Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Akerselvaprosjektet Maktesløse maktutøvere - Private vekteres erfaringer med å arbeide i det offentlige rom.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Akerselvaprosjektet Maktesløse maktutøvere - Private vekteres erfaringer med å arbeide i det offentlige rom."— Utskrift av presentasjonen:

1 Akerselvaprosjektet Maktesløse maktutøvere - Private vekteres erfaringer med å arbeide i det offentlige rom.

2 Oppstart Februar 2009 - Kortvarig nødløsning Flere innvendinger mot vektervakthold September 2011 - Varig løsning

3 Servicearbeid «Har det skjedd noe i dag?» «Næh. Service, service, service»

4 Servicearbeid Veibeskrivelse Følge jenter hjem fra byen Sjekk av de som har lagt seg til å sove utendørs

5 Konfliktarbeid Hindre salg av narkotika Håndtere voldsepisoder

6 Salg av narkotika «Norske statsborgere» på Vaterland «Papirløse asylsøkere» langs Akerselva Sosial salgsarena i Torggata Fokus på enkeltpersoner, ikke grupper «Det er veldig lett å se hvem som har uærlige hensikter, det er de som forsvinner med en gang vi dukker opp».

7 Voldsrelatert arbeid Vekternes sikkerhet kom først Gripe inn hvis det var fare for liv og helse Publikums (urealistiske) forventninger «Det er jo, for eksempel, hvis du kommer opp i et masseslagsmål. Du har ikke noe annet valg enn å stå og se på. Og så får du kjeft fra de som. Andre publikum. Som står og skjeller deg huden full fordi du ikke gjør noe. Men det blir jo samme som jeg skulle si «ja, kan ikke bare du gå inn da? Du har jo like mye å forsvare deg med som jeg har». Jeg har skuddsikker vest liksom, men det hjelper ikke meg hvis noen sparker meg i hodet».

8 Maktesløse maktutøvere Vekterne beskrev en følelse av maktesløshet Hadde allikevel tilgang på ulike maktmidler De fleste ønsket ikke flere maktmidler «Det kommer ofte personer bort til oss «Ja, kan dere ikke gjøre noe, kan dere ikke gjøre det, kan dere ikke ta håndjern på de og legge dem i bakken» og så videre og så videre...».

9 Oppsummert Vanskelig å si noe konkret om effekten Akerselvaprosjektet har hatt Prosjektet har flyttet på grensen som går mellom privat og offentlig vakthold. «Når man arbeider i det offentlige rom er det spesielt viktig å gjøre en god jobb».


Laste ned ppt "Akerselvaprosjektet Maktesløse maktutøvere - Private vekteres erfaringer med å arbeide i det offentlige rom."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google