Kort info om Toppidrettslinjen Olympiatoppen Vest-Norge har i dag etablert en toppidrettslinjen på Tertnes videregående skole, Åsane Videregående skole.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IDRETTSFAG m/bredde eller toppidrett
Advertisements

TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
Studieforberedende utdanningsprogram
Foreldremøte om videregående skole
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
Olympiatoppens treningsdagbok Av: Olympiatoppen, Avdeling Unge Utøvere
Utvikle unge fotballspillere til morgendagens topputøver i fotball
Utfordringer løses i fellesskap
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Team-J Team-J – Tilbud og krav ”Gult - De lekne””Rødt - De ivrige” TilbudTilbud Trening 1-2 ganger pr. uke Muligheter for å prioritere andre.
BSK Alpint sitt treningstilbud BSK Alpint forventer ikke at utøvere stiller på alle treninger eller samlinger, men at de i samråd med foreldre (og ev.
Inntak til videregående opplæring Januar Prosjekt med tema videregående opplæring, yrkesvalg og utdanning Besøk på vgs, ”Åpen dag” uke 3 og 4.
Toppidrett og utdanning
Rådgiversamling 9. januar 2012 Formidling til bedrift og vg3 i skole.
Den videre satsingen på vurdering Samling i kvalitetssikringsnettverk - etterutdanning 2009/
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
NY GIV Kroppsøving Byåsen vgs Ny-Giv kroppsøving, et prosjekt rettet mot elever med IV og karakteren 1 og 2..
Foreldremøte VG1, VG2 ogVG3 St. Paul gymnas 11. september.
TALENTUTVIKLING UNGE UTØVERE NKF - PROGRAM
IMPLEMENTERING AV SPESIFIKKE KURS I TRENERSTIGEN Rica Gardermoen 8-9 desember 2006.
En skole uten funksjonshemmede er en funksjonshemmet skole.
Vågsfjord videregående skole Heggen
Hva er viktig for elevers læring?
-Hvor går veien videre? ”Alt som gjøres for at idrettslaget utvikler seg fra dagens situasjon til en ønsket bedre situasjon.”
Ddddddd "Perioden på Dønski har vært den viktigste i min utvikling".... Kl DØNSKI FOTBALL kk for å legge til tekst Marius Lundemo (LSK)å legge til tekst.
Russetid Eksamen Vitnemål Skoleåret Viktige datoer og perioder: 13. mai til 21. juni: Eksamensperiode 18.mai: Siste ordinære skoledag for Vg3.
ORIENTERING OM EKSAMEN OG KLAGERETTIGHETER Elvebakken Onsdag 6. mai 2015 Torsdag 7. mai 2015.
Idrettsfag. VG1VG2VG3 12 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag) 17 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag)
VELKOMMEN TIL DØNSKI VGS ÅPEN DAG JANUAR HVEM 100 ansatte 8 i ledergruppen 2 rådgivere 1 miljøarbeider 1 systemansvarlig 1 vaktmester ER VI? 70.
Velkommen til kontaktmøte Vg Skolemiljø: klassene, VIP, revy, russ, Fagvalg Vg2 Eksamensperioden Foreldre-/elevsamtale uke 5 og 6, 2016 Møte.
Valg av programområde og fag til Vg2 Et viktig valg for tiden din her på Nadderud, og for veien videre.
Søkning og inntak til vg3 Fristen for å søke skoleplass er 1.mars Alle fag i vg2 må være bestått Unntak: Kan tas inn dersom avgiverskole mener.
Utdanningsprogrammet idrettsfag Eidsvoll videregående skole.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1 ELEVER. 1. SØKING OG INNTAK TIL VG2 Fristen for å søke skoleplass er 1.mars Inntaksregler:  Alle fag i.
Nasjonal demonstrasjonsskole Toppidrett fotball Et samarbeid mellom Ulsrud VGS og Oppsal fotball
Ski videregående skole Kunnskap - Idrett - Kultur - Kreativitet.
