BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING SHARING TO BE BETTER CAKE Q2 Løftecase.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Advertisements

PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Skjønnlitterær fortelling
7.8.3 Elektronisk tilleggsmerking
14.1 Enkelkrok med låseleppe
Etterlevelse - Arbeidstillatelse
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
MTO diagram Avvik Hendelse- og årsaksanalyse Barrieresvikt Normalt:
Hva er PRIMTALL?.
Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet,
Håndtering av problematferd - bruk av konsekvenser
FEILING gir erfaring Ikke la ting være uprøvd fordi du er redd for å feile. Du lærer mest av å gjøre, så gjør mest det.
- Avslutningsseminar prosjekt Fallende gjenstander
Brann som grunnlag for design
Revisjon av Norsk olje og gass retningslinje Stillasbygging
Det gode Det rette Det rettferdige
Sett inn riktig tid/form av verbet
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
Transportveiledning Nasjonal bransjestandard for potetcystenematode - PCN Fagforum Potet Alle potettransportører må kjenne PCN-status til.
Ironman Testbatteriet
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
CAKE Session no. 2 Du kan delta i en ulykke – eller stoppe den.
Eksempel AOA (Activity On Arc)
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Økt satsing på felles markedstiltak? Trond Davidsen, 2. mars 2006.
Hva kan vi lære av et havari med seilfly Seilflykonferansen 2006 Hotel Central, Elverum oktober.
Dette er en automatisk presentasjon
MTO diagram Avvik Hendelse- og årsaksanalyse Barrieresvikt Normalt:
Tre alvorlige hendelser i perioden siden Sikkerhetsforums møte den
Sikkerhetsforum Rune Solheim
Arbeidsgruppe for bekjempelse av fallende gjenstander
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Lagre vedlegg Noen e-postmeldinger har et vedlegg. Vedlegget kan være et dokument eller et bilde. Det kan man lagre på PCen. Da kan man finne det igjen.
Velkommen til Årsmøte i EL & IT Klubben Fabricom
Sponsor og Annonser.
BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING
Hvordan forholder vi oss til stille avvik?
CAKE session no. 7 Skader på hender og fingrer. Siden sist … Vi har nylig avsluttet vår stille avvik-serie, og vi er fornøyde med både form og innhold.
CAKE Q2 Awareness og etterlevelse Workshop: Denne gang ber vi om at resultet fra denne sendes onshore. Svarene fra denne workshop skal danne grunnlag for.
dekke opp innenfor egen 16-meter
En voksen viste frem bilder av de 5 ulike øvelsene vi
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Livets tog.
Sommerbane 2013 – fast oppsett
SINTEF-undersøkelsen om salting og trafikksikkerhet
Et oppdrag som ikke går bort
Båtbrann Skadesak for retten - I forbindelse med klargjøring av stedet for reparasjonsarbeidet hadde det dagen før vært benyttet varme arbeider i forbindelse.
Cake Q3 Storulykke 1.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.
Q1 Ytre miljø CAKE. CAKE Q1: Ytre Miljø Spill Slide no. 2Department Innhold -Status -Hva er påkrevd -Handling.
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Opplæring: Pålogging Prosedyre for logge på og av, låse og åpne PC’er DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore.
Skadesak demontering kran Hendelsen og skadeomfang: En ansatt i et innleid firma skal demontere en kransøyle i virksomheten. Skruer som holdt fast kransøylen.
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Kapittel 4Lover - Forskrifter - Standarder © Copyright Side 1 av 15 INNHOLD 1 Arbeidsutstyr, Kraner, Trucker og Maskiner 2 Arbeidsområder og krav til personell.
Prosedyre for nedrigging ved mastekran Blommenholm Båtforening.
Plan og bygningsloven Proposisjon 43 L ( ) behandles i Stortinget litt senere i år. Ble gjennomført en kort høring i kommunalkomiteen om denne.
1. KRANBANE FOR KRANBRO Kranbanen må være dimensjonert for den belastningen som oppstår når traverskran med last kjører på kranbanen. Dette kan direkte.
Potensiell dødsulykke –fallende tung gjenstand
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Oppgaver som fremmer kommunikasjon B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING SHARING TO BE BETTER CAKE Q2 Løftecase

BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING •Norsk Olje og Gass sender med jevne mellomrom ut informasjon om brønnkontrollhendelser for å sikre erfaringsoverføring og lærdom av hendelser som allerede har skjedd. •Vi har hatt en rekke alvorlige hendelser knyttet til kran og løft, og for å sikre at vi lærer av tidligere hendelser for å forhindre at lignende hendelser inntreffer hos oss vil vi gjennomgå tidligere hendelser relatert til kran & løft. •Bruk litt tid til å gå gjennom tidligere hendelser med crewet og diskuter spørsmål som dukker opp underveis. Hva kan vi lære av disse hendelsene? Hvordan kan vi forhindre at noe lignende skjer hos oss?

