VRI.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
s. 1 Erfaringer og visjoner for FoU- arbeidet i Nordland Fylkesråd for utdanning Unni Gifstad Alta 27. Februar 2011 Foto: Nordland Reiseliv.
Advertisements

1 VRI Trøndelag Opplevelsesnæringer Et historisk og teknologisk midtpunkt, men samtidig en kreativ og nyskapende region! Hvordan kan vi formidle,
VELKOMMEN KICK OFF INTELLIGENTE HELSE OG OMSORGSTJENESTER.
Næringsrettet forskning og utdanning Petter Westnes, RF-Rogalandsforskning Martin Gjelsvik, RF-Rogalandsforskning Kjetil Alfsnes, Rogaland Kunnskapspark.
VRI Møre og Romsdal VRI Møre og Romsdal Referansegruppen for offentlig sektor mars 2014 Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd og Møre og Romsdal.
1 Velkommen til Høgskolen i Østfold. Noen nøkkeltall fra Høgskolen i Østfold Høgskolen i Østfold har ca studenter og ca. 500 ansatte Omsetning.
NHO støtter ”stramt budsjett” for å gi norsk næringsliv et nødvendig løft… …innenfor et stramt budsjett må det i tillegg gjøres prioriteringer som stimulerer.
VRI - OPPLEVELSESBASERT REISELIV Prosjektskisse Tjøtta 13. Sept 2010 Britt Hansen.
Foresight Norge Regional foresight – en nøkkel til innovasjon? PF Nettverk for Fremtidstenkning Oslo, 4. mars 2008 Innledning v/Jan Dietz.
Regionplan Agder 2020 Presentasjon for Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling.
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
Historien  NFR-satsing overfor høgskolene siden slutten av 90-årene med sikte på næringsrettet arbeid  Sjømatklynge Nord  Næringsrettet høgskolesatsing.
Velkommen til Buskerud, Telemark og Vestfold !
Forskningsbasert Kompetansemegling i Nordland – organisering og status Et samarbeid mellom: Nordland fylkeskommune Innovasjon Norge – Nordland Nordlandsforskning.
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Prosjektledesamling nHS, Molde okt 2005
Regionale forskningsfond
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
Forskningsbasert kompetansemegling Status og veien videre nHS-samling januar 2006.
Flere årsaker til gjennomgang av virkemidler for regionale innovasjonssystem (”Systemtiltakene”) Endinger innen virkemiddelapparatet Framveksten av SkatteFUNN-prosjekter.
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
I samarbeid med sentrale private og offentlige partnere ønsker SINTEF Byggforsk og NTNU å etablere Klima 2050 som et senter for forskningsdrevet innovasjon.
Ragnhild Johnson Mail: Kompetansemegling for Innovasjon i offentlig sektor.
Regional satsing for mobilisering og kvalifisering S3-seminar Nordland, Anja Gjærum, Forskningsrådet.
VRI-Virkemidler for regional forskning og innovasjon.
 Hav  Klima, miljø og miljøvennlig energi  Fornyelse i offentlig sektor, bedre og mer effektive velferds-, helse- og omsorgstjenester  Muliggjørende.
Regionale konferanser - Utvikling av virkemidler for regional FoU og innovasjon (VRI)
Alstahaug Formannskap Sentrum Næringshage -Regional forretningsklynge med kontorfasiliteter i Mosjøen, Sandnessjøen og Trofors -Del av SIVA’s.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Velkommen til prosjektledersamling for VS2010, nHS, kompetansemegling og Universitetspilotene Oslo, mars 2007.
Nytt fra Forskningsrådet Kompetansemeglingssamling, Lillehammer 15.mars 2006.
Regional innovasjonsstrategi for Nordland Una Sjørbotten 11.Juni 2014 Foto: Peter Hamlin.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
1 Agderforskning AS En presentasjon Samling for kompetansemeglere – Kristiansand 30.mai Torunn Lauvdal.
VRI Trøndelag Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd gjennom programmet Virkemidler for regional FoU og innovasjon – VRI Prosjektansvarlig: Nord-Trøndelag.
Revidert programplan VRI Anja Gjærum Informasjonsmøte om VRI 22.april 2013.
TEMA: MANGFOLD I STYREROMMET DEN REGIONALE STYREDAGEN // 7. Mars 2006.
FoU i Havbruksnæringen. Om VRI og Blue Planet AS Eid av bedrifter med felles interesse for å utvikle sjømatindustrien Program for økt kobling mellom næringsliv.
Resultater og mål for energiforskningen i Norge Status på Stratos, 7. September 2011 Arvid Hallén, Norges forskningsråd.
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
Årets norske Leanvirksomhet
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet
MARKOM2020 Et langsiktig utviklingsprosjekt for maritim professjonsutdanning Norge skal ha maritim profesjonsutdanning i verdensklasse.
På sporet av en lokal frivillighetspolitikk?
Sluttkonferanse Opplevelser i nord
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
35 MILLIONER TIL GRØNN VERDISKAPING Status per 30. august 2017.
Hvorfor regionale møter?
Dialog Elektronisk medisineringsstøtte - fra apotek til mage
Lars Espen Aukrust, divisjonsdirektør
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Status Biotek 2012-prosessen Ny bioteknologisatsing fra 2012.
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Regionale utviklingstrekk og konsentrasjonstendenser
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Sammen for en bedre kommune
Blågrønt innovasjonssenter i Nordland Hva kan et slikt senter være?
SkatteFUNN Eirik Normann,
Regional koordinering eHelse og velferdsteknologi i Agder
Årets norske Leanvirksomhet
Kommunesektorens bruk av FoU
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Årets norske Leanvirksomhet
Årets norske Leanvirksomhet
Årets norske Leanvirksomhet
Evaluering Regionrådet
Universitetet, IPR og næringsliv
Årets norske Leanvirksomhet
Utskrift av presentasjonen:

VRI

Hva og hvordan? Hva er VRI Hvordan virkeliggjøre dette? VRI Innlandet Et forskningsrådsprogram: Virkemidler for regional FoU og innovasjon (VRI)  Forskningsrådets hovedsatsning på forskning og innovasjon i norske regioner Hvordan virkeliggjøre dette? En hovedidé er å styrke regional samhandling  … for å stimulere kunnskapsutvikling og innovasjon og dermed verdiskaping VRI Innlandet Reiseliv Bioøkonomi 

Virkemidler Dialog og medvirkning Bred medvirkning for å styrke utviklingsprosesser Fokus på organisering av utviklings- og innovasjonsprosesser Skape møteplasser og /-arenaer Identifisere utviklingsoppgaver som best kan løses gjennom samarbeid og felles læring VRI Innlandet reiseliv har forsøkt å bruke Destinasjonsselskaper som samarbeids- og dialogarenaer Næringshage og kunnskapspark som arena for mobilisering av virksomheter Mindre grupper av bedrifter/virksomheter Konferanser Seminarer Senter for reiselivsforskning

Virkemidler forts. Kompetansemegling Bedriftsprosjekt Personmobilitet En person/gruppe som oppsøker og hjelper bedrifter å finne riktig FoU- kompetanse til utviklingsprosjekter Bedriftsprosjekt Støtte til mindre FoU-prosjekter i bedrifter med liten eller ingen FoU-erfaring Personmobilitet Utveksling av ansatte mellom næringsliv og forskning/utdanning Skal stimulere samarbeid og kunnskapsutveksling