TRØGSTAD UNGDOMSSKOLE. RÅDGIVERS/VEILEDERS OPPGAVER; Ansvar for faget utdanningsvalg Ansvar for kontakt med videregående skoler Ansvar for Åpen skole.
Agenda Årets sesong Neste sesong – våre tanker Treninger i vinter Avslutningen for i år.
SØKING TIL VGS. Søker du Vg1? Du må søke tre ulike utdanningsprogram i prioritert rekkefølge. Fører du opp færre enn tre ønsker, vil du kunne bli plassert.
LUS UKE Informasjon fra rådgiver. Hvilke rettigheter har elever som går ut av grunnskolen Inntak på Vg1 på ett av tre prioriterte utdanningsprogram.
Motivasjonsmiljø i ungdomsidretten
Spillerutvikling Region Vest
Rådgiversamling 2016 i Vrådal
Psykiatrialliansen 10 år.
Informasjon fra rådgiver 8. trinn
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre
Bærum SK Lillestrøm SK legge til tekst
Dette er Norges «fineste» idrettsanlegg - midt i byen
Konkurranse grupper Januar 2017
Studiespesialisering
Informasjon om fagvalg for 1ST (studiespesialisering) for skoleåret
Hamar idrettslag – svømming søker hovedtrener/trenere
Idrettsfag Studieforberedende utdanningsprogram
INFORMASJON FRA RÅDGIVEREN
DØNSKI V.G.S IDRETTSFAG.
VALG AV 2. FREMMEDSPRÅK ELLER FORDYPNING PÅ UNGDOMSSKOLEN
Studiespesialisering
Tertnes Videregånde Skole Foreldrekonferanse Vg1 6
Ski videregående skole
Svein-Åge Losnegard Rådgiver
Velkommen til Oslo Handelsgymnasium
Velkommen til foreldremøte
DØNSKI V.G.S IDRETTSFAG.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre
Studiespesialisering
Utdanningsvalg 10. trinn -valg av videregående opplæring
Forkurs i matematikk for opptak til lærerutdanning
Toppidrett på Nydalen vgs
Velkommen til Foreldremøte – 7.trinn
Informasjon om videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

Kort info om Toppidrettslinjen Olympiatoppen Vest-Norge har i dag etablert en toppidrettslinjen på Tertnes videregående skole, Åsane Videregående skole og Voss gymnas som følger studiespesialisering. Dette tilbudet var det første i sitt slag som ble etablert i offentlig regi i landet. Fra høsten 2009 ble det også etablert et skoletilbud innen toppidrett for elever på yrkesfaglig studieprogram på Åsane videregående skole. Følgende idretter er i dag representert på Tertnes og Åsane: fotball, håndball, volleyball, ishockey, fri-idrett (sprint, utholdenhet og kappgang), sykkel, svømming, boksing, triatlon, taekwondo, fekting og tennis. På Voss er følgende idretter representert: Alpint, langrenn, skiskyting, jibbing og freestyle. Totalt har elevene 12 timer trening per uke med basistrening og særidrettstrening. I tillegg til den fysiske treningen gjennom tester som maks-O2 og ironman, og fagdager med idrettsteori. Elevene må også levere inn skriftlige oppgaver som er med på å bevisstgjøre og utdanne dem om arbeidskrav, treningsplanlegging og treningslære innen egen idrett, samt andre forhold som påvirker utøvernes idrettskarriere. 2 timer i uken er basistrening. Trenere på disse timene er alle kvalifiserte basistrenere og engasjert av OLTV. 9timer i uken er særidrett. Her trener hver gruppe for seg,. Trenerne lager treningsopplegg som OLTV får tilsendt og godkjenner. Olympiatoppen sammen med aktuelle særidretter har ansvar for å kvalitetssikre trenere i de ulike idrettene. Teoriundervisning – Programfag toppidrett og kroppsøving Teoriundervisningen som er felles for alle idrettene har Olympiatoppen Vest-Norge ansvar for. Den idrettsspesifikke teorien har den aktuelle særidrett ansvaret for. Det undervises i treningsplanlegging, ferdighetsutvikling, basistrening og kroppsøving. Disse teoritimene legges til fagdag som faget toppidrett har tirsdager hver 6. uke, men innimellom kan også 3 time om fredagene brukes. Elevene kan komme opp i eksamen i faget toppidrett i 1. 2 og 3. klasse. Elevene må også belage seg på å måtte bruke noen av planleggings/fridagen sin på samlinger/teori/temadager i regi Olympiatoppen Vest-Norge. Vi har ulike tema som vi mener fremtidige topputøver må ha kunnskap og kjennskap til! Dette er blant annet kosthold, restitusjon, skadeforebygging, motivasjon, media trening, antidoping osv.

