreldremøte! 1.
Velkommen til foreldremøte 16. november Agenda Ungdomspatruljen – oppgaver og utfordringer de ser i ungdomsmiljøet Mulige fagvalg og kombinasjoner.
Studiespesialisering Vg1 og Vg2 Fag – og timefordeling Krav til fagsammensetning.
Studiespesialisering Vg1 og Vg2 Fag – og timefordeling Krav til fagsammensetning.
Ski videregående skole Kunnskap - Idrett - Kultur - Kreativitet.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1 ELEVER. 1. SØKING OG INNTAK TIL VG2 Fristen for å søke skoleplass er 1.mars Inntaksregler:  Alle fag i.
Idrettsfag Fag- og timefordeling Krav til fagsammensetning Opptakskrav til høyere utdanning mm.
Informasjon om SSP, SSP-FO og ID Regler for å få generell studiekompetanse.
Informasjon om ST, ST-FO og IF Regler for å få generell studiekompetanse.
Informasjon om SSP, SSP-FO og ID Regler for å få generell studiekompetanse.
Videregående opplæring i Follo
Informasjon om fagvalg til Vg2
Ski videregående skole
Foreldremøte St. Olav vgs 2017
Orientering om valg av programfag 2017
Fagvalg for skoleåret 2017/18
Informasjon om fagvalg for 1ST (studiespesialisering) for skoleåret
Orientering om valg av programfag 2018
Studiespesialisering
Edvard Munch videregående skole
Foreldremøte St. Olav vgs 2018
Velkommen til foreldremøte
FAGVALG STUDIESPESIALISERING EDVARD MUNCH VIDEREGÅENDE SKOLE
Studiespesialisering
Informasjon om fagvalg til Vg2
Velkommen til foreldremøte for Vg1
Valg av programfag til VG3 Amalie Skram VGS
Velkommen til møte om fagvalg
Utskrift av presentasjonen:

IB - International Baccalaureate 03.09.09 IB - International Baccalaureate på Lillestrøm videregående skole

Er du glad i engelsk ? interessert i å studere i utlandet ? 03.09.09 Er du glad i engelsk ? interessert i å studere i utlandet ? opptatt av å komme vel rustet på universitetet ? tiltrukket av et internasjonalt miljø ? klar for utfordringer ?

Da burde du vurdere å søke IB ! 03.09.09 Da burde du vurdere å søke IB !

International Baccalaureate 03.09.09 International Baccalaureate Internasjonalt undervisningsprogram på VG2- og VG3-nivå som fører frem til en eksamen og IB-diplomet IBO (International Baccalaureate Organization) har sitt hovedkvarter i Genève og sitt eksamenskontor i Cardiff IBO (International Baccalaureate Organization) har3000 medlemsskoler i alle verdensdeler som tilbyr IB-programmet

IB-programmet ble opprinnelig utviklet for 03.09.09 IB-programmet ble opprinnelig utviklet for å imøtekomme utdanningsbehov hos internasjonalt mobile familier å fremme forståelse mellom ulike folk, land og kulturer

03.09.09 I dag er IB-programmet også et godt supplement til de nasjonale skolesystemene tilbyr 21 skoler dette programmet i Norge.

Undervisningsspråket er engelsk bortsett ifra i språkfagene. Eksamen er den samme og avholdes samtidig i vår del av verden. Eksamensbesvarelser blir sendt til andre IB- skoler og vurdert av sensorer i andre deler av verden

IB har som filosofi at elevene skal ha bredde i sin faglige kompetanse elevene skal ha mulighet til å fordype seg i de fagene de har valgt programmet bidrar til å utvikle ”The Whole Person” elevene skal få en vel balansert utdannelse elevene skal delta i aktiviteter som utvikler evnen til kreativitet, initiativ, omtanke og omsorg.

IBs sekskant Denne filosofien forklarer fagtilbudet på IB. Eleven må velge et fag fra hver av de 6 hovedgruppene. Fag tilbys på 2 ulike nivåer (HL og SL).

03.09.09 Kravet er at elevene velger 3 eller 4 fag på høyt nivå og 2 eller 3 på middels nivå. de kan ta et tilleggsfag og vil da få et fagsertifikat.

De 6 hovedgruppene G. 1 : morsmål et litterært kurs i morsmålet med en internasjonal litteraturkomponent G.2 : et fremmedspråk 2 nivå å velge mellom G.3 : samfunnsfag historie eller økonomi G4 : Naturfag fysikk, kjemi eller biologi G5 : Matematikk 3 kurs å velge i mellom G6 : Valgfag det kan velges et av fagene i de andre gruppene.

Sekskantens hjerte Extended Essay Theory of Knowledge Creativity, Action, Service Sekskantens hjerte tilsvarer IB-programmets visjon om å utvikle hele mennesket

Extended Essay En særoppgave på 4000 ord om et selvvalgt emne innen ett av fagene. Eleven lærer seg å jobbe mot en problemstilling, behandle kilder, argumentere for sin tese.

Theory of Knowledge Et 2 timers kurs per uke. Stimulerer selvstendig og kritisk tenkning i forhold til de ulike fagområdene. Målet er å gi elevene forståelse for hva det vil si å vite noe innenfor vitenskap, kunst, historie osv.

CAS Det kreves at elevene deltar i utenomfaglige aktiviteter. Meningen er å gi eleven andre utfordringer enn bare de teoretiske Eleven legger opp et individuelt program for å fylle disse kravene. I løpet av de 2 IB-årene skal eleven ha fullført et minimum av 150 timer til CAS

Service Her skal man velge et prosjekt som går på å yte noe for samfunnet Ved Lillestrøm VGS er de fleste elevene engasjert i 3 prosjekter : * Ghana-prosjektet * Kaliningrad- prosjektet * Sagelva- prosjektet

Karakterer og eksamen Elevene går opp til eksamen i alle fag Det gis karakterpoeng etter en skala fra 1 til 7 Man må ha en poengsum på minst 24 karakterpoeng for å få diplomet Den høyeste poengsummen som kan nås er 45: 42 i karakterpoeng + 3 bonuspoeng for Theory of Knowledge og Extended Essay.

Karakterer og eksamen (forts.) Grunnlaget for karakteren i faget er vurderingen av noen innleveringer samt vurdering av eksamensbesvarelser. Vurderingen er kriteriebasert. Dette er en garanti for rettferdighet og objektivitet.

Et eksempel : Economics SL Grunnlag for karakter i faget

Economics SL Vurderingskriterier for paper I

IB-diplomet er godkjent av universiteter og høyskoler over hele verden I utlandet : Diplomet er godkjent som opptaksgrunnlag ved universiteter og høyskoler over hele verden. Imidlertid har noen land krav om spesielle fag-kombinasjoner og/eller opptaksprøver (bl.a. Tyskland og Italia) I Norge : En tabell blir brukt for omregning av karakterpoeng til norsk skala. Mange institusjoner som NTNU for eksempel tar veldig gjerne imot tidligere IB-elever.

Søknad til IB ved Lillestrøm VGS Hvem kan søke ? * En elev som bor i Akershus * En elev som er villig til å jobbe jevnt * En elev som er villig til å ta utfordringer * En elev som forplikter seg til å møte opp i timene. Hvordan skal man søke ? * Man fyller ut et eget søknadsskjema som fåes hos rådgiverne ved den enkelte skole eller ved henvendelse til Lillestrøm VGS. * Samtidig skal man sende inn ordinær søknad om skoleplass til VIGO hvor IB-linjen settes opp som 1. valg.

Antall søkere spiller også en stor rolle Eleven blir tatt inn på grunnlag av * karakterer fra tidligere skolegang * attester fra tidligere lærere * elevens motivasjonsbrev Det tas spesielt hensyn til * nivået i engelsk * nivået i fagene eleven har søkt * elevens motivasjon for å studere på IB Antall søkere spiller også en stor rolle

Hva koster det å gå på IB ? Akershus Fylkeskommune dekker utgiftene til opplæring på IB. Lærebøkene er gratis per i dag. Eleven betaler en avgift til dekning av skolens avgifter knyttet til administrasjonskostnader, eksamensavvikling og andre kostnader som IB-tilknytningen utløser (6000 nok per år) Eleven må også regne med noen tilleggsutgifter avhengig av valgte fag (litteratur i g.1 og 2, teaterforestilling i g.6 f. eks.)

Tidligere elever 1995-2008

Tidligere elever Skoleår 2005/2006

Lyst til å vite mer ? Ta kontakt med IB-koordinator Emmanuelle H. Bjerkem Tlf. : 63890600/35 emmanuelle.bjerkem@lillestrom.vgs.no