Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DrillSim 29E - utvikling av boresimulator BACHELOROPPGAVE 2014 ANDERS HOLE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DrillSim 29E - utvikling av boresimulator BACHELOROPPGAVE 2014 ANDERS HOLE."— Utskrift av presentasjonen:

1 DrillSim 29E - utvikling av boresimulator BACHELOROPPGAVE 2014 ANDERS HOLE

2 Oppsummering av oppgaven  DrillSim er en egendefinert oppgave, valgt grunnet tidligere arbeidserfaring og interesse for fagfeltet.  DrillSim er en WITS(Wellsite Information Transfer Specification) simulator, som gir realistiske simulerte måleverdier over TCP/IP protokoll til ekstern klient.  DrillSim må generere boreverdier ved å tilby ett enkelt drillingmiljø hvor «bruker» kan manipulere parameter som modellen benytter i kalkulasjoner.

3 Hvorfor denne oppgaven?  Oppgaven ble valgt grunnet tidligere arbeidserfaring og interesse for fagfeltet(drilling). Videre ga det meg en mulighet for å kunne benytte mye av programmeringskunnskapene jeg har tilegnet meg gjennom studiet.  Jeg er opptatt av programmering, og synes dette er ett spennende fagfelt.

4 Prosessen  Prosessen i prosjektet har blitt håndtert godt, og samarbeidet med veileder har fungert utmerket. Vi har gjennomført ca 2 møter i måneden siden prosjektstart, og jeg som oppgavetaker har holdt prosjektplanen ganske godt. Dette har hjulpet meg i å bli ferdig til avtalt rammer satt i forstudie.  Jeg leverte forstudierapporten tidlig i oppstarten av prosjektet, og dette har hjulpet meg i videre arbeid.  Prosjektet har fulgt delvis fossefallsmodellen, hvor kun implementering og arkitektur/design dokumentet har vært endret på ihht designvalg.  Ukentlige time/status rapporter har hjulpet meg til å holde et stabilt antall timer i løpet av prosjektet.

5 Applikasjonen  DrillSim er utviklet i C#, og det benytter windows forms som brukergrensesnitt.  MVC(Model View Controller) pattern er benyttet for enklere videreutvikling.  DrillSim benytter brukerinput for å justere hastigheten på ROP(Rate of penetration).

6 Videre arbeid  Videre arbeid vil naturlig være ytterligere testing og optimalisering av koden. Ett godt system er grunnlaget for videreutvikling.  Økt realisme av modellen er høy prioritet.  Kick/Loss scenarioer som bruker/driller må avverge.  Bedre alarmhåndtering i programmet.


Laste ned ppt "DrillSim 29E - utvikling av boresimulator BACHELOROPPGAVE 2014 ANDERS HOLE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google