Kommentarer om toppidrettslinjen «Ved starten av et nytt skoleår, vil vi bare få sende en stor TAKK for at Christian har fått gå på toppidrettslinjen ! Han har på alle måter hatt tre flotte år på Tertnes Videregående. Motivasjon for å trene og videreutvikle seg innenfor tresteg og høyde har vært stor hele veien, - og det er fortsatt i aller høyeste grad. Vi synes at Christian har blitt fulgt opp og ivaretatt på skolen på en utmerket måte og at han har lært masse innen idretten. En stor takk til alle dere som bidrar på en profesjonell måte til at ungdommene får utvikle seg videre innenfor det de elsker å holde på med. Med vennlig hilsen mor og far» Vi har fått tillatelse av Christians foreldre til å gjengi en mail som OLTV mottok 16. august 2010 Bjarte Eikanger trener fri-idrett langdistanse/orientering «Jeg trives veldig godt på Tertnes. Elevene er særdeles motiverte og treningsvillige. Mange dyktige og hyggelige kolleger som både inspirerer og jeg har lært mye av. God faglig oppfølging fra Olympiatoppen har gjort meg til en mye tryggere trener.» Morten Kalvenes trener fotball damer «Det mest åpenbare er trenermiljøet, og det man oppnår gjennom det, på tvers av idrettene. Men oppfølgning, videreutdanning og ikke minst tilbud om individuell coaching er faktorer som har bidratt mye til faglig utvikling både fotballspesifikt, pedagogisk og med hensyn til ledelse i denne perioden for meg personlig. Uten det idretts- og fagmiljøet som er etablert ved og rundt toppidrettslinjen, ser jeg ikke at disse mulighetene hadde kommet.» Erlend Sæterstøl, trener friidrett sprint «For meg har det vært veldig nyttig å komme inn i et miljø med fagpersoner fra flere idretter. Det er med på øke min egen kompetanse.» Stein Arve Lohne, trener fotball «Jeg føler jeg har utviklet meg som trener i denne perioden. Det hadde jeg neppe fått til uten det miljøet vi har skapt her».

Søknad om plass på toppidrettslinjen skjer via inntakskontoret sine nettsider, frist 1. mars hvert år. Samtidig sendes et vedlegg med resultater, mål og ambisjoner til Olympiatoppen Vest-Norge på mail: Når vi får inn listen over søkere fra fylket lager hver særkrets en innstilling med en prioritert liste over søkere innen den idretten. Olympiatoppen Vest-Norge gjør det endelige uttaket med bakgrunn i total vurdering utøveren/utøverne, treningsopplegg, trenere, anlegg, og øknomi. Klassen kan max ha 30 elever pr årstrinn. Søkere til Tertnes må ha min. 4 i snitt i skolefagene (unntak Yrkesfag)og være en av de beste innen sin idrett i sin årsklasse samt være målbevist og ha ambisjoner til å nå internasjonalt nivå. Inntak til vg 2og vg3 blir gjort etter ordinære poengberegning i forhold til reglene i opplæringsloven. NB! Dersom eleven viser seg å ikke ha de rette holdninger og/eller har mye fravær på skolen som ikke skyldes idretten og/eller stryker i fag og/eller er mye skadet vil OLTV alle inn til samtale og nytt utdanningstilbud vil bli vurdert For mer info ta kontakt med Olympiatoppen Vest-Norge tlf mail: nettside: region Inntak og søknadsprosedyrer