Sportsplan for Bødalen IF

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Løpeteknikk - Økt fart, færre skader.
Advertisements

Betingelser for motorsykkelkjøring for barn
utnytte ledg rom/medløpspasning
4 Bruk øynene riktig.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Styret har bestått av: Leder: Geir Maldal Nestleder: Gry Wiik Sekretær: Simon Pedersen Kasserer: Espen Andersen Medlem: Alexander Skoland Medlem: Inger.
FORELDREMØTE 2012 Barnefotball 6 – 12 år
FRITIDSAKTIVITETER SPORT.
Håndballskader -forebygging & behandling
Spillermøte CSK F-Jenter 2004
- Hovedrolle eller birolle
Olympiatoppens ansvarsområder
Velkommen til foreldremøte Håndball Jenter 2005
Kjetil Andresen er hovedtrener Øvrige trenere er: Rune Skaar Jan Erik Andersen Espen Eriksen.
Utviklingstrapp Drammen slalåmklubb
Sprint Jeløy 97 Foreldremøte Hensikten med møte: • Oppsummering av sesongen 2010 • Presentere planer for 2011 • Svare på spørsmål fra foreldrene.
Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet.
Ny klubb Organisasjonskart Sportslig. Lag organisering A-lag B- lag Junior (Jr1)Junior (Jr 2) Gutter 16 (96) Gutter/ Jenter 16 (96) Gutter/ Jenter 15.
Bjørndal IF Håndball v/ Sportslig leder Truls Wettergreen
Stormøte i Bødalen.
Eldre & bevegelse Et møte med brukere av eldresentre
Impulsuka 2013 Kristiansand
Lagoppstilling (förutom 2 sista åren)
Fremtidens keeper. Ready sine ønsker 1.Offensive. 2.God med ballen i beina. 3.Taktisk dyktig i oppbyggende spill. 4.Kommunikasjon. 5.Lederskap. 6.Galskap.
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
En voksen viste frem bilder av de 5 ulike øvelsene vi
HURTIGHET TJENSVOLL FK JENTER
Bli medlem i ”Nordstrand Håndball”
13-16 år år Økter for unge utøvere Øktene bør inneholde: Organisering/feedback: Oppvarmingsdel (generell og spesiell) Hurtighet/spenst Utholdenhetsdel.
Kvalitetsklubb – NFF regi
Spillermøte CSK F-Jenter september 2014.
SPØRREUNDERSØKELSE JENTER BAKGRUNN FOR UNDERSØKELSEN: ØNSKE Å INNVOLVERE FORELDRE MULIGHET FOR AT TRENERE KAN FÅ MER SYSTEMATISK TILBAKEMELDING.
Foreldremøte J04 høst 2014 Agenda for møte Presentasjon av trenerteam
Velkommen til foreldremøte Håndball Jenter 2005
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
SPILLER- OG FORELDREMØTE
Første spillermøte fotball jenter 2001 om sesongen januar 2015.
Arrangørmøte Agenda: Arrangørens plikter –Skal følges. Gjennomføring –Oppbygging av en god treningsøkt –Smålagsspill –Unngå kø –Differensiering.
BARNEFOTBALLKVELD Forberedelse til ungdoms- og voksenfotball Brovold, 19. april 2012.
Forledremøte G13 Tysdag 25. jan.. Tema for kvelden Mål for sesongen Treningar Vinterserien Serien Turneringar Informasjon gjennom sesongen.
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
Varegg Nordnes Guttelagene 2006 Oppsummering etter sesongslutt 8.oktober.
1 Ha det kjekt med fotballen i sommer Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt i det vi gjør,
Hasle/Lørens Fotball 5-åringer Jeg og ballen! Hasle-Løren skal lage gode fotballspillere som tar selvstendige valg! Aktivitet: 1 trening ute i uka fra.
MINDE – FORSLAG TIL EGENTRENING I FERIEN 1. HA DET KJEKT MED FOTBALLEN! Det å spille og trene fotball skal være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Egentrening i ferien Minde Storm. 2 Ha det kjekt med fotballen Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig.
Hasle-Løren skal lage gode fotballspillere som tar selvstendige valg! Aktivitet: 2 treninger ute hele året, og 1-2 treninger inne i vinterhalvåret. Deltagelse.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Utdrag av presentasjon Trener- og lagledermøte Barnefotballen som.
Utvikle og beholde unge spillere i Fokus. Fire hovedområder Klubbens filosofi Organisering Trening Fokusleir.
BANDY AVDELINGEN Skøytetrening Forslag til skøyteøvelser som kan benyttes eksempelvis ved første trening på rink eller stor bane: 1.Ta fart og gli. Pararlelle.
SPILLERMØTE G13 TRG-1. AGENDA  Kolbotn 1 – Ambisjoner  Sesongen så langt  Formasjoner /4-3-1 (åpen diskusjon mellom trenere og spillere)  Regler.
Kick Off VASK 2000 Evaluering av 2011 sesongen Status Mål for 2012 sesongen Cuper 2012 Pizza og brus!!
Follo HK Damer inviterer til håndballakademi for jenter født 2004, 2003, 2002 og Lever og drømmer du håndball? Da er dette tilbudet noe for deg.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
Flest mulig - lengst mulig - best mulig Foreldremøte J07 høst 2016 Agenda for møte Presentasjon av trenerteam Mål for sesongen sportslig og sosialt Treningstider.
Vestre Aker Fotball VESTRE AKER FOTBALL G2010 Plan for 2017.
Klubben for alle.
Forslag innøvde trekk 5`r fotball «Skap overtall!!!»
KOLLMYR SKOLE NETTAVIS Desember 2013.
Foreldremøte G nov.
Foreldrevettregler Som foresatte og foreldre kan du bidra til å gjøre barnefotballen til en opplevelse for barna. Her er noen huskeregler: Møt opp til.
Workshop for u-10 og u-12 Mandag 6/
R A U S H E T Gjennomføring av workshop (1)
Modul 1.1 Utvikling av skiferdighet
Utskrift av presentasjonen:

Sportsplan for Bødalen IF ALLIDRETT OG UNGDOMSFOTBALL

Hovedpunkter Våre mål Sportsstyret (organiseringen) Allidrett Fotball Krav til aktiviteter Mål om allsidig trening Forslag til treningsprogram for 4, 7 og 11 åringer Husk (kjøreregler) Mål for Allidrettssesongen Fotballsesongen Krav til trenere og oppmenn Styret i klubben

Våre mål Vårt hovedmål er å engasjere og få flest mulig barn og unge i Bødalen til å drive med fysisk aktivitet Barna skal ha det gøy når de er med på aktiviteter i Bødalen IF Barn og ungdom skal føle at de mestrer og presterer noe positivt Alle barn/ungdom skal bli sett

Sportsstyret Allidrett og ungdomsfotball Allidretts-leder Nestleder allidrett Fotball-leder Nestleder fotball Materialforvalter Trenere og oppmenn De aktive barna og deres foreldre

Allidrett Allidrett er ment som et allsidig idrettstilbud hvor barn mellom 4 og 10 år får stifte bekjentskap med flere idrettsgrener I vårt lokalsamfunn og våre gymsaler er det noe begrensede muligheter for å være innom alle idrettsgrener. Det er en utfordring for hver enkelt trener å finne på varierte aktiviteter Vi vil stille krav til våre trenere om allsidig trening og at de samme øvelsene ikke skal gjentas for ofte

Fotball Vi har fotball for alle grupper fra det året barna fyller 7 år (sommeren i 1. klasse), til og med det året de fyller 12 år På grunn av klubbens dårlige banekapasitet har vi måtte sende våre barn til Slemmestad når de starter med 11`er fotball. De siste årene har vi beholdt jentene hos oss, da det ikke finnes tilbud til jentene i Slemmestad Fra barna er 7 til 10 år spiller de 5`er fotball (4 utespillere + keeper.) De spiller på en halv 7`er bane Fra 11 til 12 år spiller de 7`er fotball (6+ keeper). Det spilles på en halv 11`er bane Fra 13 år spilles 11`er fotball Vi stiller krav til våre trenere om at det skal være allsidig og morsom trening – fotball er ikke bare fotballspilling