Kranhendelse: Løfteoperasjon av trapp Eldfisk 2/7 Ester, Involverte i hendelsen: -Kranfører -Signalgiver 1 -Signalgiver 2/ anhuker -Dekksarbeider

Kranhendelse: Løfteoperasjon av trapp Eldfisk 2/7 Ester, Oppgave: fjerne trappeseksjon. Trapp skal kuttes i 2 seksjoner, mellomlagres offshore før transport til land for oppgradering Arbeidstillatelse for demontering av trapp opprettes. Trappen deles i 2 seksjoner: Øvre del = trappeseksjon 1, Nedre del= trappeseksjon 2. Begge seksjonene stroppes med 4 stropper, SWL 1,5t per stropp. Seksjonene vurderes så klare til løfting. Stropping ble utført av kvalifisert personell. Løftet ble vurdert som standard løft – det ble derfor ikke utført en risikovurdering av løfteoperasjonen opp mot interne/eksterne regelverkskrav.

På ettermiddagen skal trappeseksjonen løftes ut for mellomlagring før den sendes i land. Anhuker aksepterer den valgte stroppeløsningen. Denne stroppeløsningen medfører at de må gå opp i trappen for å huke på og av. Ved løft til båt vil dekkspersonell på samme måte måtte klatre opp i trappen for å huke av. Dette vil medføre økt risiko på grunn av fartøybevegelse. Denne risikoen blir ikke vurdert. I forkant av løft av trappeseksjon 1 blir det gjennomført en samtale på radio mellom kranfører og dekksoperatør. De definerer dette selv som en pre-job samtale. Trappeseksjon 1 blir plassert på toppdekk. Løftet gjennomføres uten problemer. Når utløft av trappeseksjon 2 starter får kranfører beskjed om at denne skal plasseres på landingsplassen Main dekk vest side. Kranhendelse: Løfteoperasjon av trapp Eldfisk 2/7 Ester,

Signalgiver 1 blir værende igjen på toppdekk der han blant annet fjerner sperringer. Signalgiver 2 går ned til ny landingsplass på Maindekk, og kommuniserer til kranfører at han overtar ansvaret for løftet. Trappeseksjon 2 løftes langs vest vegg. Man ser at det er trangt, men velger likevel å forsøke å få det ned. Trappeseksjonen kommer inn på landingsplassen på skrå. Da den treffer ”bumpervegg” gir dette en kraftig dunkelyd. Habitatvakt blir oppmerksom på innløftingen på grunn av støyen og observerer alt fra dette tidspunktet. Kranhendelse: Løfteoperasjon av trapp Eldfisk 2/7 Ester,

Signalgiver 2 tar nå i tillegg rollen som anhuker. Han går opp trappen for å frigi lasten fra de 4 stroppene som henger i kroken. Det var på dette tidspunktet visuell kontakt mellom anhuker og kranfører. Når signalgiver 2 kommer opp på øverste trinn må han benytte begge hendene for å åpne kroken. Han løsner 3 stropper; den innerste, fjerde stroppen henger fremdeles fast. Mens han jobber med å løsne den fjerde stroppen blir kroken uten forvarsel løftet opp. Dette fører til at hele lasten, som fortsatt henger i stroppen, kommer i bevegelse og heises opp. Kranhendelse: Løfteoperasjon av trapp Eldfisk 2/7 Ester,

Anhuker holder begge hendene i kroken da trappa settes i bevegelse, og prøver å kommunisere med kranfører og roper STOPP-STOPP-STOPP. Mens trappen er i bevegelse hopper anhuker av trappeseksjonen og lander på dekk der han faller. Han anslår høyden fra der han hopper til dekk til ca. 1,5-2 meter. Kranfører stopper heisebevegelsen og senker trappeseksjonen. Anhuker ligger nå på dekk og ser trappa komme mot seg. Trappeseksjonen treffer personen i skulder og arm. Dekksoperatøren som står på mezzanindekk ser alt og roper HIV-HIV. Kranfører gir fullt stikkepådrag OPP. Trappeseksjonen som henger i en stropp innerst mot veggen får nå et kraftig rykk oppover og seksjonen tipper rundt mens den skadde ligger på dekk. Trappeseksjonen treffer dekk samt rekkverket på vei opp. Grating og andre deler av trappeseksjon blir slått av. Noe lander på landingsplass og noe faller til sjø. Kranhendelse: Løfteoperasjon av trapp Eldfisk 2/7 Ester,

•Hva gikk galt? •Kunne dette skjedd hos oss? •Hvordan kan vi forhindre at kranfører starter løft uten klarsignal fra signalgiver? •Hvordan kan vi forhindre at signalgiver også tar rolle som anhuker? •Hvordan sikre god risikoforståelse for situasjonen man er i? Burde anhuker ha sett risikoen ved å gå opp i trappen for å fri lasten fra kroken? •Har vi gode nok prosedyrer for blindløft, og hvordan man definerer hva som er et blindløft? PUNKTER TIL DISKUSJON: