Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

 Solen er en stjerne.  Uten solen hadde det ikke vært lys, varme eller dager.  Jorden bruker 365 dager på å gå rundt sola.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: " Solen er en stjerne.  Uten solen hadde det ikke vært lys, varme eller dager.  Jorden bruker 365 dager på å gå rundt sola."— Utskrift av presentasjonen:

1

2  Solen er en stjerne.  Uten solen hadde det ikke vært lys, varme eller dager.  Jorden bruker 365 dager på å gå rundt sola.

3  En fulsdendig solformørkelse er helt fantastisk. Hvert eller andvert år passerer månen rett mellom oss og solen. Skyggen faller i et smalt belte over jorden. I dette beltet ser man att den mørke måneskiven dekker hele solen i noen få minutter. Det er bare den svakere ytre atmosfæren til solen, kalt korana som er synlig.

4  Størrelse: solen er det største legemet i solsystemet.  Varme: flere millioner grader.  Mørke flekker: enkelte ganger kommer det flekker på solen. I disse mørke omrødene hindrer magnetiske felt solens gass i å koke og boble. Denne gassen kjøles ned og ser mørkere ut sammenlignet med den strålende solskiven. Flekkene ser ut som små svarte blemmer.

5  Sola er i midten av alle planetene, alle planetene i solsystemet går i bane rundt sola bortsett fra en. Planet x.

6  Stjernene ble til av en stor sky av gass og støv som driver gjennom verdensromet. Og de begynner å trekke seg sammen. Når skyen krymper blir den varm. Til slutt blir den så varm at fusjonen begynner i midten av skyen, og en ny stjerne blir født.

7  Susanne, Benjamin, Eivor, Thomas.


Laste ned ppt " Solen er en stjerne.  Uten solen hadde det ikke vært lys, varme eller dager.  Jorden bruker 365 dager på å gå rundt sola."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google