Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Det flerkulturelle samfunnet Uke 45 - 46. Mål Hva rasisme er Forskjellen på rasisme og fordommer Forskjell på en innvandrer, flyktning, og asylsøker Hva.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Det flerkulturelle samfunnet Uke 45 - 46. Mål Hva rasisme er Forskjellen på rasisme og fordommer Forskjell på en innvandrer, flyktning, og asylsøker Hva."— Utskrift av presentasjonen:

1 Det flerkulturelle samfunnet Uke 45 - 46

2 Mål Hva rasisme er Forskjellen på rasisme og fordommer Forskjell på en innvandrer, flyktning, og asylsøker Hva integrering betyr Hva segregering betyr.

3 Et samfunn med mange kulturer Hva er egentlig norsk kultur? Hvor mye av det som vi tenker på som typisk norsk, er egentlig kommet hit med folk som har flyttet til landet – Gjenstander – Tradisjoner – Språk Kulturkollisjoner – Et møte mellom to kulturer kan bidra til større åpenhet og nysgjerrighet – men også konflikter og hat – Kjenner vi eksempler på dette?

4 Rasisme og fordommer Rasisme er når man har forestillinger om at ulike folkeslag har forskjellige personlige egenskaper, og at dette helt eller delvis skyldes medfødte forskjeller – et eksempel på dette er det jødene opplevde under krigen Fordommer er holdninger som kan endres – Se eksemplet om Frida side 69 Rasisme er forbudt i Norge

5 Innvandring Folk som flytter til Norge – Innvandringsstopp i 1975 – familiegjenforening – Unntak, innbyggere i EU-land – kan fritt søke seg arbeid i Norge Flyktninger – Hver dag flykter tusenvis av mennesker fra hjemmene sine – Flyktninger i eget land – Flykter til andre land – Når går man fra å være innvandrer eller utvandrer til å bli flyktning?

6 Flyktninger FNs definisjon av begrepet flyktning: – En flyktning er en person som befinner seg utenfor det land han eller hun er borger av, ut fra velbegrunnet frykt for å bli forfulgt på grunn av rase, religion, nasjonalitet, medlemskap i en sosial gruppe eller på grunn av politisk oppfatning, og som er ute av stand til, eller på grunn av slik frykt er uvillig til, å be om sitt lands beskyttelse

7 Asylsøkere Ordet asyl betyr egentlig ”fristed for forfulgte” Utenlandske statsborgere som kommer til Norge, har vært utsatt for politisk eller religiøs forfølgelse i hjemlandet – har krav på asyl her i landet Norske myndigheter må avgjøre og finne ut av hvem som er forfulgt og har bruk for asyl, og hvem som ”bare” drømmer om et bedre liv Humanitært grunnlag – Syke – Ansvar for små barn – Medmenneskelige hensyn

8 Å leve sammen Integrering – Lære språk – Kultur – Ha forståelse for ulikheter – Respekt og toleranse Segregering – Å holde folk fysisk atskilt – Ulike rettigheter – Eksempel USA (frem til 60 tallet) og Apartheidstyret i Sør Afrika


Laste ned ppt "Det flerkulturelle samfunnet Uke 45 - 46. Mål Hva rasisme er Forskjellen på rasisme og fordommer Forskjell på en innvandrer, flyktning, og asylsøker Hva."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google