Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 1 Web 2.0? Hva i all verden er det for noe rart? Klikk og se.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 1 Web 2.0? Hva i all verden er det for noe rart? Klikk og se."— Utskrift av presentasjonen:

1 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 1 Web 2.0? Hva i all verden er det for noe rart? Klikk og se

2 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 2 Hva er Web 2.0? Web 2.0 er en populærbetegnelse på den nye situasjonen på World Wide Web med deltagerdrevne, interaktive nettjenester. Med Web 2.0 ønsker man å betegne den nye generasjonen sosiale nettjenester som har blomstret opp de siste årene, og som avhenger av aktiv deltagelse fra brukerne for å kunne ekspandere. Her inngår alt fra blogger til wikier og sosiale nettverkstjenester. Grunntanken går med andre ord ut på å ta i bruk kollektiv intelligens, i den forstanden at vi som nettbrukere jobber sammen eller innenfor samme rammer fremfor løsrevet på egen hånd. Eksempler her er hvordan bloggen, med mulighet for tilbakemeldinger og tilhørende diskusjoner, eller profilsider hos tjenester har tatt over mye av markedet for de personlige hjemmesidene som hadde sin storhetstid rundt årtusenskiftet (Fra Wikipedia, den frie encyklopedi)

3 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 3 Ulike WEB 2.0-verktøy http://www.socialtext.net/medialiteracy/ Vi vil se på et lite utvalg av Nedenstående lenke viser litt av wiki- mangfoldet i WEB 2.0 med bl.a. mange lenker omhandlende wikier i klasserom, som muligens vil være av interesse. WEB 2.0-Verktøy sett i forhold til Kunnskapsløftet

4 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 4 Google Elever på 4. trinn skal lære å bruke søkemotorer og foreta informasjonssøk. Google har det meste, man kan lage hjemmeside, søke, lese nyheter, opprette grupper, motta mail, finne kart m.m. Spesielt likte jeg at man under språkverktøy kan oversette til/fra ulike språk. Ikke perfekt, men brukbart i forhold til nettsider etc.

5 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 5Creaza Iflg. Kunnskapsløftet skal elever på 3. trinn begynne å lage tegneserier. Creaza vil kunne brukes fra 4. trinn til å skape, lagre og gjenhente tekster på Internett ved hjelp av digitale verktøy, jfr. Kunnskapsløftet.

6 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 6 Om Creaza (klippet fra nettsiden) Creaza tilbyr en integrert nettbasert verktøykasse for kreativt arbeid til bruk i både skole og fritid. Verktøykassa brukes sammen med ferdiglagde universer som dekker ulike temaer: historiske epoker, eventyr, fantasiverdener og samtidsutfordringer som f.eks. klima/miljø. Creaza integrerer profesjonelt og brukerskapt innhold, skapende verktøy og sosial web på ny og innovativ måte. Brukerne på Creaza har mulighet til å dele arbeidet sitt med andre Internett-brukere og kan gi hverandre kommentarer og innspill på produktene de velger å dele. Bruk av tjenesten krever kun Internett-tilgang, nettleser, samt Flash plugin. Tjenesten er tilgjengelig på både PC, MAC og Linux. Creaza vil i løpet av skoleåret 2008 integreres med FEIDE, samt læringsplattformer. Tjenesten utvikles av Inspera AS. Tips fra meg: NKUL 09 har verkstedkurs i Creaza.

7 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 7 Voki I Voki kan man sende en hilsen til en venn. Voki kan settes inn i Blogg o.l. Tekst kan skrives inn, bli oversatt og lest digitalt. Egnet verktøy i bl.a. språk fra 5. trinn.

8 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 8 Go Animate

9 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 9 Animasjonsfilm Iflg. Kunnskapsløftet skal elever fra og med 5. trinn lage animasjonsfilm. En enkel måte å starte med dette på er å benytte Go Animate. I tillegg til å inneholde ulike figurer, bakgrunner og tilbehør gir programmet også mulighet til å laste opp egne bakgrunnsbilder, ansikter og gjenstander, jfr bil og PC i animasjonen som følger. Egne lydfiler kan også legges til.

