Www.nifustep.no NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Tid til forskning Mer krevende balanse etter Kvalitetsreformen? Per O. Aamodt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Advertisements

Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Teknologi i klasserommet
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Reaksjoner på og tilpasninger til resultatbasert finansiering av universiteter.
Elevenes røst 3 Omar Mekki, IMTEC.
Rammevilkårene for forskning i utdanningen Toril Johansson, ekspedisjonssjef Universitets- og høyskoleavdelingen.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Høgskolen i Sør-Trøndelag Evalueringen sett fra de evaluertes side.
Eksamen med tilgang til Internett. Forsøk våren 2012
Page 1 Hvilke faktorer påvirker tid til forskning? Bjørn Stensaker.
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
Skolelederundersøkelsen 2008
Høgskolen i Oslo Studiet i bibliotek- og informasjonsvitenskap – i lys av bolognaprosessen og kvalitetsreformen Liv Gjestrum Høgskolen i Oslo Avdeling.
Å lykkes eller være lykkelig?
Produktinformasjon om Ergogrip
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Veksten i høyere utdanning. Styrt av arbeidslivets behov eller individenes preferanser?
Spørsmål om tid Idunn Seland En studie av arbeidsbetingelser og tidsbruk for ledere av skoler og sykehjem NIFU-rapport 18/2012, i samarbeid med.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Frafall i norsk høyere utdanning med fokus på realfag og teknologi Elisabeth Hovdhaugen.
”Forskningsbaserte studieprogram: fakta, fiksjon og/eller floskel?” Dag L. Aksnes.
Page 1 Realfagsutdanning mot 2010 Hva bør et realfaglig fakultet ta hensyn til? Per O. Aamodt NIFU STEP.
Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL)
Studier av innovasjon, forskning og utdanning
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Den nye studiehverdagen: virkninger av Kvalitetsreformen Innlegg på nasjonalt studieveilederseminar.
NIFU STEP Norsk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning Hvor bra har dagens norske forskere det? Tekna seminar 15.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Bedre læringsmiljø og større læringsutbytte etter Kvalitetsreformen? Elisabeth.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Forskerrekrutteringsbehov i Norge - Framskrivninger til 2020 basert.
Realfag og ingeniørutdanning Visjon: Å bli regional industris første valg som kompetanse- og FoU-samarbeidspartner Helhetlig kunnskapskjede: Næring – Forskning.
Penger for publikasjoner – forskningspolitiske perspektiver Tom Colbjørnsen 11. mai 2007.
NRT Resultater fra rapporten ”Tolv år etter høgskolereformen – En statusrapport om FOU i statlige høgskoler” av Ingvild M. Larsen.
Høgskolen i Oslo Tid til forskning som forhandlingstema - erfaringer fra høgskolene UHR-konferanse Trine B. Haugen.
NKIs erfaring med Læringspartnere
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
Av Dan-Christian og Stein Jørgen Yrke: Produksjonsleder på Helseth Vi var på Helseth As. Helseth AS lager propeller til båter. De fleste kjøperne er.
Hvordan mener du fordelingen av pensjonsfondet ideelt sett burde vært?
Administrative omorganiseringer i høyere utdanning: Fra omorganisering som «løsning» til omorganisering som «læring»? Bjørn Stensaker.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Kvalitetsreformen møter virkeligheten – pedagogiske endringer, studiefrafall og.
Forskning på fagskole. NUFHS møte Arne Roar Lier Høgskolen i Oslo og Akershus
Kvalitetsreformen -svaret på dagens utfordringer i høyere utdanning? Av Sonni Olsen Rektor, Høgskolen i Finnmark.
SCIENCE SHOPS – Innlegg på studiekvalitetsdagene 6. oktober 2014 ved Anne Bregnballe, APS.
Undersøkelsen 2009 Kommunikasjon. Innledning Kvantitativ undersøkelse av kommunikasjon Hensikt: ikke nødvendigvis å finne noe nytt, men å danne et bilde.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Å studere etter Kvalitetsreformen Per Olaf Aamodt.
Eksamensordninger Ordinær eksamen Ny eksamen. Ordinær eksamen 1.Vurdering underveis i studiet. Hele, eller en vesentlig del av, prøvingen skjer underveis.
IKT som verktøy i lærerutdanningen Gevinster og utfordringer Eli Kari Høihilder Høgskolen i Vestfold KVALITETSVURDERING FOR LÆRING OG UTVIKLING Hafjell,
Velkommen til foreldremøte Ål vidaregåande skole
2005 Informasjonsmøte mandag 5.12 Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
2005 Informasjonsmøte torsdag Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
Regjeringens satsing på utdanning, forskning og næringsutvikling Innlegg på Universitetskonferansen for Innlandet, Statssekretær Per Botolf Maurseth 20.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Stjernøutvalget: Et blikk på de demografiske forutsetningene Fagseminar i KD Mandag.
Mappemetodikk Rakel K. Rohde Næss.
NORSKKURS GRUPPE A.
Utarbeidet av Sissel Vestre
Sommerkurs 17. juli Gruppe B. I dag Indirekte tale Avhengige interrogativer Ingen av delene Diskusjonsoppgaver om befolkning Rollespill med utgangspunkt.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Har Kvalitetsreformen bidratt til redusert frafall og økt studieinnsats? Elisabeth.
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
Kvalitetsreformen: et nytt kunnskapsregime i norsk høyere utdanning? Svein Michelsen og Per O. Aamodt Oslo, 22. september 2006.
Organisering for utdanningskvalitet: Problemer og fremtidige utfordringer Bjørn Stensaker.
NIFU STEP Norsk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning Det norske forsknings- og innovasjonssystemet – statistikk.
Undervisnings- og vurderingsformer
30 år med tidsbruksundersøkelser – finner vi svarene
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Oppdatering om status av initiativet: Felles Master program SFE-TIK
NFR februar 2012 Rektor Torunn Lauvdal, UiA
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Den vanskelige samtalen
Kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner
Utskrift av presentasjonen:

