Tonus idrett Tonus idrett Et nytt tilbud til idretten i Bergen ! Et nytt tilbud til idretten i Bergen ! Vi startet opp høsten 2004 og har nå fast basistrening.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norges Seilforbund Fra nybegynner til OL-vinner. Norges Seilforbund Seilsporten skal engasjere mennesker i alle aldre til en livslang og sunn livsstil.
Advertisements

Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
// side 1 // Trenerseminar terreng.
Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
 Non- profit selskap - ”eid av idretten for idretten”  Selskapets styre skal inntil videre bestå av 4 personer. • Tommy Olsen, styreleder • Eskil Ervik,
FRISPARK Du, jeg, fysioterapien – og det bortenfor…
NIF – organisering, fagkonsulentens roller og framtid. Berg Gård
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
Forebygging av idrettskader POL 15. januar 2013
Utfordringer løses i fellesskap
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
 Fair Play Emblem. Hva gjør Emblem I.L  Foreldrevett regler deles ut på alle hjemmekamper.  Fair Play hilsen før og etter kamp.  Mot Klubb fra Våren.
Leikvang Friidrettshall
Strategiplan for toppidrettsatsing i NBTF
Treningslære fredag Jim-Cato Johnsen 11IDA 2006/2007
Lister ergoterapeut Lister brukerutvalg
Holdninger til homofile i idretten i Telemark
Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa
Stormøte i Bødalen.
FARGERIK FOTBALL I ULLENSAKER KOMMUNE
Samhandling og ideell virksomhet
Langtidsplan Mål Anlegg Kompetanse Kretsting Oslo og Akershus Gymnastikk og Turnkrets 1.
Den norske idrettsmodellen
Idrett for funksjonshemmede
Overtrening Av: Patrulje Ekorn
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
KUNNSKAPSBASERT PRAKSIS
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
IDRETTENS HELSESENTER
Gruppebehandling for eldre med nedsatt funksjonsevne
Idrettsårbok 2013 Byråd for kultur, næring, idrett og kirke Helge Stormoen Tirsdag 30. september.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For utøvere.
VGS i Oslo Hvorfor videregående i Oslo ? Topp profesjonelt badmintonmiljø i Oslo og muligheter til landslagstrening på ettermiddag-kveldstid 3-5.
1 Kombinasjonen toppidrett og utdanning ved NTNU Jan Erik Tangen, NTNU Studentservice Miniseminar_Tr.lag_som_toppidr.reg._
Mål: Mer og bedre idrettslig aktivitet i skolehverdagen Middel: Allsidig fysisk aktivitet skal gi bedre fysisk og psykisk helse blant ungdom Prosjekttid:
TALENTUTVIKLING UNGE UTØVERE NKF - PROGRAM
Ressursklubb Buskerud
Antidoping Norge (ADN) opprettet av NIF og KKD Stiftelse pr. juni 2003
IMPLEMENTERING AV SPESIFIKKE KURS I TRENERSTIGEN Rica Gardermoen 8-9 desember 2006.
Norges idrettsforbund
Senter for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne Det er et stort behov for et senter som kan ivareta utøvere med nedsatt funksjonsevne. Det innebærer:
Fotballglede, muligheter og utfordringer for alle!
KS –seminar Barnevern 13 april 2010 Bedre barneverntjeneste – hva må til? Steinar Lyngstad Ordfører i Namdalseid kommune.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder Innledning.
Holth, Solstad, Skolem og Oksholen Oksholen og Holth1.
Bakgrunn for integrasjonsarbeid
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
TEMA Utviklingstrappa til Norges skiforbund Ny revidert versjon mai kl Hvordan skal vi jobbe med unge skiløpere Av Ole Morten.
Ddddddd "Perioden på Dønski har vært den viktigste i min utvikling".... Kl DØNSKI FOTBALL kk for å legge til tekst Marius Lundemo (LSK)å legge til tekst.
VÅR VISJON Vi skal utvikle fremtidens toppspillere!
Nasjonal faglig retningslinje for behandling og rehabilitering av rusmiddelproblemer og avhengighet Webcast 1 Brukermedvirkning ved valg av behandlingsmetode.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Kretssamling Furumo 20.april 2016 Løpsteknikk for o-løpere.
Mulighetenes Oppland Toppidrett badminton Otta Nord-Gudbransdal vgs, avd. Otta Pillarguri Badminton Klubb.
Spillerutvikling Region Vest
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Psykiatrialliansen 10 år.
Dette er Norges «fineste» idrettsanlegg - midt i byen
Handlingsplan LK – Buskerud Skikrets
Konkurranse grupper Januar 2017
Hamar idrettslag – svømming søker hovedtrener/trenere
Hvorfor er de beste best?
Idrett er vinnere – og mye mer Deltakelse og samarbeid Bringer mennesker sammen, uavhengig av bakgrunn Å vinne, og å delta. Best i toppen, flest i.
Idrettspolitisk manifest for Trøndelag
OL og Paralympics i PyeongChang 2018 Chef de Missions: Tore Øvrebø og Cato Zahl Pedersen Presentasjon, ledermøtet 26. mai 2018.
Nettverk for trenere i kampidretter - første samling 30.mai
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
uansett hvem du er glad i!
Utskrift av presentasjonen:

