Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DrillSim 29E - utvikling av boresimulator

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DrillSim 29E - utvikling av boresimulator"— Utskrift av presentasjonen:

1 DrillSim 29E - utvikling av boresimulator
Bacheloroppgave 2014 Anders Hole

2 Oppsummering av oppgaven
DrillSim er en egendefinert oppgave, valgt grunnet tidligere arbeidserfaring og interesse for fagfeltet. DrillSim er en WITS(Wellsite Information Transfer Specification) simulator, som gir realistiske simulerte måleverdier over TCP/IP protokoll til ekstern klient. DrillSim må generere boreverdier ved å tilby ett enkelt drillingmiljø hvor «bruker» kan manipulere parameter som modellen benytter i kalkulasjoner.

3 Hvorfor denne oppgaven?
Oppgaven ble valgt grunnet tidligere arbeidserfaring og interesse for fagfeltet(drilling). Videre ga det meg en mulighet for å kunne benytte mye av programmeringskunnskapene jeg har tilegnet meg gjennom studiet. Jeg er opptatt av programmering, og synes dette er ett spennende fagfelt.

4 Prosessen Prosessen i prosjektet har blitt håndtert godt, og samarbeidet med veileder har fungert utmerket. Vi har gjennomført ca 2 møter i måneden siden prosjektstart, og jeg som oppgavetaker har holdt prosjektplanen ganske godt. Dette har hjulpet meg i å bli ferdig til avtalt rammer satt i forstudie. Jeg leverte forstudierapporten tidlig i oppstarten av prosjektet, og dette har hjulpet meg i videre arbeid. Prosjektet har fulgt delvis fossefallsmodellen, hvor kun implementering og arkitektur/design dokumentet har vært endret på ihht designvalg. Ukentlige time/status rapporter har hjulpet meg til å holde et stabilt antall timer i løpet av prosjektet.

5 Applikasjonen DrillSim er utviklet i C#, og det benytter windows forms som brukergrensesnitt. MVC(Model View Controller) pattern er benyttet for enklere videreutvikling. DrillSim benytter brukerinput for å justere hastigheten på ROP(Rate of penetration).

6 Videre arbeid Videre arbeid vil naturlig være ytterligere testing og optimalisering av koden. Ett godt system er grunnlaget for videreutvikling. Økt realisme av modellen er høy prioritet. Kick/Loss scenarioer som bruker/driller må avverge. Bedre alarmhåndtering i programmet.


Laste ned ppt "DrillSim 29E - utvikling av boresimulator"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google