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Tid til forskning Mer krevende balanse etter Kvalitetsreformen? Per O. Aamodt

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Har det skjedd endringer i undervisning og vurdering?  Over halvparten av personalet sier at det har skjedd store eller middels store endringer i undervisningen  Flest ved universitetene sier det har skjedd endringer  Hele 70 % sier det har skjedd store eller middels store endringer i eksamensordninger  Ingen forskjeller mellom U og H

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Personalets syn på hva som har endret seg i undervisningen Klart mer tid enn tidligere UniversitetHøyskoleTotalt Skriftlig tilbakemelding til studentene (682) Veiledning (643) Eksamensarbeid (591) Seminarundervisning (364) Forelesninger (134)

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Hvilke endringer i eksamensordninger?  Flere mindre prøver underveis32 %  Mappevurdering istedenfor større avsluttende eksamen15 %  Mappevurdering kombinert med større avsluttende eksamen21 %

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Mindre tid til forskning UNIVERSITETHØGSKOLERTOTALT Jeg bruker mer tid på undervisning Jeg bruker mer tid på forskning Men fordelingen av tid er stabil ved høgskolene i 2005 (Marheim Larsen og Kyvik 2006)

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Økt innsats i forhold til studentene  Bør ikke komme som noen overraskelse: økt fokus på undervisning var et hovedmål  Nye oppgaver er kommet til: lite er tatt bort  Kommentere studentoppgaver  Bedømme flere eksamener  Mer gruppe- og seminarvirksomhet

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Noen andre momenter  Mer tilbakemelding: krevende, men mer tilfredsstillende?  Må lærerne alltid være tilgjengelige?  Modulisering kan gi en mer hektisk arbeidssituasjon – eller mer fleksibilitet  Hva betyr lengre semestre: beskjæring av forskningstid eller større handlingsrom?

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Sammenhengen mellom din FOU-aktivitet og undervisning UniversitetHøgskole Det er en nær sammenheng 3840 Det er en indirekte men positiv sammenheng 5241

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Synspunkter på forholdet mellom undervisning og forskning Prosent som sier deg enig i påstanden: UniversitetHøgskole Det bør være en fast fordeling mellom forskning og undervisning 7358 Bør vurderes av ledelsen2136 Det bør åpnes for rene forskerstillinger 2324 Det bør åpnes for rene undervisningsstilling er 2423

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Noen konklusjoner  Etablering av nye studier og undervisningsformer har krevd ekstra innsats  Ikke gitt at dette bare gjelder for innkjøringsfasen  Personalet er kommet i en tidsklemme  Tid til forskning er under press  Synet på forskningsbasert undervisning står sterkt  Vi kan ikke påvise uheldige konsekvenser for forskningen så langt  Men det er grunnlag for bekymring

NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Viktige spørsmål  Er dette dilemmaet løselig eller uløselig?  Sterke nok insentiver for å beskytte tid til forskning?  Eller drukner de i kravene om å produsere studiepoeng?  Hvordan sikre forskningen uten å reversere undervisningsreformene?