Aktiviteter som bør være med i allidrett Balansetrening Turn Bevegelighet Ball-lek (Fotball,Håndball,kanonball, innebandy, volleyball, basketball, generell lek med ball for å beherske dette elementet) Ski Skøyter (grusbanen vil ha is i jan og feb) Orientering – Enkel orientering med symboler, vanlig orientering med kart og kompass, refleksorientering Svømming Sykling Friidrett – det er fint å bruke grusbanen til 60m, lengde, kast med liten og stor ball Sangleker Barneleker, som haien kommer, alle min kyllinger, halesisten, osv (for de eldre legger man ball til på alle lekene, slik at vanskelighetsgraden økes og man får inn ballkontakt) Reaksjonstrening Styrketrening Stasjonstrening Hoppetau, strikk, slengtau Spensttrening

Fotball – hva bør være med på trening Ballfølelse – Ball kan brukes i flest mulige leker, ikke bare fotballrelaterte øvelser. Bruk for eksempel ball i leken Haien kommer Spilleforståelse – Forklar regler muntlig, stopp spillet og forklar regler, terp inn riktig kast og bruk kjegler for å markere deres område på banen Teknikk – Dribling av kjegler, ball i bena til enhver tid, lage hinderløype hvor ballen skal være i bena gjennom hele løypa. Øve inn finter slik at alle til slutt kan bruke disse i kamp. Ta fotball-merket (fotballforbundet har laget hinderløype for barn og ungdom som skal gjøres med presisjon, på tid) Spenst - kan trenes både ute og inne, med hoppetau, trappehopping, spensthopp på flatmark osv. Hurtighet - sprinttrening, reaksjonstrening, intervalltrening Bevegelighet - husk å tøye de store muskelgruppene for å opprettholde bevegelighet. Fotballspillere er kjent for liten bevegelighet, dette kan føre til stor belastning og skader Styrketrening – med kroppen som vekt Gå på ski og skøyter om vinteren – dette er trening av de store muskelgruppene, samt balansetrening og styrking av ben, ankler osv. Lek og ha det gøy Fotball er IKKE bare å spille fotball Vår klubb har som mål å leke inn fotballforståelse og teknikk Fotball skal være GØY – allsidig trening

Hvordan nå våre mål om allsidig trening Vi må lage et idéhefte til trenerne Kjøre egne idékurs for trenerne – hvor vi gjennomgår aktivitetene i idéheftet Alle trenere og oppmenn får et idéhefte, med aktiviteter som kan brukes på alle aldersnivå Sende trenere på aktivitetslederkurs - allidrett, fotball Alle trenere stiller forberedt til timene

Forslag til treningsprogram for 4 åringer Kl. 1700 - Sitte i ring, sende ball rundt og si navnene sine Kl. 1705 – Sanglek. F.eks, boogi, boogi Kl. 1710 - Oppvarming: Til musikk løper vi rundt og tar i gulvet ved signal, krabber, rygger og hinker ved signal Kl. 1720 - Hovedtema: Kosedyr. Hoppe over kosedyret. Kaste kosedyret i lufta og ta det imot. La kosedyret sitte fast mellom knærne mens vi går. Kaste kosedyret til en annen osv. Kl. 1735 - Balanse og kroppsbeherskelse: Balansere på hoppetau, balansere på benker, matter som man snurrer kråke og ruller tømmerstokk Kl. 1750 – avslutning: Trylle dem til dyr og maskiner osv. Nå er du en elefant, en racebil, hokuspokus (lag tryllestav) Kl. 1758 – roe alle ned, ved at de skal ligge på gulvet, lukke øyene og kjenne at kroppen er tung Takk for i dag.!!

