Arbeidet i referansepanelet for rettsvitenskap Finn Arnesen, professor dr. juris.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
EØS, velferdstjenester og det rettslige handlingsrommet
Advertisements

Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
I.
1 Arbeidssted, bruk av fasiliteter og - mengde 5.
Samspill og Samhandling
1 Arbeidssted, bruk av fasiliteter og - mengde 5.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
RDA: De store spørsmål Et blikk fra Universitetet i Tromsø på et kvarter Aase Tveito, Seniorrådgiver, staben til rektor og direktør.
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Fri bevegelighet for varer og tjenester
Høgskolen i Oslo Studiet i bibliotek- og informasjonsvitenskap – i lys av bolognaprosessen og kvalitetsreformen Liv Gjestrum Høgskolen i Oslo Avdeling.
Fosterbarn, minoritetsbarn, barnevernsbarn, eller barn?
Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Artikkelbaserte avhandlinger og veilederrollen Seminar for kandidater.
Analyse og tolkning av datamaterialet
Harald Romstad Høgskolen i Hedmark
UNIVERSITETET I OSLO Institutt for statsvitenskap Bjørn Erik Rasch: Karaktersetting: Erfaringer og undersøkelser fra statsvitenskap 1. Karaktersetting.
Karakterer – hva gjør de i andre land? Noen eksempler
Redskap på veien eller mål på kvalitet? - Et studentperspektiv på karakterer i høyere utdanning Av Susanne Skjørberg, fag- og forskningspolitisk ansvarlig.
Filosofisk visdom i den kommunale hverdag
Strategier og prinsipper for implementering
Om å ta mennesket på alvor Filosofisk visdom i den medisinske hverdag Henrik Syse, forsker og filosof NORDAF, Gardermoen,
Etikk og moral i lederskap
Jente ’08 Visste du at jenter oppnår jevnt over bedre karakterer enn gutter, samtidig som de med de aller høyeste karakterene er gutter?
Direkte virkning og direktivkonform tolkning
Oppgavegjennomgang EØS v/13
NOU 2014:7 Elevenes læring i fremtidens skole: Et kunnskapsgrunnlag
Medlemsstatenes erstatningsansvar ved brudd på EU-retten
© Olav Torvund - SENTER FOR RETTSINFORMATIKK UNIVERSITETET I OSLO Open Access – opphavsrett, forretningsmodeller, lisenser Professor.
Oppgavegjennomgang 2. avdeling vår 2007 Professor dr. juris Finn Arnesen.
MENA1000 Deleksamen 2012 Endelig statistikk. Deleksamen-resultatet i prosent av oppnåelig (x-aksen er ikke kandidatnummer, bare et løpenummer)
Kvalitativ metode i medisinsk forskning
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Professor dr. juris Finn Arnesen, Senter for europarett
Vinnerlaget og Seierherren! Bibeltime på Sørlandssommer 2014 Vinnerlaget og Seierherren!
Steinar Hafto Myre 23. januar 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder
© Thomas Rieber-Mohn - INSTITUTT FOR RETTSINFORMAIKK – UNIVERSITETET I OSLO OPPHAVSRETT OG BESLEKTEDE RETTIGHETER - NÆRSTÅENDE.
Farmasøytisk institutt 2005 Velkommen til profesjonsstudiet i farmasi Instituttdirektør Karen Marie Ulshagen ønsker velkommen Presentasjon av avdelingslederne.
2010 Velkommen til Gründerskolens forkurs! (ENT4000, ENT4000i og Sosialt entreprenørskap)
Institutt for offentlig rett, stipendiat Maria Astrup Hjort Strafferett for ikke-jurister våren 2007 Lærer: Maria Astrup Hjort, Institutt for offentlig.
Veilederskjema Quality Hotel og Resort, Sarpsborg 21. – 22. mars 2009.
Gro Maastad, studieveileder
8000 STUDENTER CAMPUS KRISTIANSAND 3000 STUDENTER CAMPUS GRIMSTAD.
VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
Oppgavegjennomgang 2. avdeling høst 2007 Professor dr. juris Finn Arnesen.
Professor dr. juris Finn Arnesen, Senter for europarett
Pensum Bordens: Research design and methods A process approach 5. eller 6. utgave Kap Fordeling: Bjørnebekk har spesielt ansvar for delen ”Qualitative.
Studiebarometeret 2014 Resultater, metodikk og anvendelse Helge Sigurd Hansen 17.mars 2015.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Kvalitetsreformen og IT- messige konsekvenser Astrid Jenssen XML-gruppa,
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Innleiing 19. januar 2015 Ola Mestad Professor dr. Juris Senter for europarett og Avdeling.
Fakultetsoppgåve Obligasjonsrett II vår 2015 Gjennomgang Ola Mestad Professor dr. juris Senter for europarett og Avdeling for petroleumsrett 29. april.
Stian Grønning Master i samfunnsøkonomi Daglig leder i Recogni.
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Ola Mestad Professor dr. juris.
Internasjonaliseringsåret 2012 Internasjonalisering strategier og tiltak 2012.
IHR – Studier Gruppe 1 – Felles - workshop kartleggingsfase – Jenny Nornes.
Fokus på utdanning UiO’s verdi og synlighet er i stor grad knyttet til kvaliteten på de kandidater vi utdanner. UiO må styrke evnen til å drive strategisk.
Velkommen til Det juridiske fakultet Kriminologi Demokorati og rettigheter i informasjonssamfunnet Master i rettsvitenskap.
© Olav Torvund - SENTER FOR RETTSINFORMATIKK UNIVERSITETET I OSLO Ulike former for ytring.
Workshop: Veiledning innenfor kunst- og kulturfagene 26. – 27. oktober 2005 Senter for fransk-norsk forskningssamarbeid innen samfunnsfag og humaniora.
Karakterrapport for 2015 Juridiske fag Bestillingen fra UHR: «….Når det gjelder juridiske fag, har det vært stilt spørsmål om bruken av karakterskalaen.
Vurderingspraksis i lærerutdanningen ved UiO
Introduksjon til EØS-retten
Orientering om søkertall
Det eksterne blikket på eksamen Erfaringer med tilsynssensor
Det nasjonale karaktersystemet
Lederforum Tilstandsrapport FoU
STUDIEVEILEDNING Gro Maastad studieveileder, WANG Oslo
Professor Tor Egil Førland, UiO
Rettskjelder til fots Innleiing
Ny episode av gjennomføring og frafall
Utskrift av presentasjonen:

Arbeidet i referansepanelet for rettsvitenskap Finn Arnesen, professor dr. juris

Senter for europarett, Finn Arnesen, Arbeidet i panelet •Panelet besto av studiedekanene i Bergen og Oslo, og studieansvarlig i Tromsø •Vurdering av et utvalg besvarelser, fordelt over karakterene A, C, E og F •Vurderingstema: forholdet mellom krav og prestasjon •Innhenting av statistikk •Funn –Godt samsvar mellom lærestedene i forståelsen av hvilken grad av sammenfall mellom kunnskapskrav og prestasjon som er nødvendig for å oppnå de enkelte karakterene –De statistiske oppgavene viste at hele karaterskalaen brukes

Senter for europarett, Finn Arnesen, Erfaringer med bruk av A til F skalaen •Oslo: Innført i 1996 på profesjonsstudiets fellesdelOslo –Karakterskalaen har ”satt seg” –Tett på normalfordeling på årsenheter –Venstreklumping på valgemner og avhandlinger (5. års studier) •Bergen og Tromsø: Innført med kvalitetsreformen •Typisk innkjøringsproblem: Juristers tilbøyelighet til å karakterisere andres prestasjoner som ”fremragende” (A) er ikke spesielt stor.

Senter for europarett, Finn Arnesen, Noen hjertesukk •A til F skalaen er for lite nyansert i toppen •Når vi er opptatt av lik bruk av skalaen, men ikke av ensretting av det vi bruker den på – kaster vi ikke da blår i øynene på hverandre? •A til F som pliktig karakterskala skaper en rekke unødvendige problemer, samtidig som en ekte omregningsskala befrir oss fra dem •Relativiseringen som ligger implisitt i koblingen til ECTS leder til usynlige kunnskapskrav. Ønsker vi det?