10 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 10 En presentasjon i GoAnimate Jeg har laget en liten videosekvens, omhandlende meg selv og mitt møte med dataverdenen, satt litt på ”spissen”, tidsrom fra slutten av 1970-tallet til jeg kjøpte min første PC i 1998. GoAnimate kan deles, med mail og Embed code, men ikke lastes ned. Videoen er derfor ”fanget” med et lite gratisprogram, Aviscreen, Image and video screen capture.

11 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 11 Video laget med Go Animate

12 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 12 Blogg Blogg kan benyttes som dokumentasjon av en arbeidsprosess, med tekst og bilder. Elever får øvelse i å kommunisere digitalt. Iflg. Kunnskapsløftet skal elever fra og med 6. trinn lage hjemmeside. Blogg kan være greit å starte med som hjemmeside.

13 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 13SkyDrive I SkyDrive kan man lagre ulike filer slik at man alltid har tilgang, uavhengig av hvilken PC man bruker. Filer kan være offentlige for deling eller kun for en selv. Fra 6. trinn bør elever kunne bruke SkyDrive.

14 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 14 Glogster I Glogster kan man sette sammen tekst, bilder, video og lydfiler, samt gjøre opptak direkte. Kan brukes til å lage sammensatte tekster, jfr. Kunnskapsløftet for 7. trinn. Hvordan lage en Glogg? Hvordan lage en Glogg? Glogg kan brukes som gave, hilsen eller presentasjon.

15 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 15 You Tube Fra og med 7. trinn skal elever publisere egne videoer og animasjoner på nettet. Elevene kan med nettlenke eller embed code legge dette ut på egen nettside fra You Tube. Fra You Tube kan elevene benytte Share til ulike nettsamfunn.

16 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 16 My Plick Egnet for publisering av sammensatte tekster, jfr. Kunnskapsløftet fra og med 7. trinn. Du kan laste opp PP, pdf-filer etc, laste opp lydfil og synkronisere online.

17 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 17 Wikispace I motsetning til Blogg har man i Wikispace også mulighet til å diskutere med andre. Wikispace er egnet til dokumentasjon med tekst, bilder og publisering i forhold til ulike fagområder i fra 8. trinn.

18 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 18 Wordle – et bilde av ordene

19 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 19 Bruk av Wordle? Kanskje lage en forside, til en lengre tekst, ved bruk av ord fra registeret… Kanskje for å lage en liten fortelling, med bare en setning, en litt morsommere måte å presentere på… Kanskje en måte å lage liste over viktige ord i en tekst… Eller kanskje et redskap for oss lærere, hvor vi kan skrive inn synonymer/antonymer, for utskrift, der elevene kan trekke linjer mellom ord som har lik eller motsatt betydning… Flere ideer mottas gjerne.

20 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 20 Netvibes & RSS Verktøyet Netvibes egner seg til å lage en skoleportal med lenker, både ved bruk av RSS og hyperlenke på den offentlige siden. Netvibes viser når lenker ikke lenger er aktive.

21 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 21 Wikipedia I tillegg til å benytte Wikipedia som et leksikon ser jeg for meg at klassen kanskje kan bidra med å skrive litt om hjemstedet sitt eller kanskje en kjent person på stedet. Mulighetene er mange her.

22 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 22 Podcast Podkasting – slik gjør du. Podkasting – slik gjør du Podkasting betyr at du kan laste ned f.eks. NRKs radio- og en del TV-programmer via Internett som datafiler. Deretter kan du se eller høre programmene på en PC eller overføre dem videre til en bærbar mediespiller som for eksempel en mobiltelefon eller mp3-spiller.

23 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 23 Groups Rom i Groups kan fungere som digitale klasserom dersom skolen ikke har Fronter. Mange elever ferierer utenom skoleferie og kan da få lekser og levere besvarelser hvor de enn befinner seg i verden bare det er nettilgang.

24 Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 24 Lenker til WEB 2.0-verktøy http://www.nettreisen.no http://no.wikipedia.org/ http://www.voki.com http://www.wordle.net http://www.wikispaces.com http://www.blogspot.com http://www.google.no http://www.glogster.com http://www.myplick.com http://www.netvibes.com http://www.youtube.com http://skydrive.live.com/ http://www.creaza.no/frontpage


Laste ned ppt "Anne Stordal Grue Barne- og Ungdomsskole 1 Web 2.0? Hva i all verden er det for noe rart? Klikk og se."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google