Tonus idrett Tonus idrett Et nytt tilbud til idretten i Bergen ! Et nytt tilbud til idretten i Bergen ! Vi startet opp høsten 2004 og har nå fast basistrening for flere idrettsgrupper i Bergen!

Tonus idrett  Basistrening for idrettslag og klubber Basistrening for idrettslag og klubber  Behandling og rehabilitering av idrettsutøvere Behandling og rehabilitering av idrettsutøvere  Olympiatoppen Vest Norge sitt idrettsmedisinske nettverk Olympiatoppen Vest Norge sitt idrettsmedisinske nettverk  OLT-Vest Norge sine kurs i basistrening på Tonus OLT-Vest Norge sine kurs i basistrening på Tonus Vi har et tett samarbeid med Olympiatoppen Vest Norge og tilbyr følgende tjenester:

Basistrening  Undersøkelser viser at dagens idrettsutøvere ikke er fysisk rustet til å drive toppidrett. Det sies at de ikke er ”trent for å trene” Undersøkelser viser at dagens idrettsutøvere ikke er fysisk rustet til å drive toppidrett. Det sies at de ikke er ”trent for å trene”  Dette var bakgrunnen for at Olympiatoppen startet basistrening for ”morgendagens toppidrettsutøvere” Dette var bakgrunnen for at Olympiatoppen startet basistrening for ”morgendagens toppidrettsutøvere”  Tonus søker å komplettere tilbudet, da kapasiteten i Hordaland er for liten! Tonus søker å komplettere tilbudet, da kapasiteten i Hordaland er for liten!

 Gjennom Basistrening får vi en oversikt over skadede utøvere samt utøvere som er i risikosonen for skader Gjennom Basistrening får vi en oversikt over skadede utøvere samt utøvere som er i risikosonen for skader  Behandling: Utøvere kommer raskt til undersøkelse, og ut fra funn skreddersyr vi treningsopplegg for den enkelte Behandling: Utøvere kommer raskt til undersøkelse, og ut fra funn skreddersyr vi treningsopplegg for den enkelte  Forebygging: Spesifikke treningsopplegg rettes mot utøverens ”weak links” med et forebyggende og prestasjonsfremmende fokus Forebygging: Spesifikke treningsopplegg rettes mot utøverens ”weak links” med et forebyggende og prestasjonsfremmende fokus  Utøvere som må vurderes for kirurgi henvises videre i OLT`s idrettsmedisinske nettverk Behandling og rehabilitering av idrettsskader