Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Napoleon Bonaparte. Frankrike var fremdeles preget av kaos og uro etter flere år med revolusjon. Landet var i krig med andre europeiske makter. I denne.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Napoleon Bonaparte. Frankrike var fremdeles preget av kaos og uro etter flere år med revolusjon. Landet var i krig med andre europeiske makter. I denne."— Utskrift av presentasjonen:

1 Napoleon Bonaparte

2 Frankrike var fremdeles preget av kaos og uro etter flere år med revolusjon. Landet var i krig med andre europeiske makter. I denne situasjonen hadde Frankrike behov for en sterk og samlende leder.

3 Napoleon Bonaparte Napoleon Bonaparte ble født på øya Korsika i 1769. Familien var verken rik eller velstående selv om den var av adelsslekt. Som femtenåring begynte Napoleon på krigsskole i Paris. Napoleon brukte bare ett år på å gjennomførte den treårige utdannelsen. Frankrike Korsika Ill: David Liuzzo

4 Napoleon Bonaparte Napoleon gjorde raskt en militær karriere. Frankrike var i krig med en rekke land. Napoleon bidro til at man vant flere slag. Snart var den unge generalen en folkehelt i Frankrike. Man bestemte nå at Napoleon skulle lede en militær ekspedisjon til Egypt.

5 Napoleon Bonaparte Ekspedisjonen til Egypt skulle sørge for fransk kontroll over Middelhavet. Med seg hadde Napoleon flere hundre skip og 35 000 soldater. Til sjøs var britene sterkest, men de franske styrkene klarte å erobre deler av Egypt. Napoleon gjorde mye for å modernisere Egypt.

6 Napoleon Bonaparte

7 I Frankrike var det fremdeles kaos og uro. Da Napoleon vendte tilbake i 1799, tok han makten i landet ved et statskupp. Mange håpet at Napoleon kunne skape ro og orden. Vet du hva et statskupp er?

8 Napoleon Bonaparte Napoleon lagde nye lover for Frankrike. Nå skulle alle være like for loven. Det ble innført ytringsfrihet og religionsfrihet. Alle som arbeidet hardt skulle få mulighet til å gå på skole. Lovene ble kalt Code Civil.

9 Napoleon Bonaparte I 1804 ble Napoleon kronet til keiser.

10 Napoleon Bonaparte Fra år 1800 til 1807 stod Napoleon bak flere vellykkede felttog. I denne perioden vokste Frankrike til å bli den sterkeste staten i Europa. Napoleon lot slektninger styre de landene som ble erobret.

11 Napoleon Bonaparte Napoleon hadde vært gift med sin Josephine siden 1796. I 1809 lot han seg skille fra kona. Ett år senere giftet han seg på ny, denne gang med den østerrikske keiserens datter. I 1811 fikk paret en sønn. Keiseren hadde dermed fått sin arving.

12 Napoleon Bonaparte I årene mellom 1809 og 1811 stod Napoleon på høyden av sin makt. Han kontrollerte da store deler av Europa. Imidlertid var forholdet til den russiske tsaren i ferd med å bli kjølig. Napoleon begynte nå å mobilisere til krig mot Russland. Frankrike Erobrede områder Allierte områder

13 Napoleon Bonaparte Med en hær på 600 000 mann gikk Napoleon til krig mot Russland. Man møtte sterk motstand, men man klarte å innta Moskva. Imidlertid satte russerne fyr på byen. Vinterkulde og matmangel gjorde at Napoleon nå måtte sette kursen hjemover igjen.

14 Napoleon Bonaparte 20 minusgrader, snø og vind, russiske angrep og mangel på mat, medisiner og varme klær; bare ti tusen soldater vendte tilbake fra Russland.

15 Napoleon Bonaparte Tilbake i Frankrike forsøkte Napoleon nå å skrape sammen en ny hær. I Europa gikk flere land sammen i en allianse. Nå ville man fjerne Napoleon fra makten for godt. Visste du at også Sverige sluttet seg til alliansen mot Napoleon? Svenskene ble med mot at de skulle få støtte til å ta kontroll over Norge.

16 Napoleon Bonaparte I 1813 ble Napoleons hær slått ved Leipzig. De allierte troppene satte deretter kursen mot Paris. Napoleon måtte abdisere i april 1814. Napoleon ble nå forvist til øya Elba i Middelhavet.

17 Napoleon Bonaparte I Frankrike hadde man fått en ny konge som folket ikke var fornøyd med. Napoleon ville derfor på ny forsøke å ta makten i landet. I 1815 vendte han tilbake til landet, og folket tok imot ham som en helt. Napoleon samlet atter en gang en hær. Nå rykket han inn i Belgia til det som skulle bli hans siste slag.

18 Napoleon Bonaparte Slaget ved Waterloo i 1815 ble Napoleons avgjørende nederlag.

19 Napoleon Bonaparte Napoleon ble nå deportert til øya St. Helena i Atlanterhavet.

20 Napoleon Bonaparte På St. Helena tilbrakte Napoleon de siste årene av sitt liv. Napoleon Bonaparte døde i 1821. I 1840 ble kisten hans ført til Paris. Det fortelles at to millioner mennesker møtte opp for å hilse keiseren en siste gang.

21 Napoleon Bonaparte Bilde:Lenke:Rettigheter: Forsidehttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jacques-Louis_David_007.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Karthttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/EU_location_FRA.pnghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Karrierehttp://en.wikipedia.org/wiki/File:1801_Antoine-Jean_Gros_-_Bonaparte_on_the_Bridge_at_Arcole.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Urohttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:GuerreVend%C3%A9e_1.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Statskupphttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bouchot_-_Le_general_Bonaparte_au_Conseil_des_Cinq-Cents.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Lovhttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Code_Civil_1804.pnghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Keiserhttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Jacques-Louis_David,_The_Coronation_of_Napoleon_edit.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Alpenehttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Delaroche_-_Bonaparte_franchissant_les_Alpes.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Kone og sønnhttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fran%C3%A7ois_Pascal_Simon_G%C3%A9rard_004b.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Karthttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Napoleoniceurope.png http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License Brannhttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Moscow_fire_1812.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Tilbaketoghttp://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Napoleons_retreat_from_moscow.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Ny hærhttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jacques-Louis_David_017.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Slaghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Husaren_V%C3%B6lkerschlacht_bei_Leipzig.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Nederlaghttp://no.wikipedia.org/wiki/Fil:DelarocheNapoleon.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Returhttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Napoleon_returned.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Waterloohttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Wellington_at_Waterloo_Hillingford.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Skiphttp://en.wikipedia.org/wiki/File:HMS_Bellerophon_and_Napoleon.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright Dødhttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Napoleon_sur_son_lit_de_mort_Horace_Vernet_1826.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/copyright


Laste ned ppt "Napoleon Bonaparte. Frankrike var fremdeles preget av kaos og uro etter flere år med revolusjon. Landet var i krig med andre europeiske makter. I denne."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google