Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen Du skal forberede deg til et foreldremøte hvor temaet er barns bruk av Internett på skolen og i fritid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen Du skal forberede deg til et foreldremøte hvor temaet er barns bruk av Internett på skolen og i fritid."— Utskrift av presentasjonen:

1 Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen Du skal forberede deg til et foreldremøte hvor temaet er barns bruk av Internett på skolen og i fritid og ønsker å være forberedt på spørsmål om dette emnet. Mange foreldre er bekymret for barnas bruk av Internett. Noen er redd de selv ikke kan nok til å forstå hva barna driver med. Historier om barn som treffer personer de har kommet i kontakt med på Internett, kan virke skremmende. Aktuelle problemstillinger er: Hvordan kan din skole forholde seg til at elevene leser pornografi på nettet? På noen skoler legger elevene ut bilder og personlig informasjon på verdensveven (www). Hvordan bør din skole forholde seg til dette? Bør eller bør ikke elevene ha opplæring i bruk av pratekanaler (chat) på skolen? Hvordan kan skolen bidra til å hindre uthenging og mobbing av elever på nettsider og chat? Skisser kort en presentasjon til foreldrene der du viser hvordan du har tenkt å ta hensyn til punktene over i egen undervisning. Velg selv elevgruppe innenfor grunnskolen.

2 Case 2: Personvern i skolen Som lærer får du stadig spørsmål om rammer for bruk av IKT. Her er et knippe typiske problemstillinger som en lærer kan bli bedt om å svare på: I dagens skole blir obligatoriske lærer-elev samtaler mer og mer viktige. I disse samtalene kan det komme fram sensitive opplysninger. Hvis en skole ønsker å lagre disse i en elektronisk database, er det lov, hvilke regler gjelder da? Elevene ved skolen der du arbeider vil lage årbok. De vil legge ut bilde og informasjon om hver enkelt elev på nettet. Er det greit at skolen gjør dette? Hva sier gjeldende lover og regler om dette? På grunn av mye hærverk, mobbing og uro ved Storby skole har det i det siste vært en diskusjon om å ta i bruk videoovervåking av skolen. Er dette er et lovlig og ønskelig tiltak?

3 Case 3: Opphavsrett på Internett En kollega har funnet boka "Interaktiv lærebok i KRL-faget" fra Godøy skule på Internett. Han vil gjerne bruke deler av materiellet i undervisningen i 8.klasse. Kan han: - gi elevene henvisning til URL'en? - skrive ut stoffet og dele ut til elevene? - kopiere nettstedet og legge på skolens datamaskiner? - ta kopi av bilder fra nettsiden på vise på overhead? Han vil også lage en multimediapresentasjon for klassen der han klipper inn videosnutter fra Caplex (Cappelens CD-ROM-leksikon). Er det lovlig?


Laste ned ppt "Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen Du skal forberede deg til et foreldremøte hvor temaet er barns bruk av Internett på skolen og i fritid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google