Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skedsmo FK etablert angrepsspill v/ Kim Andre Pedersen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skedsmo FK etablert angrepsspill v/ Kim Andre Pedersen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Skedsmo FK etablert angrepsspill v/ Kim Andre Pedersen
Mitt lag i etablert angrepsspill – hvilke konsekvenser dette får for enkeltspillere/rolle og lag

2 Spillestil Skedsmo FK 11 er fotball

3 : Offensivt – 11ér Hvem er jeg? Hvilke erfaringer har jeg? 3

4 : Defensivt – 11ér Hvem er jeg? Hvilke erfaringer har jeg? 4

5 Skedsmo FK spillestil Skedsmo FK sin spillestil i etablert angrepsspill Ballspillende og pasningsorientert stil som skal bidra med å skape rom som kan utnyttes til eget lags fordel. Søke hurtige løsninger, både fremover, til siden og bakover som gjør gjennombruddet i mellomrom, framrom, siderom eller bakrom tilgjengelig. Dette være seg løsninger i frispark, cornere, innkast og spillfasen i involveringer, touch begrensninger. Det skal ikke nødvendigvis være noe hast å angripe, men vi skal kunne analysere når vi skal gå i forhold til sannsynlighet. Holde et høyt balltempo (pasningshastighet fra A-B) og utfordre mye 1 mot 1 for å skape overtall eller balanse. Utfordring gjøres i stor grad av vinger, midtspiss og indreløpere.

6 I etablert fase Vi søker alltid rom frem i banen som første alternativ. Litt avhengig av hvilke spillere som har ballen. Dersom første pasningen går på tvers eller hjemover så skal neste alternativ i stor grad gå fremover og gjerne på rettvendte spillere. Ved feilvendt spiller så ønsker vi støtte for deretter pasning med bredde i spillet. Støttepasning er signalet for spill-vending. Stor grad av vridning av spill og gjerne i lengre deler som gjør at man kan utnytte vridningen. Få touch i spillets faser, både på rettvendte og feilvendte spillere.

7 Keeper (1) Hurtig igangsetting, stor grad i vridning av spill som dybdespiller, alt slå forbi ledd som skaper ubalanse samt overtall for oss. Backer (2 og 5) Hurtig igangsetting når ballen er død. Skape overtall utover eller innover i banen med overlapp på utside eller støtte for ving (7 og 11). Skal søke spill frem i banen på indreløpere eller møtende midtspiss som kan skape ubalanse. Alternativt slå anker/midtstopper for vridning av spill, samtidig som man holder bredden.

8

9 Midtstoppere (3 og 4) Skal søke rommene fremover i banen enten ved å utfordre rom foran seg eller ved pasning. Ved pasning så søker man etter vinger på begge sider eller backer på vei frem i banen. Ved vridning av spill så ønskes det crossene på tvers mot vinger med få berøringer slik at overtall kan skapes.

10

11 Anker/offensiv midtbane (10)
Skal søke rommene sideveis i banen, eller fremover. Skal søke spillere som vinger på begge sider, eller midtspiss i kombinasjonsspill (kan også bruke indreløpere). Ved vridning av spill eller større så foretrekkes at man bruker backene til dette. Lengre alternativer langs bakken er å foretrekke da dette vil kunne strekke motstander i større grad.

12 Anker

13 Offensiv midtbane

14 Indreløpere/dype midtbaner (6 og 8)
Skal søke etter rom fremover i banen mot målet og skape ubalanse denne veien. Ved pasningsalternative så skal man søke kombinasjonsspill med midtspiss, eller vridning eller spill ut mot vinger. Ved støttepasninger i den etablerte fasen så skal man søke backer.

15

16 Vinger (7 og 11) Skal i utgangspunkt kun søke fremover enten utover i banen mot innlegg, eller innover i banen i kombinasjonsspill med midtspiss. Hvis det skal vris eller slås støtte så gjøres dette via indreløper eller backer.

17

18 Spisser (9) Skal i utgangspunkt være et bindeledd mellom vinger og indreløpere. Definert som et oppspillspunkt. Skal søke oppspill feilvendt. Ved mulighet utfordre så ofte som mulig mot avslutning eller boksspiller. Sette på en midtstopper og skape ubalanse.

19

20 Tegninger av offensivt og defensivt spill Skedsmo FK

21 Offensivt spill

22 Ingen backer i angrep. Begge indreløpere inn i mellomrom, samt skjev venstre spiss inn i banen. Balanse med minst 1 midtbanespiller samt hele forsvarsfireren.

23 Ingen backer i angrep, kun 1 indreløper offensivt og 2 i balanse
Ingen backer i angrep, kun 1 indreløper offensivt og 2 i balanse. Vanlig offensiv 3 er på topp.

24 Skeiv offensiv 3 er: Midtspiss imot, venstre spiss inn bak, høyre ving bredde. Backene skal balansere med 2 midtbanespillere. Kun 1 indreløper frem av gangen.

25 Offensivt spill: Begge backer i angrep – støttealternativ eller dobling

26 Kun 1 back i angrep/ støtte eller dobling, samt 1 indreløper på vei fremover i banen. Da ligger vi igjen med 5 i balanse.

