Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering."— Utskrift av presentasjonen:

1 ELLER

2

3 Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering KlokkeE-post Skrivemaskin Kalkulator Lydopptaker Musikkavspiller Lese bøker fra biblioteket Betale parkering

4 Mobiltelefon PC og elektroniske spill Det er ikke lov å benytte mobiltelefon (inkl. dens tilleggsegenskaper*) i den tiden skolen og SFO har ansvar for elevene. Mobiltelefon kan evt. tas med avslått i skolesekken. Det er ikke lov å benytte elektroniske spill i undervisnings- og SFO-tid. (Kommunal forskrift). Det er ikke lov å bruke mobiltelefon, PC eller annet digitalt medium til å henge ut, mobbe eller trakassere andre personer. Overtredelsen vil bli behandlet på samme måte som andre mobbesaker. Hvis handlingen er utført og oppdages på skolen, vil mobiltelefonen bli inndratt og utleveres til foresatte. Hvis slikt skjer utenfor skoletiden, vil skolen informere hjemmet og be om at de ordner opp i saken Se også REGLER FOR BRUK AV IKT-UTSTYR OG INTERNETT VED SKOLEN. Her står bl. a. følgende: Maskinene skal brukes til skolearbeid. Annen bruk (f. eks: chat, spill, sjekking av e-post og generell "surfing") er bare tillatt etter avtale med lærer. Ordensreglement Rød skole

5 Hva skjer?

6

7 Tidsbruk

8 Rapport fra medietilsynet

9

10 Valg av abonnement Barnevakten anbefaler foreldre å velge et abonnement med definerte økonomiske rammer for å redusere faren for overforbruk. Det tryggeste er kontantkort, men abonnement med faste månedsbeløp reduserer også risikoen for høyt forbruk. Flere mobiloperatører tilbyr egne abonnement tilrettelagt for barn og unge. Registrer barnet som bruker Dette for å sikre at barna kun får tilgang til tjenester og innhold du har gitt tillatelse til, og som passer for deres aldersgruppe. Innholdsleverandør plikter nemlig å sikre at det ikke selges innhold som er uegnet i forhold til sluttbrukers alder. Dette gjelder for eksempel skremmende, voldelig, erotisk/pornografisk innhold eller lignende. Beskyttelse mot uønskede henvendelser Reserver barna mot oppføring i telefonkatalogen gjennom mobilselskapet ditt. Dette beskytter barna mot henvendelser fra uvedkommende. Du kan også kontakte Brønnøysundregistrene og be om at barna ikke skal motta direktereklame på deres mobiltelefoner.

11 Beløpsgrenser og reservasjoner Vurder om du vil reservere abonnementet mot nettsurfing, innholdstjenester, samt tilgang til teletorgtjenester. Du kan krysse av for ønskede reservasjoner når du registrerer et nytt abonnement. Alternativt kan du sette en månedlig beløpsgrense på hvor mye barna kan bruke på mobile innholdstjenester. Kontakt mobilselskapet ditt for mer informasjon og for å gjøre reservasjoner på eksisterende abonnement. Vær et forbilde Vær et forbilde for barna dine i positiv og bevisst mobilbruk, og utsett gjerne egne oppdateringer og e-post når du er sammen med barna. Snakk med barna om både gleder og utfordringer knyttet til mobilbruk. Innspill til samtale finner du på side 36 i Barnevaktens informasjonshefte. Barnevaktens informasjonshefte Begrens bruken Barnas mobil bør være avskrudd i skoletiden og gjerne ved leggetid. Lær barna en føre- var holdning til mobilbruken med tanke på strålingsfaren.

12 Inviter barnet til å prate Inviter barna til å snakke med deg dersom de opplever noe ubehagelig via mobilen. Om du føler behov for å sjekke barnas mobil, bør du helst snakke med barna om dette på forhånd. Snakk med andre foreldre Snakk med andre foreldre om når dere mener det er greit at barn får mobil, om begrensninger knyttet til abonnement, og om eventuelle populære apper og mobilspill som barna vil ha.


Laste ned ppt "ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google