SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE. På Lier videregående skole gis det opplæring i ordinært løp: ›1 gruppe Vg1 Service og samferdsel ›1 gruppe.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FAGBREV PRAKSISKANDIDATORDNINGEN FAGSKOLE
Advertisements

Ditt valg! Idrettsfag • Musikk, dans og drama Studiespesialisering
Studieforberedende utdanningsprogram
Øvelse i utdanningsvalg for foresatte i grunnskolen
Muligheter og hindringer for yrkesrelevant utdanning i service og samferdsel – et program med korte tradisjoner i lærefag. Ragnvald Holst-Larsen Student.
Velkommen til Service og samferdsel VG2
NYE UTDANNINGSTILBUD INFORMASJONSMØTE 12.FEBRUAR 2014.
Nytt utdanningsprogram
Fagarbeider i bibliotek
Velkommen til Service og samferdsel VG1
Ca 1300 elever Ca 130 lærere Studiespesialiserende.
Marirosa Seu Stokkmo og Assad Nasir
Service og samferdsel gir deg utdanning innenfor følgende områder:
Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere
Veien videre etter ungdomsskolen
UTDANNINGSPROGRAM SERVICE OG SAMFERDSEL
Entreprenørskap som en del av prosjekt til fordypning
Utdanningsvalg 10.klasse
Utdanningsvalg 10.klasse
Utdanningsvalg 10.klasse
UTDANNINGSVALG 10.KLASSE
Utdanningsvalg 10.klasse
Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering.
Dobbel kompetanse 4 årig løp
Velkommen til Foreldremøte Tertnes videregående skole.
Videregående opplæring. Hva er videregående opplæring? Inngangsporten til videre studier og til yrkeslivet:  Studieforberedende opplæring legger vekt.
Service og samferdsel IKT-servicefag Reiseliv Salg, service og sikkerhet Transport og logistikk IKT-servicefaget Reiselivsfaget Resepsjonsfaget Kontor-
Logistikk NDLA side 77 til 92.
SERVICE- OG SAMFERDSEL Utdanningsveier Fag- og timefordeling Læreplass Studiekompetanse mm.
Hva tilbyr Gand? Vg1 TIP  vg2 Kjøretøy og vg2 bilskade/lakk og karosseri Vg1 Bygg- og anleggsteknikk  vg2 Byggteknikk Vg1 Helse- og oppvekstfag 
Polarsirkelen videregående skole. Utdanningsprogram Studieforberedende Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Medier og kommunikasjon Kunst,
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
Gjeldende per Side 1 Ditt valg! Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Bygg- og anleggsteknikk Design og håndverk Elektrofag Helse-
Hedmark fylkeskommune. Organisasjonskart HFK Fylkesrådet i Hedmark Fylkesråd 26. oktober Fra venstre leder Per-Gunnar Sveen (Ap), nestleder Aasa.
Service- og samferdsel Presentasjon for 10. klasser Januar 2010.
Velkommen til Informasjonsmøte for foreldre OM VIDEREGÅENDE OPPLÆRING.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
FYR – SETT FYR PÅ MATEMATIKKEN ØNSKER Å – SÅ ELEVENE FORSTÅR DET.
Velkommen til foreldremøte 10. trinn. Hvem er jeg - hvor vil jeg – hvilket valg skal jeg ta?
Avvikssystemet Risk Manager Erfaringer fra Kristiansund videregående skole og Fagskolen i Kristiansund.
FORELDREMØTE 10. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
4 ÅRIG DOBBELKOMPETANSE SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE.
ELEKTRO PRAKSISDAGER HØST Dine mål og muligheter ›Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse. Det er mulig å oppnå yrkeskompetanse.
HELSE OG OPPVEKSTFAG UTDANNINGSVALG 10.KLASSE November 2016.
YrkesfaglIge utdanningsprogRAM
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre
Markedsføring.
Framtid - Samspill - Skaperglede
ELEKTRO Praksisdager HØST 2017.
Opplæringskontorenes rolle
Norsk skole.
Design og håndverk VG1 Praksisdager HØST 2016.
1.mars 2018 Videregående skole.
Utdanningsvalg 10.klasse
TREÅRIG GJENNOMGÅENDE LØP,
Utdanningsvalg 10.klasse
Design og håndverk VG1 Praksisdager HØST 2017.
UTDANNINGSVALG 10. KLASSE
Service & Samferdsel Med tilliggende herligheter …
Nytt og nyttig Rådgiverkonferanse oktober 2017 Foto: Thor-Wiggo Skille.
4 årig dobbelkompetanse SERVICE Og SAMFERDSEL
Informasjon om videregående skole 2018
Informasjonsmøtet for våre eksterne samarbeidspartnere
Lier videregående skole utdanningstilbud
Velkommen til Service og samferdsel
Velkommen til Service og Samferdsel
SKOLEUTVIKLING GJENNOM ERASMUS+
Siste opptak Service og samferdsel Vg1 2019/20
Utskrift av presentasjonen:

SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE

På Lier videregående skole gis det opplæring i ordinært løp: ›1 gruppe Vg1 Service og samferdsel ›1 gruppe Vg2 Salg, service og sikkerhet ›1 gruppe Vg2 Transport og logistikk

Dine mål og muligheter ›I utdanningsprogrammet service og samferdsel utvikler du ferdigheter i å etablere og drive egen virksomhet ›Utvikle forretningsideer, bli markedsorientert, styre økonomien og vareflyten. ›Du forbereder deg for jobber i butikk, på kontor, innenfor reiselivsnæringen, resepsjonsarbeid, som vekter, yrkessjåfør og andre logistikkyrker. Disse yrkene er alle betydningsfulle yrker som utgjør en stor og ikke minst viktig del av norsk næringsliv. Alle yrkene er serviceyrker som skal tilfredsstille kundenes ønsker, krav, behov og forventninger.

Opplæringsløp ›Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse med fagbrev. ›Det er mulig å oppnå studiekompetanse enten ved å ta allmennfaglig påbygging etter Vg2 etter å ha tatt fagbrev.

Viktig å tenke på ›Som framtidig ansatt i serviceyrker er det viktig at du er utadvendt og positiv til å jobbe sammen med andre mennesker. Du må også tenke på at egne holdninger og atferd er svært viktig for å skape gode relasjoner til dine framtidige kunder. For å oppnå dette må du bli flink til å kommunisere, ta initiativ og ansvar, like utfordringer, være kreativ og ha respekt for andre. ›Trykk på linkene nedenfor og du vil finne mer informasjon om utdanningsprogrammet service og samferdsel. › › ›

Tema du får jobbe med på praksisdagen Markedsføring og salg Vi vil her ha fokus på idemyldring, utvikling og presentasjon av produkt- /forretningsidé. Dere vil bli delt inn i grupper og får til disposisjon papir/pc og skrivesaker. Premiering Kompetansemål salg og markedsføring ›vurdere kundegrunnlaget for en enkel forretningsidé som består av hoved- og tilleggsleveranser. ›Tilpasse salg og markedsføring til kjøper- og selgerrollen i forbruker-, bedrifts- og institusjonsmarkedet. ›Vurdere trender i utviklingen av ulike produkter og tjenester, og tilpasse produkt og tjenesteleveranser etter dem.

Tema du får jobbe med på praksisdagen Transport og logistikk ›Informasjon om faget – filmfremvisning ›Demonstrasjon av truck og truckkjøring ›Stropping og sikring av last Kompetansemål transport og logistikk ›beskrive næringens krav til ansatte og bedrifter og hvilke etiske normer næringen arbeider etter ›forklare bruksområder for påbygg ›bruke ulike teknikker for sikker lasting og lossing av transportenheter på lastebiler og busser ›sikre last etter gjeldende forskrifter ›håndtere gods og betjene personer på en terminal

Tema du får jobbe med på praksisdagen Transport og logistikk Kompetansemål bransjeteknikk ›håndtere og transportere varer med truck i henhold til gjeldende forskrifter ›bruke og vedlikeholde vanlige tekniske hjelpemidler ›

Tema du får jobbe med på praksisdagen Sikkerhet Vi vil her ha fokus på brannsikkerhet og sikkerhetsfaget. Først vil det bli en kort innføring i sikkerhetsfaget før vi går videre til brannteori. Kompetansemål sikkerhet ›Identifisere mulige brannårsaker, lage og følge en branninstruks og slukke mindre branntilløp ›Vurdere utviklingen i trusselbildet som grunnlag for anskaffelse og utvikling av produkter og tjenester som reduserer risiko.