Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Astrofysikk Strålingen fra stjernene. Eksempel s 240 Vi tenker oss at sola har kuleform og at den sender ut stråling som et svart legeme. a)Regn ut den.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Astrofysikk Strålingen fra stjernene. Eksempel s 240 Vi tenker oss at sola har kuleform og at den sender ut stråling som et svart legeme. a)Regn ut den."— Utskrift av presentasjonen:

1 Astrofysikk Strålingen fra stjernene

2 Eksempel s 240 Vi tenker oss at sola har kuleform og at den sender ut stråling som et svart legeme. a)Regn ut den gjennomsnittlige utstrålingstettheten for sola når vi setter overflatetemperaturen på sola til 5780 K b)Finn den totale utstrålte effekten, L, fra sola c)Vis at strålingstettheten (effekten pr areal) minker med 1/R 2, der R er avstanden fra sentrum av sola. d)Finn Innstrålingstettheten, E, på jorda fra sola.

3

4

5 Hydrogen til helium Proton-proton-reaksjonen Karbonsyklusen 4 protoner ( 1 H)  1 heliumskjerne ( )+ 2 positroner (e+) + 2 nøytrino (ν) + stråling

6 Proton-proton-reaksjonen

7 Karbonsyklusen Stjerner mye større enn sola Kjernetemp over 16-17 millioner K Karbon er katalysator


Laste ned ppt "Astrofysikk Strålingen fra stjernene. Eksempel s 240 Vi tenker oss at sola har kuleform og at den sender ut stråling som et svart legeme. a)Regn ut den."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google