27 Ingen backer i angrep – men ansvar for innlegg eller balanse.

28 Etablert angrepsspill – backens valg i prioritert rekkefølge

29 Etablert angrepsspill – midtstoppers valg i prioritert rekkefølge

30 Etablert angrepsspill – Dyp midtbane valg i prioritert rekkefølge

31 Etablert angrepsspill – indreløpere valg i prioritert rekkefølge

32 Etablert angrepsspill – Vingers valg i prioritert rekkefølge

33 Etablert angrepsspill – Spissers valg i prioritert rekkefølge

34 Overgangsspill offensivt på corner imot

35 Overgangsspill offensivt når vi gjennvinner på egen 30 meter

36 Overgangsspill offensivt fra midtbanen og frem.

37 Offensiv markering/ balanse når vi angriper
Hvordan ser dette ut? Vi ønsker primært å vinne ballen tilbake så fort som mulig dersom dette er hensiktsmessig eller ikke vil medføre sannsynlighet som gjør at vi ikke har mulighet til å komme på riktig side igjen. Når vi er på vei fremover i den etablerte fasen så er vi også avhengig av å «forberede» et eventuelt balltap på spilleren som styrer fremdriften. Vi ønsker derfor, slik som valgene vi gir ballfører, at vi skal kunne befolke ballfører med 2-4 alternativer so, gjør at dersom vi mister ballen så skal det kunne være flere spillere i gjenvinningsfasen. EKS: Når ving har ballen så skal back komme opp i støtte for innlegg, eller komme rundt på overlapp. Ved balltap her så skal anker/dyp midtbane sikre dette rommet, midtstopper har trukket over, indreløper befinner seg i dette rommet samt vingen eller backen avhengig av hvem som går, og det betyr at vi har 3-4 spillere i det området hvor balltapet er et faktum. Vi ønsker i utgangspunkt motstander inn i trange befolkende rom hvor det er gode muligheter for brudd for oss eller utover i banen i situasjoner hvor våres back og ving kan oppnå en overtallsituasjon eller i verste fall 2 mot 2. Vi ønsker i den etablerte fasen å være smale og kompakte slik at vi holde «balansen» i laget med minst mulig forflytning.

38 Defensiv struktur

39 Defensiv struktur – når vi angriper med en back og skal ha stor balanse med litt større defensivt fokus mot gode lag.

40 Press-struktur i laget Høyt press

41 Press-struktur i laget Moderat press

42 Press-struktur i laget Lavt press

43 Defensivt 1-4-5-1 lavt – moderat press og balanse spiller med dyp midtbane

44 Rom og press-forhold

45 Tidlig gjenvinning

46 Presshøyder Avstand i leddet høyt press: 8-10 m.
Avstand mellom leddene høyt press 8-10 m. Presset er meter inn på motstanders halvdel. Avstand i leddet moderat press: 6-8 m. Avstand mellom leddene moderat press 6-8 m. Presset er 8-14 meter inn på motstanders halvdel. Avstand i leddet lavt press press: 5-6 m. Avstand mellom leddene lavt press 5 m. Presset er 6-10 meter inn på motstanders halvdel.

47 Overgangsspill defensivt – overgang imot

48 Skedsmo FK i etablert forsvarsspill
Vi ønsker primært å vinne ballen tilbake så fort som mulig dersom dette er hensiktsmessig eller ikke vil medføre sannsynlighet som gjør at vi ikke har mulighet til å komme på riktig side igjen. I den etablerte fasen så ønsker vi i utgangspunkt å komme mer eller mindre 100% på rett siden med hele laget. Dette medfører at hastigheten og fremdriften på motstander må senkes i så stor grad at dette er mulig å gjennomføre. Det betyr at våre spillere ikke nødvendigvis skal gå for å vinne ballen tidlig men søke motstanders fremdrift gjennom å senke hastighet og søke dem sideveis og hjemover i deres pasningsvalg. Hvis vi kan vinne ball så gjør vi selvfølgelig det. Vi ønsker i utgangspunkt motstander inn i trange befolkende rom hvor det er gode muligheter for brudd for oss eller utover i banen i situasjoner hvor våres back og ving kan oppnå en overtallsituasjon eller i verste fall 2 mot 2. Vi ønsker i den etablerte fasen å være smale og kompakte slik at vi holde «balansen» i laget med minst mulig forflytning. I denne fasen ønsker vi mest mulig «push up, trekkspill» press hvor hver enkelt spiller presser innenfor sin egen sone. Hver enkelt spillers sone tilsvarer ca. 6-8*6-8 meter. I midtbaneleddet og fronteleddet så er alt utenfor 16 meteren ansvaret til vinger og backer.

49 Ta ut overgangspunkter – kontringspunkter med ball (balanse)
Rødt lag: Er i overtall noe avhengig av hvor mange spillere vi er. Øvelsen kjøres på 2 mål. Målet for det rød laget er å spille ballen fra den ene keeperen til den andre keeperen. Da får man poeng/mål. Det gule laget sitt mål er å vinne ballen og gjøre mål. Da kan vi vurdere om det gule laget kan gjøre mål på begge målene, eller kun det ene i starten. Det betyr at når der røde laget angriper, med pasningsspill så må de samtidig jobbe med å ta ut potensielle overganger imot dersom de også må tidlig omstille seg og vinne ballen – unngå mål. Det røde laget spiller med en struktur med spillere i bredden samt spillere i midten (type ). Vi kan kjøre ganske lang bane med maksimalt 16 meteren som bredde. Er vi flere spillere så foreslår jeg at vi kjører 8 mot 6 slik at vi får nok brudd til å jobbe med. Blant de 8 er det 2 keepere som er støttespillerne. Det betyr at vi trenger 12 spillere samt 2 keepere. Er vi flere så kjører vi 10 mot 8 (vi spiller kamper, 2. på 2 minutter før vi bytter rollene. )


Laste ned ppt "Skedsmo FK etablert angrepsspill v/ Kim Andre Pedersen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google