Forslag til treningsprogram for 7 åringer Kl. 1800 – samles i ring, sender ball og sier navnet til den ved siden av Synger bevegelsessang, f.eks. Hun hadde hatt og frakk og paraply Kl. 1810 – oppvarming med musikk. Alle løper rundt og legger seg ned når musikken stopper Kl.1820 – nord, sør, jordskjelv, flom Kl. 1830 – hovedtema – rokkering. Hva kan vi gjøre med en rokkering: rundt maven, rundt begge armene, rundt bena , kastes opp i taket, hoppe over, brukes som ratt, løpe rundt.osv. Avslutning av hovedtema. Alle legger rokkeringene på gulvet og løper rundt til musikk. Når musikken stopper må alle finne en rokkering å stå i. Samle inn rokkeringene etter hvert, slik at det til slutt bare er noen få ringer igjen og de må samarbeide for å få plass Kl. 1850 – stafett med tre lag. Drible kjegler med ball Kl. 1857 - Avslutning: alle ligger stille i en ring, lukker øynene og kjenner at kroppen roer seg ned. Slukk lyset Takk for i dag!!

Forslag til treningsprogram for 11-åringer Innetrening om vinteren: Kl. 1900 – oppvarming, jogge rundt i ring Kl. 1905 – nord, sør, jordskjelv, flom Kl. 1910 – Haien kommer med ball i bena på alle fiskene Kl. 1915 – Bevegelighetstrening. Tøye ut de store muskelgruppene; legger, lår Kl. 1920 – hovedtema – styrketrening. Løpe til den første streken i gymsalen og tilbake. Løpe til neste strek, ta 10 armhevinger og løpe tilbake. Løpe til neste strek, ta 10 sit-ups og løpe tilbake. Til slutt løpe til enden av gymsalen, ta 10 spensthopp x 3 (5), osv etter hvor god form de har Kl. 1935 – presisjonsskyting med ball, drible kjegler, løpe med ball og gjøre helvending med finte Kl. 1947 – hjørnefotball Kl. 1958 – Avslutning med lett uttøying Takk for i dag!!

Husk Vi skal ta vare på alle våre aktive barn Ingen skal prioriteres fremfor andre pga. dyktighet, eller udyktighet Husk å lage utfordringer for de dyktigste barna, men ikke la de bli ”stjerner” Alle barna skal få like lang spilletid på fotballbanen, om de er flinke eller ikke. Det er først som 13-14 åringer enkelte begynner å blomstre som idrettsutøver. Spilletid er ofte det som skal til for å få frem usikre spillere

Mål for allidrettsesongen Alle barna skal lære en ny lek, i hver sesong Alle barna skal bli dyktigere motorisk hvert år Alle barna skal føle at de behersker den aktiviteten de lærer – derfor må nivået for aktivitetene dekke alles behov, både høy og lav dyktighet Det skal være gøy på trening Alle barna skal ha deltatt på aktiviteter både ute og inne i løpet av sesongen Det skal arrangeres en felles avslutning for barna hvert år Alle skal bli sett på trening og alle bør ha fått ros for minst en eller flere prestasjoner på trening gjennom sesongen

Mål for fotballsesongen Alle skal spille flest mulig kamper Alle lag bør hver med på 2 cuper, i tillegg til seriespill Få alle på laget på scoringslista Alle bør få prøve seg som keeper Alle spillere bør få ros for en eller flere prestasjoner i løpet av sesongen Alle bør øke sin fotballforståelse i løpet av hver sesong. Lære en ny regel, eller en ny teknisk øvelse

Krav til trenere og oppmenn Alle trenere skal møte forberedt og presis til treninger Alle trener og oppmenn skal holde laglister oppdaterte Alle trenere og oppmenn skal lese og svare på e-post fra styret, innen tidsfrister

Hva lagets brukere kan forlange av styret i klubben Styret i klubben skal legge til rette treningssted og tid for alle lag Styrene i klubben skal sørge for at trenere, oppmenn og aktive utøvere får støtte og inspirasjon