Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bakgrunn Noen eksempler er avanserte for deltakere som starter på null. Derfor bør man for bruke tavle / flipover eller enda bedre: Gi deltakerne kort.
Advertisements

Vi gikk på kurs høsten 2013 og spiller nå fast i klubb – hvorfor?
”Til Start” Treningsprogram for unghest
Gardermoen BK 22. April Hva er klubbutvikling? Klubbutvikling er alle tiltak i klubben som bidrar til å løfte klubben fra en nå-situasjon mot en.
4 Bruk øynene riktig.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing
Ringeriksbadet - orientering og status drift
Matematikk for yrkesfag
CSK Håndball J-2000 Foreldremøte kl
VELKOMMEN TIL KURS VK 1 ”Spill Bridge 2”. NYTT OPPLÆRINGSMATERIELL  BOKPAKKE SOM INNEHOLDER CD OG KORTSTOKKER.
UTBREDELSETEKNIKKER MINIBRIDGE – LYNKURS. BRIDGE PÅ BRIDGE PÅ MARIANNE UTARBEIDET BROSJYREN I FORBINDELSE MED KAMPANJEN ” VÆR EN BRIDGEVENN.
Forbedringskunnskap kan læres gjennom personlig forbedringsarbeid
Daglig leder program Samling 2, Hensikt Program samling 2 – 2013 Onsdag 16.oktober Velkommen, intro og 5.min presentasjon av fremdriftsplan.
Velkommen til Minde skole
Kapittel 2 Delkontrakt, utgang og slem. Fra sist (1) • NS spiller mot ØV • To deler • Meldedel bestemmer • hva som bli trumf og hvor mange stikk som skal.
Nasjonalforeningen Os helselag i samarbeid med Os skole
Velkommen som konfirmant i Asker kirke!!
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
PRESENTASJON. IFØLGE DISSE MÅLINGENE BRUKTE JEG MEST DATA OG TV, MEN DE BLE IKKE ELT NØYAKTIGE OG HELGEN VAR IKKE HELT VANLIG SIDEN JEG HADDE BURSDAG,
44 Hector om skikk og bruk I Norge
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Impulsuka 2013 Kristiansand
Norsk friidretts ungdomskomitè. Meg! Navn: Thomas Hordnes Alder: 22 år Yrke: Student, Universitetet i Stavanger, Bygg ingeniør Drev aktivt med friidrett.
Lær bridge med Mo Bridgeklubb
NBF – ♥ for rekruttering Marianne, 32, samboer Oppvokst i Mo i Rana, bosatt på Vestlandet de 10 siste årene, bor på Sørlandet og har kontor på Ullevål.
Bridge – Et spill for livet. Velkommen til NBF! Breddeorganisasjon hvor klubbene er ryggraden! Etablert Hotel Bristol i Oslo 430 klubber – 25 kretser.
Spill bridge 2 KAPITTEL 2 Repetisjon av svarhåndens første melding Mer om Finesser.
Leirskole i uke 18.  Alle har selv ansvar for å organisere denne delen.  Avgang fra Arna stasjon mandag 30. april kl  Vær ute i god tid!  Fredag.
Malverk intern produktopplæring
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
Organisering og arbeidet i kommunene
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
Bearbeide og presentere interessante bridgespill
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
Opplæringskontorets hjørne
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
STUDER SMARTERE Kurs i studiestrategi Modul 1 Bli en bedre student Lene Røsok Dahl Karriereveileder, BI Karriereservice Velkommen på kurs Presentere.
Foreldremøte Firebirds
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Ingeborg Amundrud og Åshild Vassend Holm
SPILLER- OG FORELDREMØTE
kurs i depresjonsmestring
NÅR: FRA FREDAG 24. APRIL KL TIL SØNDAG 26. APRIL KL. 14. STED: GULSRUD LEIRSTED VED TYRIFJORDEN HVEM: ALLE SOM HAR LYST PRIS: BARN: 0-1 ÅR: GRATIS.
NIDELV IL - VEKTLØFTING Litt info om oss og vektløftersporten.
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
Første spillermøte fotball jenter 2001 om sesongen januar 2015.
BARNEFOTBALLKVELDEN BARNEFOTBALLKVELDEN Norges Fotballforbund | Barnefotballkvelden - NFFs nysatsing for 2010 Barnefotballkvelden.
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2002 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Vibeke IT-seksjonen LU - LUVIT brukere våren PUS Luvit undervisning våren 2001 Hvordan lære opp studentene i LUVIT?
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Livsstilsending - uke 5 -
Using the personalized system of instruction in an introductory programming course Hallgeir Nilsen Universitetet i Agder.
Kurs høsten 2015 Praktiske opplysninger om kurset: Kurset blir ledet av godkjente kursledere. Kurset går over ganger og varer i 2 ½ time. Det er.
Per Håvard Frilund Orientering Åndalsnes ungdomsskole Onsdag
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Oslo/Akershus Bandyregion arrangerer Trener 1
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Velkommen til skyteskole
Praktisk bridge Spill 16.
Kursdeltakerundersøkelsen Deltakernes opplevelse av oss
- Ta kontakt med kursledere:
Kurs for NTF medlemmer Tema: Arbeidsmiljøloven og HMS. Kursdeltakerne deles inn i 4 grupper som sammen skal løse en oppgave (2-3 sider) Kurset blir avholdt.
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Utskrift av presentasjonen:

Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland

Lær bridge på en helg • Kurset bygger på lynkurs (se eget opplegg for 3-timers lynkurs)…lynkurs 3-timers lynkurs • …eller at man kjenner begrepene som dekkes i kapittel 1 & 2 i boken. • Helgekurset dekker hovedpunktene i hele ”Spill Bridge 1” og tilsvarer et 10-kvelds nybegynnerkurs.

Tilpasninger til lokale forhold • Opplegget som er skissert under kan om ønskelig justeres på flere måter for å passe kursdeltakerne. • For eksempel kan det holdes på to ukedager i stedet for en helg. • Eller man kan komme raskere gjennom teorien i kurset ved å kutte ned på spillingen og samle denne i en bolk på slutten.

Teorimengde • Studenter er vant med å forholde seg til ny teori. Har deltakerne en annen bakgrunn, er det mulig man bør beregne litt bedre tid, eventuelt at man ikke går gjennom hele boken. • Kurset kan for eksempel holdes på to ukekvelder i stedet for en helg, der en samler teorien på disse kveldene og tar spillene i påfølgende kvelder.

1 assistent pr bord • For å gjennomføre et såpass stramt opplegg er det viktig å ha nok mannskap. Helst en assistent ved hvert bord. Kursholder og assistent(er) bør samsnakkes godt på forhånd. • Pedagogisk: Det er svært viktig å understreke at det blir mye nytt stoff og at man ikke kan forvente å huske alle ting. Man vil imidlertid få oversikt raskt og den teorien man mangler, vil falle på plass etter hvert som man spiller etter kurset.

Lysark på bridge.no • Vi brukte lysarkene som er basert på boken og som ligger på NBFs hjemmesider.NBFs hjemmesider • Det er utarbeidet en oppsummering av hvert kapittel i boka som deltakerne får. Bruk ferdig dublerte spill, gjerne et sett pr bord (evt. pr 2 bord). Kortfil ligger på NBFs hjemmesider.Kortfil

Lørdag • – 11.30: Praktisk info, presentasjon av deltakere og instruktører, repetisjon av begrepene fra lynkurset • – 12-30: Gjennomgang av kapittel 3. Deretter deles deltakerne i grupper på 3 og 2 og melder og spiller ett spill hver. • – 13.50: Gjennomgang av kapittel 4. Deretter deles deltakerne i grupper på to og melder spillene tilhørende kapittelet. Spillene er dublert slik at de holder kortene i hånden. Man skal være NS i de odde spillene og ØV i de jevne spillene. • – 14.20: Matpause • – 15.50: Gjennomgang av kapittel 5. Oppdeling i grupper som etter kapittel 3. Alle er spillefører en gang. De som blir raskt ferdige melder flere spill. • – 16.55: Gjennomgang av kapittel 6. Melder bare som etter kapittel 4. Man skal være NS i de odde spillene og ØV i de jevne spillene. • – Gjennomgang av kapittel 7: Melder bare. Man skal være NS i de odde spillene og ØV i de jevne spillene.

Søndag • Siden siste kapittelet omhandler motspill, må disse spillene både meldes og spilles. Alle de andre kapitlene egner seg godt for bare å melde. • Man bør ha omtren 75 – 80 minutter til siste kapitlet. Da har man også tid til en kort oppsummering og litt om videre oppfølging. Kapittel 11 (Sperremeldinger), har lite teori og kan gjøres litt raskere enn de andre. Vi tok en halvtime matpause og brukt litt over en time på Kapittel 8 – 10, litt under en time på kapittel 11 og 80 minutter på kapittel 12. I praksis avslutter man når planlagt tid er brukt selv om ikke alle har fått meldt alle spillene. Tross alt får spillerne langt mer trening på meldinger enn et vanlig kurs. • I forbindelse med kapittel 10, er det naturlig at deltakerne går sammen to og to. NS melder på de odde spillene, ØV på de jevne. For de andre kapitlene, passer det å være 3 per bord.

Oppfølging viktig! • Klubben arrangerer spilling under veiledning på mandager (som er klubbkveld) fra kl slik at folk kan gå rett fra studier/jobb. • Det blir mest vekt på spilling og repetisjon av teori ved behov og mindre konkurranse. • I starten tenker vi å bruke en del av spillene som hører til boken.

Tilpass spillingen til brukerne – ikke motsatt • Senere tenker vi å starte lagkamper kl 16.30, 17.30, osv. der antall spill øker etter hvert som de blir mer erfarne. • Når de spiller fort nok og har lyst, kan de prøve seg på den ordinære klubbspillingen. • Første kveld vil fortrinnsvis være med en erfaren spiller.