Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

4 ÅRIG DOBBELKOMPETANSE SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "4 ÅRIG DOBBELKOMPETANSE SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE."— Utskrift av presentasjonen:

1 4 ÅRIG DOBBELKOMPETANSE SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE

2 På Lier videregående skole har vi følgende grupper innenfor service- og samferdsel ›1 gruppe Vg1 ordinært Service og samferdsel. ›1 gruppe Vg1 4 årig dobbelkompetanse service og samferdsel. ›1 gruppe Vg2 ordinært Salg, service og sikkerhet. ›1 gruppe Vg2 4 årig dobbelkompetanse Salg, service, sikkerhet og logistikk. ›1 gruppe Vg2 Transport og logistikk.

3 Opplæringsløp ›I utdanningsprogrammet 4 årig dobbelkompetanse service- og samferdsel velger du fra år en et av følgende lærefag. Salgsfaget Kontor og adm. faget Sikkerhetsfaget Logistikkfaget

4 Opplæringsløp ›Kombinasjonen mellom teori og praktiske erfaringer gir deg både yrkesfaglig kompetanse og studiekompetanse. ›Utdannelsen er mer relevant og aktuell for både for deg og arbeids- og næringsliv. ›Velger du 4-årig utdanning service og samferdsel får du en jevnere fordeling mellom teori og praksis over de 4 årene, og du unngår et avslutningsår med mye teori slik påbyggingsmodellen krever.

5 Muligheter ›Mulighet for spesiell studiekompetanse ›Vg2 – Utveksling og samarbeid med ADC-college i London (avhenger av støtte Erasmus+) ›Teoretisk opplæring kombinert med praktisk opplæring fra 1. skoleuke ›Ettertraktet i arbeidslivet ›Møter etterspørselen etter kvalifisert arbeidskraft innenfor servicenæringen.

6 Tema du får jobbe med på praksisdagen Markedsføring og salg Vi vil her ha fokus på idemyldring, utvikling og presentasjon av produkt- /forretningsidé. Dere vil bli delt inn i grupper og får til disposisjon papir/pc og skrivesaker. Premiering Kompetansemål salg og markedsføring ›vurdere kundegrunnlaget for en enkel forretningsidé som består av hoved- og tilleggsleveranser. ›Tilpasse salg og markedsføring til kjøper- og selgerrollen i forbruker-, bedrifts- og institusjonsmarkedet. ›Vurdere trender i utviklingen av ulike produkter og tjenester, og tilpasse produkt og tjenesteleveranser etter dem.

7 Tema du får jobbe med på praksisdagen Transport og logistikk ›Informasjon om faget – filmfremvisning ›Demonstrasjon av truck og truckkjøring ›Stropping og sikring av last Kompetansemål transport og logistikk ›beskrive næringens krav til ansatte og bedrifter og hvilke etiske normer næringen arbeider etter ›forklare bruksområder for påbygg ›bruke ulike teknikker for sikker lasting og lossing av transportenheter på lastebiler og busser ›sikre last etter gjeldende forskrifter ›håndtere gods og betjene personer på en terminal

8 Tema du får jobbe med på praksisdagen Transport og logistikk Kompetansemål bransjeteknikk ›håndtere og transportere varer med truck i henhold til gjeldende forskrifter ›bruke og vedlikeholde vanlige tekniske hjelpemidler ›

9 Tema du får jobbe med på praksisdagen Sikkerhet Vi vil her ha fokus på brannsikkerhet og sikkerhetsfaget. Først vil det bli en kort innføring i sikkerhetsfaget før vi går videre til brannteori. Kompetansemål sikkerhet ›Identifisere mulige brannårsaker, lage og følge en branninstruks og slukke mindre branntilløp ›Vurdere utviklingen i trusselbildet som grunnlag for anskaffelse og utvikling av produkter og tjenester som reduserer risiko.


Laste ned ppt "4 ÅRIG DOBBELKOMPETANSE SERVICE OG SAMFERDSEL UTDANNINGSVALG 10. KLASSE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google