Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Cæsar.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Cæsar."— Utskrift av presentasjonen:

1 Cæsar

2 Cæsar Cæsar's fulle navn er Gaius Julius Cæsar. Han ble
Født 12 juli 100 f. kr og døde 15 mai 44 f.Kr. Faren til Cæsar het Gaius Cæsar den eldre og moren til Cæsar het Aurelia Cotta. Datteren til Cæsar het Julia Cæsaris. Etterfølgeren til Cæsar het Augustus. Den første kona het Gornelia Cinnilla og han hadde henne fra 84 f.Kr-68 f.Kr. Den andre kona het Pompeia Sulla og han hadde henne fra 68 f.Kr-63 f. kr ,og den tredje kona het Calpurnia Pisonis . Cæsar var en diktatord. Han regjerte i nesten hele verden. Ingen var større en han, bare guder. Ingen hadde større makt enn Cæsar. Han hadde alt. romerne beundret han, men ettersom makten økte ble ble også Hatet og misunnelsen større. Cæsar hadde en krans av Laurbær som de romerske generalene Hadde når de hadde vunnet en krig. Det største ønske hans var og blI konge.

3 Cæsar i Egypt Cæsar kom først til Egypt i 48 f.Kr. Han sa at kongen i Egypt skylte han penger. Derfor ba han sønnen til Ptolemaios 12. som nå var død, om penger. Sønnen Ptolemaios 13. hadde en dater hun het Kleopatra. Ptolemaios 13. var redd for at dateren Kleopatra ville sjarmere Cæsar og at hav ville hjelpe hane i kampen om tronen. Cæsar og Kleopatra ble bare elskere . |

4 CÆSAR`S DØD CÆSAR DØDE 15. MARS 44 F.KR. DEN DAGEN CÆSAR DØDE VAR HAN SYK OG VILLE IKKE PÅ MØTE I SENATET. DECIMUS BRUTUS BLE SENT FOR OG LOKKE CÆSAR I FELLEN. CÆSAR BLE TVUNGET TIL OG GÅ PÅ MØTE I SENATET. DE ANDRE HADDE VÅPEN, MEN MÅTTE SKJULE DEM. NÅR CÆSar Kom og satte seg ned samlet alle seg rundt ham. Cimber skulle gi Et signal om at de kunne begynne drapet. Marcus brutus, cæsar`s Gode venn, stakk også cæsar. Cæsar ble veldig lei seg. I løpet av Sekunder rant det blod fra 23 sår. De var overbevist om at cæsar Var død. Kuppet var over. Nesten alle i senatet mente at det var Cæsar`s dom for alt han hadde gjort.

5 Etter Cæsar var død Markus Antonius var en venn av Cæsar. Det ble laget en statue der det viste alle sårene. I begravelsen til Cæsar holdt Markus Antonius en tale for folket. Når han var ferdig så han ned på folket i sorg over tapet av vennen sin. Siden det var så trist tale så alle på morderne. Det var det han hadde planlagt. Markus Antonius viftet med Cæsar's blodige lilla kappe på et spyd det var nesten et flagg. Når han var død slo Cæsar's tropper på skjoldene sine for å ære den døde diktatoren. Det var to av morderene som drepte Cæsar som var blant arvevingene. Cæsar la igjen en liten sum penger til alle romerne og derfor hadde han alles sympati. Det var mange hissige folk som satte fyr på møtesalen der Cæsar ble drept. Etterpå TOK DE MED HAM TIL FORUM OG KREMERTE Cæsar PÅ ET STORT LIKBÅL. Fire måneder senere at Cæsar døde kom det et lyssterk komet opp på himmelen. Det lyssterke kometeret syntes til og med om dagen. Romerne trudde det var et tegn på at herskeren var død, men Romas leder trodde det var et tegn på at han var en gud.

6 Politikk Cæsar var en av Romas to viktigste politikere. Alle som hadde mektige venner eller slektninger hadde større sjanse for å oppnå innflytelse og makt. Cæsar brukte gjerne vold på politiske motstandere. På sin første dag som konsul leste han opp de nye reglene om jordform og Senatet.

7 kilder Bilder: http://office.microsoft.com/nb-no/clipart/download.aspx
Julius Cæsar, romas første keiser. Romerne.


Laste ned ppt "Cæsar."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google